GLOBE program u Virju

srijeda, 28.04.2010.

Dan planeta Zemlje, 10 godina GLOBE programa i novi broj Zelenka

Dan planeta Zemlje u našoj školi obilježen je 22. travnja kad nam se je voditelj GLOBE i ENO grupe Darko Herbai obratio putem razglasa . Drugi i svečaniji dio obilježavanja bio je 27. travnja u našoj glazbenoj dvorani. Tog dana članovi grupa koji vole prirodu pripremili su zabavan i edukativni program za ostale učenike i nastavnike.

Program je započeo prigodnom prezentacijom povodom 10. rođendana GLOBE grupe. Tako su se učenici mogli upoznati sa radom grupe u proteklih 10 godina, koja mjerenja vrše članovi i koje su uspjehe do sada postigli.

Da program ne prođe samo u predavanjima pobrinuo se školski zbor pod vodstvom učitelja Darka Gabaja. Premijerno je izvedena pjesma gospođe Gordane Evačić Spasimo Zemlju s kojom se GLOBE i ENO grupa predstavljaju na natjecanju Schoolovision2010. Solisti su učenici članovi GLOBE grupe Martin Štefan i Igor Cepetić. Nastup je sniman i slijedi izrada spota za pjesmu.

Nakon pjesme članovi ENO grupe prezentirali su kako možemo uštedjeti struju kod kuće i u školi, a članovi medijske grupe pod vodstvom učiteljice Katarine Franjo izveli su scenski prikaz pjesme Dragutina Tadijanovića "Šuma i ja".

Na samom kraju predstavljen je i novi broj ekološkog glasnika Zelenko u kojem se mogu pronaći članci vezani uz zaštitu okoliša i rada grupa. Ako vas zanima što je u njemu objavljeno možete ga pročitati ovdje.
Evo i nekoliko fotografija.










- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 06.04.2010.

6. Međužupanijski susreti i natjecanje u Daruvaru

Učenici Robert Grivić, Ivan Jelušić, Martin Štefan i GLOBE voditelj Darko Herbai 31. ožujka sudjelovali su na Međužupanijskoj smotri i natjecanju GLOBE škola. Natjecanje se održalo u Tehničkoj školi u Daruvaru. Učenici su prikazali svoj rad u protekoj godini blogom, a kasnije su se natjecali u orijentaciji. Domaćini su nam pripremili prigodan program za otvorenje susreta i pokazali su se kao odlični domaćini. Po završetku natjecanja prošetali smo se gradom i pojeli sladoled. Sada čekamo rezultate i nadamo se pozivu na državnu smotru i natjecanje.









- 09:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #