god was never on your side

17.02.2018., subota

Da imam svaki dan novu boju kose da mi hladne suze iz oka poteku da mi usne zauvijek tvoje ime nose i dalje ostat ću žena za utjehu

Ostali smo slomljeni. Tiho smo udahnuli. Očima punih suza. Krenuli istim putem. Putem bez smisla. Kao u krug. Nema truda. Nema smisla. Uzalud.

Jutro, puno suza. Slomljeni. Teškim mukama bježali van. Previše su gušili zidovi sobe. Ponekad nije to sigurna luka. Jedan stranac u poznatim krugovima. U poznatim ulicama. Među četiri zida. Sasvim mala točkica. Izgubljena. Uplašena. Sasvim sama.

Jedan dan. Jedno jutro. Sve će to nestati. Izbrisati će se svaki trag. Svaki smisao će nestati. Ugasiti će svijeća. Upaliti zvijezda. S vremenom svaki trag će nestati. Svaki put. Sve. Jednog dana.

Ostati će samo uspomene. Poneka slika, koja će izblijediti. Bez pozdrava. Samo prazna bol. Bolna suza. Slomljeno srce. Slomljeni od života. Slomljeni od ovog puta. Slomljeni od ovog svijeta. Gdje li je onaj smisao? Gdje li je onaj osmijeh? Gdje li je sve? Sve one sitnice.

Poželim, samo jednom nestati. Jutrima smo palili cigaretu, za cigaretom. Ispijali posljednje kapi iz čaše. Nije imalo truda biti sav svoj. Daleko od onog sna. Daleko od onoga što jesmo.

Vidjeli planine. Vidjeli zvijezde. Proplanke. Ništa od toga nije bilo isto. Potpuni sjaj je nestao. Polako smo nestajali. Prazni iznutra. Hodajući ljudi. Bez imalo snage. Viša sila koja nas je terala da idemo, da krenemo. Zašto? Zašto nam je dozvoljavala krenuti? Ponekad, samo ponekad osjetili smo neku snagu da nas pokreće. Bilo je kasno. Kasno da se ispravi sve. Kasno da krenemo dalje. Kasno za novi početak.

And you could have it all
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurtCreative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.