Beware! The Blog!

ponedjeljak, 16.10.2006.

Himen i nevolje u Arkadiji

Princ Adam i zle feminacistice
Kraljica Sumana: "Što? Može li obični muškarac spasiti cijelu Arkadiju?"
Tila: "On nije obični muškarac. On je Himen!"

Nakon dva mjeseca pauze, već je i vrijeme za novi nastavak sage o Gospodarima svemira. Ne duljimo sa uvodom: predstavljam vam Himena u epizodi "Nevolje u Arkadiji."

O čem se radi?

Himen i Tila putuju na piknik kadli iz čistog mira udare u magičnu barijeru koja ljude pretvara u pantomimičare. Iako Tila odmah skoči u akciju osjećajući opasnost, ne uspije na vrijeme pomoći Adamu kojeg uhapse nemilosrdno polugole feminacistice i otmu mu mač prije nego kaj se pretvori u Himena.

Feminacistice pronađu i Tilu, no, impresionirane načinom na koji ona uskače u akciju, odluče ju najmodernijim raketoplanom povesti u Arkadiju, prekrasni grad kojim vlada kraljica Sumana. Iako je Arkadija na pljuvomet od Eternije, za nju zapravo niko ne zna. Garant zato kaj svi koji ga vide postanu pantomimičari. Arkadijom vladaju žene dok muškarci čitave dane provode crnčeći u rudnicima ugljena za pogon pantomim-barijere. Težak je život pod stilleto čizmom.

Dok Tila sa kraljicom raspravlja o nijansama suvremenog feminizma, Adam je bačen u ugljenokop di bi trebao provest ostatak života – perspektiva koja ga nimalo ne veseli. Njegova je situacija zaribana: samo kao Himen može pobjeći iz rudnika. No, da bi postao Himen mora pronaći svoj mač… Koji nije u rudniku. Ovaj paradoks natjera Adama na razmišljanje, al ne tolko da ne skuži kak su temelji Arkadije skroz potkopani rudnicima zbog čega bi se grad vrlo skoro mogao urušiti.

Srećom, ni Tila ne sjedi prekriženih nogu nego radije krene u akciju kroz podzemlje Arkadije. Stražama usprkos sretne Himena u podzemlju i uputi ga na talionicu metala u koju je odnesen njegov mač. Naravno, Adam na vrijeme pronađe svoj mač, postane Himen i spasi Arkadiju od sigurne propasti. Kraljica Sumana u znak naklonosti pak proglasi sve muškarce jednake ženama i zauvijek ugasi zloglasnu pantomim-barijeru.

Na povratku u Eterniju uslijedi vickasti razgovor Tile i Adama o jednakosti žena i muškaraca:
Tila: "Ipak postoji mala razlika između muškaraca i žena. Zar ne, Adame?"
Adam:"Daaaa? Mala. Sasvim. Da. Pa?"
Tila: "Pa, živjela ta mala razlika!"

I ko zna kaj bi se sljedeće desilo. Al, taman tad se pojavi Orko. Glupi Orko!

Naravnoučenije
Tila: "Prije mnogo vremena potpisana je vrijedna povelja zvana Magna Carta. "
Himen: "Bio je to prvi veliki korak ka priznavanju jednakosti među ljudima. Iako su doneseni zakoni koji to potvrđuju, uvijek postoje takvi koji ograničavaju slobodu ljudi."
Tila: "Srećom, kraljica Sumana je shvatila da samo zajedništvo spašava grad. I zato, budimo zajedno. Dobro?"
Himen: "Dobro."


(GNN)

- 23:14 - Komentari (7) - Isprintaj - #

petak, 13.10.2006.

"Pod lipom 35" – vrlo skoro na Novoj TV

Iza ovog naoko nevinog simbola krije se čudovište koje je uništilo generaciju
Ovo što slijedi jest javni proglas Centra za društveu samozaštitu grada Zagreba.

Drugovi i drugarice, u posljednje vrijeme Novom TV kruže najave novog super tajnog projekta: domaće humorističke serije kodnog naziva "Pod lipom 35". Iza tog, naoko nevinog imena, krije se ni manje ni više nego povampirena avet serije "Jel me netko tražio" koja je ranih 1990ih upropastila smisao za humor čitavoj generaciji Hrvata.

Da, dobro ste čuli, drugovi i drugarice. Usprkos nevjerici i poricanju od strane šire javnosti, teška srca objavljujemo da takav projekt zaista postoji i u vrlo skoroj budućnosti će biti prikazivan u elitnim terminima emitiranja. Svi sastavni elementi ovog bauka malih ekrana su ovdje: Ćubi i njegovo kreveljenje; Vaš omiljeni barmen; konobarica Miki sa svojim vickastim BiH akcentom i Sultani šunda koji sviraju sa arvackim nazovi-zvijezdama.

Koliko god to možda bilo teško povjerovati, ali vi koji ste rođeni u drugoj polovici 80ih ili početkom 90ih ne možete ni zamisliti koliko ste sretni što niste morali odrastati uz ovu nakaradnu crkotinu koju nam je HDZTV servirao kao "humorističko-zabavni šou". Ali, onda opet, vi se isto tako možda ni ne sjećate hrvatske verzije "Šaljivog kućnog videa" pod vodstvom Mirka Fodora, "Sedme noći" Ljudevita Grgurića Grge ili pak "Lijepe naše" predvođene duetom Uvodić & Berend.

Samo je kataklizma poput posvemašnje kontrole Tuđmanovog HDZ-a nad HRTom mogla rezultirati takvom elementarnom nepogodom poput "Jel me netko tražio?" Ožiljci koje je ona ostavila na domaćoj javnosti su vidljivi i dan-danas: čitavoj jednoj generaciji je nepovratno uništen smisao za humor a HDZ je ustrajno pobjeđivao na izborima i četiri godine nakon prestanka prikazivanje ove serije.

U slučaju prikazivanja "Jel me netko tražio?" na Novoj procedura mentalne higijene je sljedeća:

1) Signali opće opasnosti oglasit će se širom hrvatskih gradova. Obavijest o prikazivanju bit će također izvješena na svim relevantnim bannerima domaćeg weba.

2) Kada začujete signal opće opasnosti, pograbite daljinski upravljač i smjesta okrenite program. U slučaju da vaši djedovi i bake inzistiraju na gledanju "Jel me netko tražio?" odlučnim pokretima razbijte ekran vašeg TV prijemnika. Alternativno, eutanazirajte člana obitelji koji želi gledati tu emisiju. Preporučaju se plastične vrečice i zahrđale škare za živicu.

3) Potrčite u smjeru najbližeg osobnog računala. Spojite se na Internet i počnite što brže možete čitati američke on-line stripove, vickaste teme na javnim forumima, skidati pornjavu, igrati World of Warcraft ili surfati zabavnijim filmićima na YouTube. Ako vam je zbilja toliko stalo, čitajte i ovaj blog ili pak neki od linkova koje sam nabacio pod "Ne tako ozbiljnim filmskim sajtovima".

4) U slučaju da nemate osobno računalo na raspolaganju, potrčite u smjeru najbližeg Internet kafića.

5) Ako uopće nemate računalo i ne znate ga koristiti, onda ste lako moguće jedna od osoba kojima je "Jel me netko tražio?" bila zabavna i ugodna serija. Napustite ovu stranicu smjesta. Vi ste neprijatelj i tako će vas se tretirati.

6) Napustite svoj PC zaklon tek kada se začuje signal za prestanak opće opasnosti.

Hvala na pažnji.
- 14:12 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>