golly&bossy

srijeda, 23.06.2010.

Što su golly&bossy snimili na temobajl inmjuzik festivalu

Dragi Naši,
nećemo sad ko je nastupa, kakvi su bili, koga smo vidili i slično. Nego samo telegramski o robi. Budući da kiše jesenje padaju već danima na festivalu je kajuže do kolina. Shodno temu glavni modni dodatak bile su gumene čizme u svim pojavnim oblicima: od modela Šmensi do modela Idemuštalupomustikrave. Evo manji izbor istih. Ali prvo kajuža da vidite da ne lažemo.

tmobile inmusic festival

tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival

tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival

tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival

tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival

tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival

tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival

tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival

tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival tmobile inmusic festival

tmobile inmusic festival

Jeste zadovoljni?
Vaši

- 13:26 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.06.2010.

Moćni bijeli miš

Dragi Naši,
u ovem postu ćemo morat malo iskoračit iz polja gollyh&bossyh. Nećemo pričat o važnim stvarima: di smo bili, što smo jili i što smo obukli, nego ćemo se pozabavit praktikalijama i geekom u sebi.
Dakle, Min smo mac geek. Imamo lipega bilega MacBooka (klik), kupili smo fensi tipkovnicu s aluminijskom kućištem i platili je suhim zlatom (inače, uvik nam je puno izdvojit pare za bilo koju tehnikaliju ma koliko nam bila potrebna, ali bez problema ćemo isti iznos dat za robu ili postole), i imamo moćnega miša.
mac keyboard

Ali nam je moćni miš u zadnje vrime poče štekat. Kuglica nas ni slušala, ni skrolala prema dole, a i trebalo je tako uprit u nju da su nan sve muzoji izašli po prstu. Nismo bili zadovoljni, pogotovo što nam se novi Magic Mouse zavodljivo smješka. Ali košta 600 kuna. Obični miš ni dolazi u obzir jer smo preveliki geek i kao golly&bossy brinemo o stilu.

Dunkve, u nama je progovorila otočka štedljivost i despet. Šta ćemo komugo davat puste pare, ako sve možemo sami sredit. Zguglali smo “how to dissmantle mighty mouse” i dobili ovo:


I krenuli smo u avanturu. Parićali alat, otvorili upute, a na televiziji gledali Ganu-Australiju. Moramo napomenut da nam se bilo teško odlučit za koga ćemo navijat jer su nam i Australija i Gana duhovne domovine.
mighty mouse,dissamble

Na videu to izgleda tako lako. U stvarnosti ne. Nisu pomogli ni skalpel ni kacavida, mučili smo se cilu utakmicu, cili smo se snervali, na kraju smo izvadili najveći nož i završili s flasterom na prstu. Ali smo odlipili ovi najvažniji dil.
mighty mouse,dissamble

Ostatak je bi lakši, sve kako je objašnjeno na videu. Ali toliko šporkece nismo očekivali na tako malo mista. Izgledalo je kako kad čistimo apartman nakon najšporkijih gostiju. Ni ni čudo da nam se kuglica ni vrtila kad se morala probijat kroz gomile smeća.
mighty mouse,dissamble

mighty mouse,dissamble

mighty mouse,dissamble

mighty mouse,dissamble

Rasklapanje, čišćenje i sklapanje miša trajalo je sve do Danske-Kameruna. Rezultat: kuglica se vrti besprijekorno neka je malo teško skrolat s prstom u flasteru, ali miš s donje strane izgleda malo izgrickano. Nema veze, to se ni ne vidi. A ispadanje Kameruna nećemo prižalit. I dobro igraju i imaju najlipše dresove.
mighty mouse,dissamble

mighty mouse,dissamble

Zaključak: pokušavajte rastavit miša kod kuće, ali parićajte se da to traje puno duže i da je teže nego što izgleda na slici.

Vaši Sami Svoji Majstori

- 14:25 - Komentiraj (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.06.2010.

Izložbe ujutro

Dragi Naši,
jedanput smo trebali ništo donit ocu od jedne naše prijatejice. Dogovor je bi da ćemo doć kroz jutro. Min smo došli kolo ure, a on nan je reka da di si cilo jutro.
“Još je jutro“ rekli smo
“Jutro je od 5 do 9“ reka je on
“Meni je jutro do ure, a može bit i do dvi“ odgovorili smo min.

