UPRI Gelender

ponedjeljak, 09.08.2010.

JGL 4 - 8. KOLO - STATISTIKA

Kasnim malo, jebem li ga, no ova velebna planina zaokupi mi misli. Svaki treker trebao bi barem jednom nastupiti ovdje jer Durmitor je baš sinonim za treking.
No, vratimo se mi našem čedu, jednoj i jedinoj, Jutarnjoj Gelender Ligi!
Prvi put se dogodilo da dva kola u nizu imamo više od 30 ljudi, a začudnost tog podatka pojačava činjenica da se to dogodilo u jeku godišnjih odmora i svekolikog izbivanja pučanstva iz glavnog nam grada. Čak štoviše i unatoč svemu, u ukupno 36. kolu svojim nas je dolaskom počastilo šest novih trkača, što je ukupnu brojku trenutno zaustavilo na 114 zornjaka (87 muških i 27 ženskih) - novi su: Danijel, Mario, Filip, Dugić, Aca i Zec.
Eddiejevim nedolaskom, broj onih koji su bili na svim kolima JGL 4 smanjio se na osam: Vođa, Roki, Vukodlak, Sablja, Grišo, Zovko, Žana i Batica. U ukupnom broju dolazaka, Vođa se osamio na četvrtom mjestu, a Vukodlak je jubilarni dvadeseti koji je skupio dvoznamenkasti broj dolazaka. U ženskom poretku, Paula je teško ili nikako dostižna na prvom mjestu, a žestoku bitku za medalje, kao i onu s ranojutarnjim buđenjem, vodit će Dunja, Žana, Božena i Nada. Kod muških, Eddiejevo prvo ovogodišnje izbivanje i dobar Batičin nastup, zakomplicirali su situaciju oko ukupne pobjede, koja bi bila još i kompliciranija kad Markica ne bi odlazio, a ovako ta borba ostaje na dvojici, dok su si Markica i Ana za ovaj privremeni oproštaj priuštili jedan ležerni nastup, s tim da je Kravojed lagano pobijedio, tegleći u ruksaku Anine i Jasminkine kolače. Bronca će 90% visjeti oko Vođinog vrata, a čiča Griša je prvi put preskočio Rokija, zgrabivši peto mjesto, a njih će dvojica do kraja voditi ljuti boj za drvenu medalju.
U ljetnim mjesecima, kada noć, blato i snijeg ne ometaju trčanje, osobni rekordi ne izostaju pa su ih tako ovoga puta polučili sljedeći momci: Đani (za više od dvije minute, došavši s 32. na 24. mjesto vječne rang liste), Jurić (preko tri i pol minute i to s ruksakom, skočivši s 45. na 25. mjesto), Aljoša (drugi put u nizu, ovaj put za 1:23, s 40. na 36. mjesto), Pajo (za skoro tri minute, s 50. na 42. mjesto), Kostelić (za više od tri i pol minute) i Zovko (skinuo rekord za više od četiri i pol minute i prvi put gipsao ispod sata).
Kao zanimljivosti, ističu se ove činjenice: Griša je prekinuo niz od pet osobnih rekorda u nizu, Lec-Go je nakon četiri kola u nizu plasiran izvan TOP 10, Božena je išla samo 19 sekundi slabije od osobnog rekorda starog više od tri godine, a Višnja se (inače, četvrta svih vremena s rezultatom 47:10), zbog odlaska u Crnu Goru, pojavila na Gipsu nakon skoro dvije godine.
A sad ću malo, kao i obično, privatizirati ovaj medij: veliki lirik, epik i prozaik Mukki Mortensson prošle godine napisao je: "Stamenić je propali litvanski košarkaš playmaker (aka Mnogoimenauskas) koji je u bijegu pred litvanskim košarkaškim savezom (nakon nikad razjašnjenih sumnji u namještanje utakmica) emigrirao u Bjelorusiju, promijenio identitet i neko vrijeme radio kao novinar u sportskoj redakciji jednog opskurnog lokalnog tjednika koji izlazi u najsiromašnijem okrugu na jugu Bjelorusije. Zatim je, vođen lukavstvom, na nepoznat način pobjegao pred Lukašenkovim represivnim režimom, bježao preko granica Schengenskog sporazuma, smuljao trajnu dozvolu boravka u Hrvatskoj, skrasio se na Knežiji i radi dodatne krinke promijenio vanjštinu (frizura mu ima afro tendencije). Za pokoru zbog grižnje savjesti koju ima zbog sumnjivih rabota u prošlosti, počeo je s bjesomučnim usponima na lokalnu goru. Trenutno proždire enormne količine jednostavnih ugljikohidrata, broji dane da zbaci gips kao zmija svlak te ponovo otrči Gips ispod 40 minuta. Da, jednom rječju: geMpard."
Došo je i taj daaaaaaaaaan, Batica je radostaaaaaaaaaan,
otrčo je Gips ispod 40 minuta nakon više od tri godine ili točno 1155 dana!
One koje u tekstu nismo spomenuli, a to su Zorro, Buco, Ned i Goran Marović, ovim putem pozdravljamo. Bok!
I jedna pikanterija za kraj: trust mozgova koji opslužuje JGL došao je do konačnog modela ove u svijetu jedinstvene lige: do JGL 9 koja će završiti stotim kolom 2015. godine, svaka će JGL imati 12 kola, prve srijede u mjesecu. Od JGL 10 i 2016. godine kreću ciklusi od pet godina i sto kola, u kojima će prve godine biti "divlja liga" (52 kola, svaka srijeda), a preostale četiri godine "normalna liga" (12 kola), tako da će se u prosincu 2060. godine dogoditi tisućito kolo.
Svim Gelenderovcima želimo dug život...

- 12:03 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.