Beware! The Blog!

petak, 10.11.2006.

Otkrijmo tajne NINĐI!

Richard Harrison - NINĐA paragon
Nakon dosta vremena, ovaj sam se utorak konačno otišao naći sa Forumašima. Nekoliko komplimenata na račun moje posljednje recenzije na blogu, je, kao i uvijek, kod mene izazvalo napadaj egoističnog blebetanja popraćenog nenamjernim pljuckanjem u tuđa pića i divljim gestikuliranjem kojim sam riskirao prevrtanje čaša oko mene.

I ko zna kolko bi to trajalo da nisam došao do (u recenziji neopisanog) uvoda u film "NINJA, Condors 13" u kojoj BELI ORAO roni ispod pijeska.

"Čekaj malo!" - prekinuo me zaprepašteni Il_Mambo_Negro – "Ti ćeš meni reći da se ninđe mogu kretati ispod zemlje?"
"Naravno!" - uzvratio sam – "Kaj ti to nisi znao?! Ninđe se mogu ukopat u pijesak i roniti ispod površine ko Duško Dugouško!"

Uskoro je razgovor skrenuo na druge teme, a ja sam falabogu zašutio i prebacio se za drugi stol. No, komentar Il_Mamba_Negra natjerao me na razmišljanje. Sigurno ima i drugih činjenica o NINĐAMA koje laici ne poznaju a koje ja, priznati hrvatski stručnjak za to područje, uzimam zdravo za gotovo. U želji da upozorim ljude na neke, možda manje očite, NINĐA misterije, odlučio sam pregledati svoju obilatu zbirku naučnog NINĐA materijala. Potpuno sam svjestan da nijedan smrtnik ne može razotkrivat NINĐA tajne i ostati živ, no, eto, stavljam svoj život na kocku jer vas tak puno, puno volim.

NINĐA geografija

Suprotno popularnom vjerovanju, NINĐE ne potječu iz Japana. NINĐE zapravo žive i djeluju u Hong Kongu ("NINĐA Terminator"), na Filipinima ("Enter the NINJA"), zapadnoj obali SAD-a (već spomenuti "NINJA, Condors 13"; romani o Lezli Eldridžu), u Kini ("NINĐA Dragon") i zapravo, bilo gdje drugdje osim u samom Japanu. Šonjavost japanskih NINĐI je postala svjetski poznata kada je Tom Kruz u filmu "Posljednji samuraj je zapravo bio američki scijentolog", nakon 20 minuta filmskog treninga uspio sam-samcat savladati tucet japanskih NINĐI poslanih da ubiju njegovog samurajskog učitelja.

Večina NINĐI su azijskog porijekla, no, one su uglavnom trećerazredne kvalitete. Negativci ih obično kupuju u supermarketima gdje ih prodaju na tucet. Pri tome, azijske NINĐE nije poželjno kupovat maloj djeci: studije pokazuju da ih oni redovito potrgaju već nakon par sati igranja.

Ako pak želite fakat kvalitetnu NINĐU, preporučam vam zapadno tržište. Ko i u svemu drugome, bijela rasa svoju genetsku superiornost demonstrira i preuzimanjem i usavršavanjem azijskih NINĐA vještina. Franko Nero, Richard Harrison, Michael Dudikoff i Lezli Eldridž su samo neki u besmrtnoj plejadi bijelih NINĐA majstora. Rijetke iznimke od tog pravila su Sho Kosugi, zvijezda "Devet smrti NINĐE" i Alexandar Lou, aka BELI ORAO iz "NINJA, Condors 13".

Praktičan vodič za razlikovanje DOBRIH i ZLIH NINĐI

Još jedna od popularnih predrasudi vezano uz NINĐE je da se one uvijek oblače u crno kako bi se bolje stopile sa pozadinom. Smiješno! NINĐE vole slijediti modne trendove i oblače se u sve dugine boje! No, one sa sobom nose i određena značenja:

Bijela NINĐA- dobre se NINĐE, kao što ova slika prikazuje, vole oblačiti u bijelo. Da, naravno da je na slici! Pogledajte ponovo i ne zaboravite da su NINĐE majstori kamuflaže! Možda će vam trebati malo duže da ju otkrijete, ali nemojte klonuti duhom!

Šarene NINĐE (plural) - redovito zli, pri čemu je posve nebitno čak i to dali su svi obučeni u istu ili različite boje. Igralište sa slike možda i izgleda ko Diznilend, ali ako šetajući šumom naletite na njega, molite se Bogu da vam pošalje dobru NINĐU. Ili bar malo dijete.

Šareni NINĐA (singular) – osjetljiva kategorija. On je možda dobar a možda i zao. Ako je bijelac, vjerojatno je pozitivac ali čak ni to nije stopostotna garancija. Najsigurniji način određivanja NINĐINE moralnosti je da pričekate kraj njega da li će vas smrtno raniti ili ne.

Manje poznati NINĐA trend oblačenja prakticira nošenje elegantne aluminijske folije kao ukrasa za odjeću. Umjesto neudobnih maski za lice, ovaj stil pak promovira čeone zavoje koji jasno poručuju: "I ja sam NINĐA!". Iako je i sam Richard Harrison promovirao ovu modu - što se vidi iz slike kojom započinje post - ona, zbog nekoga razloga nije uhvatila korijena.

Na koncu, sve NINĐE imaju magičnu sposobnost brzog mijenjanja odječe. Oni to redovito rade tako da proizvedu magični NINĐA dim nakon čega se pojave obučeni u svoj NINĐA kostim.

NINĐA zvukovi

Još jedan mit o NINĐAMA je da su oni vrlo tihi i bešumni. To je notorna budalaština. Ne samo da NINĐE jednako tolko buče kad trče po drvetu ili kamenu kao i vi ili ja, nego posjeduju i čitav niz specifičnih NINĐA zvukova. Odjeća NINĐI redovito proizvodi "VUTVUTVUT!" zvukove, svako NINĐA nestajanje prati "Č-T-T-T-T-T!" zvuk a NINĐA zvijezde redovito režu zrak uz reski "PIJUPIJUPIJU!". Neki se kunu da i NINĐA grimase imaju svoje zvukove, bez obzira da li se ovi smiju ("Heh!"), piju vino ("GLOTGLOTGLOT!") ili razmišljaju ("Hmh!", "Grmbl!", "Uh?", "Huh!", "Mnh." "Eh?" – NINĐE ful vole razmišljat).

NINĐA kinetika

Naizgled, NINĐE naokolo trče ko male curice: sa espadrilama na nogama, trčkaraju sićušnim koracima i jednom rukom položenom ispred prsa. No, takvo potcjenjivanje NINĐI se mnogim ljudima obilo o glavu: NINĐE mogu isto tako po volji nestat i pojavljivat se a ako žele mogu roniti ispod zemlje. Njihova sposobnost skakanja uvis je pak nevjerojatna: NINĐA će iz vode iskočiti na vrh litice a sa šumskog tla drito na visoku granu hrasta. Laik će ustvrditi da je to kamerman jednostavno snimio pad NINĐE i pustio ga unatrag. Laik će kao prilog svojoj teoriji ukazati kako NINĐA nije mogao na hrast skočiti unatraške niti izletjeti uvis iz vode potpuno suh, ali to samo pokazuje kako laik ne zna kurca o čarobnim NINĐA moćima.

NINĐA i njegovi alati smrti

Glavno oružje NINĐI je oružje koje laici nazivaju "mačem". To je, naravno, pogrešno. Pravi naziv oružja je "NINĐA mač". Tu su također i tzv. "NINĐA zvijezde" čije je glavno obilježje – osim već spomenutog karakterističnog zvuka - to da se uvijek zabijaju ljudima drito u čelo i mijenjaju broj krakova ovisno o budžetu filma. No, postoji i niz drugih NINĐA oružja: NINĐA revloveri, NINĐA pračke, NINĐA mitraljezi i NINĐA granate čiji je efekt na lutke nalik NINĐAMA jezovit.

Šećer na kraju: NINĐA seks

NINĐE su, naravno, najbolji u svemu, pa tako i u seksu. Evo kako roman "Mržnja NINĐE je večna", taj besmrtni klasik Dereka Finegana, opisuje NINĐA seks:
Nago telo muškarca bilo je veoma privlačno, a naročito kada su se uključile i druge skrivene kamere po prostoriji, dočaravajući vešto izvedenom montažom svaki trenutak ljubavnog čina. I ton je bio tu, izazivajući dva ili tri puta rasklašen smeh Barbare En.

" - Ne smejte se, glupače" – prokomentarisala je ona, očigledno ponovo uzbuđena prizorom na ekranu i uspomenama na njega. – "Taj momak ume da upotrebi ono što mu je Bog dao… a, kao što ste videle, prema njemu je bio vrlo velikodušan."

Par na ekranu bio je neumoran, i pored toga što je Barbara En već nekoliko puta stigla do vrhunca. Ako je u početku ona bila agresivnija, njen partner postepeno je preuzimao vođenje igre, namečući joj sve nove i nove položaje i nova uživanja, od kojih su neki izazavali tihe zvižduke divljenja, čak i kod tih žena koje su očigledno bile veoma iskusne u pitanjima ljubavi.

Pametnom dosta! Svi u NINĐA akademije!

(GNN)
- 19:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>