Beware! The Blog!

ponedjeljak, 16.10.2006.

Himen i nevolje u Arkadiji

Princ Adam i zle feminacistice
Kraljica Sumana: "Što? Može li obični muškarac spasiti cijelu Arkadiju?"
Tila: "On nije obični muškarac. On je Himen!"

Nakon dva mjeseca pauze, već je i vrijeme za novi nastavak sage o Gospodarima svemira. Ne duljimo sa uvodom: predstavljam vam Himena u epizodi "Nevolje u Arkadiji."

O čem se radi?

Himen i Tila putuju na piknik kadli iz čistog mira udare u magičnu barijeru koja ljude pretvara u pantomimičare. Iako Tila odmah skoči u akciju osjećajući opasnost, ne uspije na vrijeme pomoći Adamu kojeg uhapse nemilosrdno polugole feminacistice i otmu mu mač prije nego kaj se pretvori u Himena.

Feminacistice pronađu i Tilu, no, impresionirane načinom na koji ona uskače u akciju, odluče ju najmodernijim raketoplanom povesti u Arkadiju, prekrasni grad kojim vlada kraljica Sumana. Iako je Arkadija na pljuvomet od Eternije, za nju zapravo niko ne zna. Garant zato kaj svi koji ga vide postanu pantomimičari. Arkadijom vladaju žene dok muškarci čitave dane provode crnčeći u rudnicima ugljena za pogon pantomim-barijere. Težak je život pod stilleto čizmom.

Dok Tila sa kraljicom raspravlja o nijansama suvremenog feminizma, Adam je bačen u ugljenokop di bi trebao provest ostatak života – perspektiva koja ga nimalo ne veseli. Njegova je situacija zaribana: samo kao Himen može pobjeći iz rudnika. No, da bi postao Himen mora pronaći svoj mač… Koji nije u rudniku. Ovaj paradoks natjera Adama na razmišljanje, al ne tolko da ne skuži kak su temelji Arkadije skroz potkopani rudnicima zbog čega bi se grad vrlo skoro mogao urušiti.

Srećom, ni Tila ne sjedi prekriženih nogu nego radije krene u akciju kroz podzemlje Arkadije. Stražama usprkos sretne Himena u podzemlju i uputi ga na talionicu metala u koju je odnesen njegov mač. Naravno, Adam na vrijeme pronađe svoj mač, postane Himen i spasi Arkadiju od sigurne propasti. Kraljica Sumana u znak naklonosti pak proglasi sve muškarce jednake ženama i zauvijek ugasi zloglasnu pantomim-barijeru.

Na povratku u Eterniju uslijedi vickasti razgovor Tile i Adama o jednakosti žena i muškaraca:
Tila: "Ipak postoji mala razlika između muškaraca i žena. Zar ne, Adame?"
Adam:"Daaaa? Mala. Sasvim. Da. Pa?"
Tila: "Pa, živjela ta mala razlika!"

I ko zna kaj bi se sljedeće desilo. Al, taman tad se pojavi Orko. Glupi Orko!

Naravnoučenije
Tila: "Prije mnogo vremena potpisana je vrijedna povelja zvana Magna Carta. "
Himen: "Bio je to prvi veliki korak ka priznavanju jednakosti među ljudima. Iako su doneseni zakoni koji to potvrđuju, uvijek postoje takvi koji ograničavaju slobodu ljudi."
Tila: "Srećom, kraljica Sumana je shvatila da samo zajedništvo spašava grad. I zato, budimo zajedno. Dobro?"
Himen: "Dobro."


(GNN)

- 23:14 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>