GLOBE program u Virju

četvrtak, 23.04.2009.

Plasiranje na državne susrete

Učenici, članovi GLOBE grupe, plasirali su se na Državno natjecanje i smotru GLOBE škola koje će se održati od 26. do 28. svibnja na otoku Ugljanu u mjestu Preko. Put do državnog natjecanja vodio je preko 5. međužupanijske smotre koja se održala 1. travnja u našoj školi. Školu će predstavljati učenici: Martin Štefan, Robert Grivić i Ivan Jelušić, a voditelj im je Darko Herbai. Sad slijede pripreme za postizanje što boljih rezultata i naravno, nastavljanje tradicije postizanja takvih rezultata.

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.04.2009.

Održana 5. međužupanijska smotra

Dana 1. travnja u našoj školi održana je 5. međužupanijska smotra i natjecanje GLOBE škola iz Bjelovarsko - Bilogorske, Virovitičko - Podravske i Koprivničko - Križevačke županije. Ukupno je bilo prijavljeno 9 škola i to:
- Gimnazja Petra Preradovića iz Virovitice
- Tehnička škola iz Daruvara
- OŠ Voćin iz Voćina
- OŠ Josipa Kozarca iz Slatine
- OŠ Ivane Brlić - Mažuranić iz Virovitice
- OŠ Mate Lovraka iz Velikog Grđevca
- OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice
- OŠ Koprivnički Bregi iz Koprivničkih Brega i
- OŠ prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja
Svaku školu predstavljala su najmanje tri učenika i njihovi voditelji, a kao gosti prisustvovala je savjetnica i GLOBE koordinator za Hrvatsku mr.sc. Diana Garašić i mr. sc. Dražen Podravec naš umirovljeni ravnatelj.
Nakon predstavljanja škole i prigodnog programa tamburaškog orkestra i recitatora te dramske grupe koja je izvela igrokaz "Kapi života", krenulo se na ocijenjivanje rada škola u prošlom periodu. Škole su prezentirale svoje aktivnosti i mjerenja putem poster prezentacije ili bloga. Najuspješnije škole učestvovat će na državnoj smotri i natjecanju koje se održava krajem svibnja na otoku Ugljanu u mjestu Preko.
Kako bi provjerili i znanje iz GLOBE protokola organizirano je i orijentacijsko natjecanje u školskom dvorištu. Natjecanje je sadržavalo 4 kontrolne točke, a na svakoj je trebalo odraditi po jedno mjerenje i odgovoriti na nekoliko teoretskih pitanja.
Zajedno su se natjecale osnovne i srednje škole. Kao najbolja škola pokazala se OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, a za nagradu su članovi tima dobili lijep suvenir Virja.
Dok je trajalo ocjenjivanje i orijentacijsko natjecanje vrijedne kuharice pripremile su nam vrlo ukusan ručak. Nakon ručka slijedila je podjela pohvalnica i zahvalnica te rastanak i želja da se opet svi susretnemo na državnoj smotri.
Evo i malo fotki sa smotre:



Recitacija na otvaranju Igrokaz Kapi života
Ocjenjvanje postera Mjerenje visine stabla
Orijentacijsko natjecanje Podjela nagrada i priznanja




- 23:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #