Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service Gia Snape

Gia Snape

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

ponedjeljak, 25.02.2008.

Be not afraid of life.Believe that life is worth living,and your belief will help create the fact."

Znači primljena sam u Slytherin.Bilo mi je drago posebno zato što je moja mama pripadala Slytherinu,a i moj ujak.Primjetili ste da ga često spominjem,ali nismo baš u najboljim odnosima.Volim ga ,rod mi je,al nije mi uzor kao što je većini njihov skrbnik.Ovo mi je četvrta godina,ali se prvi put školujem u Hogwortsu.
Nakon podjele po domovima,otišla sam u svoju spavaonicu.Voljela sam puno razmišljati što, kako kaže moj ujak,ne valja.Bacila sam se na krevet i –razmišljala.O kome? O Jamesu.Moj bivši iz bivše škole.Koja je bila,sada više nije važno.Drago mi je da sam se prebacila.Naime Snape nije baš obožavao Jamesa,jer ga je podsjećao na neprijatelja iz madih dana.Oko pola 4 u spavaonicu su ušle dvije cure.Jedna je bila jako lijepa i plava,a druga je bila malo niža,sa dugom crnom kosom.Ova druga kad me je vidjela ,razgoračila je oči i frknula.Gledala sam je u čudu.Baš kao pravi mačak.Tad se ova druga počela smijati.
-Ona nije baš sva svoja.Boji se Snapea kao samom Voldemorta. Snape je od prošle godine poznat kao smrtonoša,ali ga je Dombledoore zadržao u školi iz osobnih razloga.-objašnjavala mi je
-Znam,živim sa njim,ali se ne moraš bojati,nisam strašna kao on.Ako primjetiš miris njegove kose ,znaj da je to mog štapića djelo.-pružila sam ruku i rekla:Ja sam Gia,Snapeova nećakinja.
-Haha,imaću to u vidu.Leah-pruživši mi nazad ruku.Malo mi je digla raspoloženje.Pa ipak ona je zasad bila jedina koja me se nije bojala.Pričale smo i jele Wesleyeve slatkiše do osam i onda krenule na večeru.
-A kako to da ti je prezime Slytherin?-upitala sam ju.Pogledala me u čudu i pitala
kako mi znaš prezime?
-Pa mislim da sam ga pročitala na popisu učenika kod ujaka.-rekla sam razmišlajući da li sam stvarno tamo vidjela.Iskreno nisam ni sama znala.
-Ja sam potomak slavnog Salazara Slytherina,ali sam nekim čudom upala u Gryffindoor-rekla je i nasmijala se.Tad me,uzimajući salatu od bundeva,tiho upitala:
-Jesi upoznala Voldemorta-
-Ne,ali mi je ujak puno pričao o njemu.Moja je misija kad završim 6.godinu da mu budem desna ruka.Ali ja nisam sigurna da li to želim.?Majka mi je bila smrtonoša,ne znam za oca....ugl svi osim njega,a možda i on.Prije mi je to bila velika želja,pridružiti se slavnom čarobnjaku,ali James me je potpuno razuvjerio.-
-A tko je James-upita ali nisam stigla odgovoriti jer je predvodnik Slytherina(čitaj Snape) krenuo prema mom stolu.Vratila sam se i sjela na kraj stola,tako da nije ni primjetio da sam bila sa Leah kod Gryffindora.Podjelio nam je raspored za tjedan i blago mi se nasmješio.Sigurno nešto sprema.
-Gia,ne pravi gluposti,motrim na tebe.-govorio mi je dok su se ostali kidali od smijeha.Jedan se mamin sinčić toliko smijao da sam se morala suzdržavati od bijesa da ga ne ureknem.Gledala sam za njim i počela ga pratiti kada se digao sa stola.Izašao je u perivoj i krenuo prema šumi.Viknula sam za njim
-Zašto si se smijao.Mogu misliti da si ti ujakov mezimac.Da pogodim,plav,arogantan i umišljen,kao i ujakov mezimac.Ti si mali Malfoy-vikala sam sva bjesna zbog glupog Voldemorta,kao i zbog toga što me Snape tretira kao derište.Jeste da radim šta ne valja i a sam tvrdoglava,ali nije me morao tako poniziti.Mladi Malfoy se okrenuo.Imao je lijepo okruglo lice koje je krasila kosa nalik njegovom ocu,ali pogled mu je bio pun sarkazma.Gledala sam mu usta dok su se pomjerala
-Da tako je ,ja sam Draco slavni Malfoy.A šta ti hoćeš fufice?-upitao me ne mičući pogled sa mene.Bilo je oko deset i kiša je počela padati.Bilo mi ga je dosta
-Expeliarmus-poknula sam ,a njegovo je tijelo otišlo par metara dalje.Ostao je tako ležati par minuta,i kad sam se okrenula da pođem u dvorac,on je bacio Expeliarmus na mene.Nešto jako me je pogurnulo,odletjela sam i udarila u veliko,mokro drvo.To je zadnje čega se sjećam.
- 17:13 - Komentari (26) - Isprintaj - #
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

subota, 23.02.2008.

Dobrodošli u Hogworts

Gia !!!!!!!Ustaj.Neće te vlak čekati.-vikao je moj ujak svojim dubokim glasom.
Evo idem.I operi tu kosu više.-vikala sam mu iz kreveta tražeći svoj štapic spremajući se da oteram taj smrad.Niju ju prao od prošlog mjeseca.Njegov izgovor:"Gosporad Tame voli njegovu kosu".Možeš si mislit.Digla sam se i uz njegovo moroganje spremila stvari,obukla se te krenila na Hogworts Express.
Ovo mi je prva godina,ali znam dosta o školi jer mi je moj ujak Severius Snape pričao.Stigavši ,ujak me je poljubio i rekao da će on doći kasnije.Ušla sam u vlak i produžila do zadnjeg kupea.Sjela sam tamo i bila sam dok nismo stigli.
Kad sam izašla neki su me čudno gledali.Vjerojatno su me vidili sa Snapeom.Nije ni čudo.On je najgrozniji profesor.Neki veliki div nas je poveo do Hogwortsa.Vidjela sam da se svi miču od mene.Upitala sam jednu curu:
-Zašto bježe od mene?-
-Viđena si sa Snapeom ,zato....makni se od mene.-viknula je i otišla do neke plavuše.Bila sam potresena dok nisam stigla na red da me klobuk stavi u dom.Gledaj sad kad još ne upadnem u Slytherin.Onda će mi ovo biti službenio najgora škola.
-Kamo da te smjestim,mlada damo.Vaš ujak vas gleda...znači idete u Slytherin-rekao je klobuk.Nisam mogla vjerovati.Okrenula sam se ,a on mi se nasmješio.Otišla sam i sjela za stol.

****Post je kratak,ali ostali neće.Ovo je samo mali uvod****
- 18:37 - Komentari (22) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.