U svijetlu tega proveli smo jedno ugodno jutro od 11.30 do 3 po izložbama na Gornjem gradu.

Biennale hrvatske ilustracije
Ovo smo išli vidit s Petrom koja je i ilustratorica i crta crtiće i blogerica na 5 things a day, a koju smo nedavno spominjali jer je pala iz biciklete i slomila ruku.
U startu smo bili skeptični prima izložbi i odabiru radova jer za razliku od prošlega puta, njen rad ni bi uvršten. Mislimo, ono, stvarno, koji je to način. Zato predstavljamo njen rad od prin dvi godine. Zeko Zelenko (Petra najvoli crtat životinje)
Photobucket

Ali dobro, bilo je i zanimljivih stvari. Naprimjer, naslov slikovnice
Photobucket

Ili ilustracija Preobražaja iz Kafke. Ovo je neka estonska ili litvanska illustratorica, a ovako nekako smo i min uvik zamišljali Gregora Samsu. Kako jednega velikega žohara.
Photobucket

Cili jedan dil bi je posvećen Mladenu Veži. Illustrissimusu hrvatske ilustracije. Ovako je Mladen Veža radi ilustracije za Radost kad ni bilo kompjutori nego su rukom lipili di će doć tekst, a di slika.
Photobucket

A i razveselilo nas je listat Radosti nakon puno godišć.
Photobucket

Ruske ikone
Nakon ilustracije išli smo vidit ruske ikone na drugi kat Klovićevih dvora. Moramo napomenut da smo odma u početku kako snobovi prošli ku svih onih koji su se tiskali za vidit tijela. Min ćemo ih isto poć vidit, ali nan je u subotu odgovaralo bit elitist.
Ikone su predobre. Genijalne. Savršene. Crvene i zlatne, i plošne, i sve one velike oči i dugi nosovi i plemenite bore na čelu. I oni djetići s madonama. I puno Sudnjih dana. Digle su nan rič. Kunsthisteričar u nama je gušta, ali i golly&bossy su bili sretni. Pogledajte ovi genijalni pepita uzorak na zlatnoj podlozi.
Photobucket

Dante
A onda smo išli dva koraka dalje, u Opatičku 2 i galeriju Laval Nugent di je izložba Dalijevih ilustracija Božanstvene komedije. Galerija je u vlasništvu našega kviznega kolege tako da smo imali vip tretman.

Naravno, sve je povezano i sve se vrti oko nas. Prvo, katalog izložbe napisa je naš profesor Frano Dulibić.
Drugo, Laval Nugent je bi muzeolog. “Habsburški general, porijeklom Irac, koji je zbog svojih zasluga u ratu protiv Napoleona i Napulja dobio dozvolu od Bečkog dvora da zadrži svaku umjetninu koja mu dopadne ruku kao ratni plijen. Time je postao vjerojatno prvi sakupljač umjetnina u Hrvatskoj te nakon ratničke karijere i osnivač prvog hrvatskog muzeja, smještenog na Trsatu, a ponegdje ga se spominje i kao člana Ilirskog pokreta. Između ostalog, oko 60% fundusa Arheološkog muzeja potječe iz njegove kolekcije. Kako se on zove?” To je bilo pitanje na kvizu, kojega kao muzeolog i kunsthisteričar ne da nismo znali, nego nismo nikad ni čuli za njega. Ali čovik se uči dok je živ. Ars longa, vita brevis.
Treće, Dantea smo na komparativnoj proučavali cila dva semestra kod najboljega profesora Mirka Tomasovića.

Suma summarum, na ovu izložbu smo morali poć, čak i bez vip tretmana.
Naravno da smo se bili naoštrili da ćemo obnovit znanje o Danteu i doć puni podataka. Naravno da nismo to učinili, ali nike stvari su nan isto ostali u glavi.

Naprimjer prva strofa Pakla.
Nel mezzo del cammin di nostra vita
mi ritrovai per una selva oscura
ché la diritta via era smarrita.


Ili stih u kojemu Dante spominje hodočasnika koji je možda iz Hrvatske.
Qual é colui che forse di Croazia…

Sjetili smo se i da kad smo spremali ispit i iščitavali Pakao da smo istovremeno rekreativno čitali SF-roman Dolaze kvantne mačke i imali najgoru noćnu moru u životu di su nam se pomišali i krugovi pakla i paralelni svijetovi.

I tak. Inače, Dali nam ni nešto, a Dante nam je super. Ali ove Dalijeve grafike i nisu tako loše. Tako da je preporučamo i onima koji volu Dalija i onima koji volu Dantea. Izložba dohodi u Split tako da je, Daleki, možete vidit dole.

Photobucket

Napominjemo i da smo sve to odradili u izuzetno šesnen izdanju u pratnji naše već spomenute (klik) veste za paklene vrućine
Photobucket

Vaši Izložbeni


P.S. Slike ikone i grafike smo vazeli s galerijskih stranica.

- 20:55 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #

utorak, 15.06.2010.

opet o spizi



Stari Kraj Crni rižoto i boca dingača...

Australija lako tako

Stari Kraj hahahaha da ste ostali ode, a ne išli put australije i vin bi ste ćapavali sipe.

Australija neznamo min. Min kad dođemo ponudite nan samo zeja i malo zdračave ribice. A od vina blutu.
Dobro sad da znamo kako se hranite svaki dan.

Stari Kraj kad bi ste nam donili versače rebatinke i prada postole, umisto kineskih japanki i za vas bi bilo i dingača i rukaca.

Australija sve smo razumili. Zaboravite na garantno pismo za australsku vizu.

Stari Kraj a min ćemo zaklopit gornju kamaru i zahod u dvoru, pa lezite na taracu oli pod bor!!!

Australija neka vas, nećemo ni doć. Stat ćemo ode di jesmo i jist janjetinu. Bar u Australiji ima ovaca.

- 15:35 - Komentiraj (4) - Isprintaj - #

utorak, 08.06.2010.

Odlazak velikog debelog ružičastog zmaja/The departure of the big fat pink dragon

Dragi Naši
oslikavanje zida u Branimirovoj već je stara vijest, ali uvik je vrijedna osvrta. Oslikavanje je organizira MUU-Muzej ulične umjetnosti i novi grafiti stvarno su priporodili tmurnu Branimirovu. Kroz koju sad svi prohodu s osmjehom na licu i ne gledaju isprid sebe nego šareni zid.
Ali malo, samo malo, nan je ža što je pripituran naš najdraži grafit. Veliki, debeli, ružičasti zmaj.
zagreb,zagreb,branimirova,branimirova

The Museum of Street Art in Zagreb organised painting of murals on a wall of a long street in Zagreb. There were some 10 years old grafitti there and they were all ugly and dirty. The new graffiti really the revived gloomy street. The passersby are now havening a huge smile on their faces and they do not look in front of themselves but into the beautifull wall.
But we do miss our favourite graffiti. The big, fat, pink dragon (That’s what it says on the graffiti: Watch out! The big, fat, pink dragon!)

Ali, Veliki debeli ružičasti Zmaj se ni da tek tako. Prvo ga je pripituralo napola.
zagreb,zagreb,branimirova,branimirova
But big fat pink Dragon didn’t want to give in without the fight. First half of it was painted over.

Onda ga je pokrilo medvjedom. Zadovoljni smo, rascvjetani medvjed umisto ružičastog zmaja. Ni moglo boje.
branimirova,zagreb
Then it was covered with the bear. We7re happy, a blooming bear over the pink dragon. As good as it gets.

Ali druga polovica je patila. Jer umitnik ne stigne.
zagreb,zagreb,branimirova,branimirova
But the other half got stucked. Because the artist couldn’t make it in time. He wrote: I’m working 0-24, Mon-Fri I’ll finish the wall on Saturday.

Zid je bi svečano otvoren, ali ovi nesrićnik još ni stiga zgotovit. Vrag odni prišu.
Photobucket
The wall was officially opened but the poor guy didn’t finish it yet. Who cares, quick and well-done do not agree, says a proverb

Kotilo se, kotilo i nakon dugog čekanja drugu polovicu zmaja zaminili su plesači-padači. Sviđaju nan se.
zagreb,zagreb,branimirova,branimirova
Yes, it did took some time, but finally the other half of the dragon was replaced by the falling dancers. We like it.

Vaši

P.S. Slike su naše, s bloga Nepoznati Zagreb, s MUU-ove FB stranice i od našeg frenda Kurta. Hvala.
P.S. The photos are ours and by the blog Unknown Zagreb, the Museum of street art and our friend Kurt. Thanks.

- 21:25 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #