UPRI Gelender

utorak, 31.08.2010.

PROBUDI SE!

Može li mjesec početi bolje? Teško!
Sutra ujutro u 5 i 30 dođi na 9. kolo JGL 4 i ukupno 37. kolo jedne i jedine JUTARNJE GELENDER LIGE!

Dojmovi monblanovaca i pirekrumpirovaca kasnije ovog tjedna...

Ne zaboravite lampe, trebat će nam do Gipsa, gdje će nas dočekati zora.
Izem ti romantiku!

Probudi se na Gipsu!

- 08:35 - Komentari (23) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.08.2010.

ČETRI STRANE SVETA, PUTUJU EVROPOM

Sutra ranom zorom starta Pireneji Crew (Suhi + Sablja), a pred večer Alpe Crew (Sunči i Marko, Klića, Vođa, Majk (4. put ?) i Sajmon (3. put). Pratimo ih na linkovima decno i očekujemo u cilju u subotu popodne/nedjelju ujutro.
Svima sretno i očekujemo finišerstvo, a ne kviterstvo!
Iako, ako i svi odustanete, mi ćemo vas i dalje ljubiti...
UPRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2153 BERKOVIC Vedran
2448 MARIC Boris
3451 HANZA Marko
3395 SMOKVINA HANZA Suncana
4073 CIMERMAN Simun

Tko pronađe brojeve Pireneji Crewa i Majkov broj, nek ih zaljepi u komentare, a može ih i sebi zaljepit...

http://www.youtube.com/watch?v=7J1gxFYaLHw

- 11:53 - Komentari (56) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.08.2010.

4M

Kvartet 4M utemeljio je Ivica Krajač listopada 1956. godine u Zagrebu. Postavu sastava tada su činili članovi: Ivica Krajač - Mali, Branko Marušić - Medo, Željko Ružić - Muki i Miro Ungar, a sastav su nazvali objedinivši inicijale svojih nadimaka.
Ne, oni neće nastupiti na skorašnjoj proslavi rođendana ovog bloga, no zanimljivo je da jedan od članova ima (gotovo) identičan nadimak onome kome je posvećen veći dio ovog teksta i kojeg također možemo zvati 4M: Magnificent Mister Mukki Mortensson - čovjek koji je ovog vikenda, štono bi rekao Šimun (koji je ovu velebitsku longitudinalu ustoličio kao ultimativnu hrvatsku trekersku instituciju), sašio paklen(ic)u dionicu od Starigrada do Senja za 30 sati i 47 minuta, postigavši rezu koja će snažno odjeknuti u trekerskim krugovima. Osim što je to odličan rezultat, pogotovo kad se uzme u obzir da je to bila self supported "omnia mea mecum porto" varijanta, mnogi će prvo pomisliti kako je to drugo najbolje vrijeme ikada, ali vrijednost tog dostignuća treba ponajprije promatrati iz perspektive uvjerljivo najboljeg rezultata u posljednjih pet godina!
Drago mi je da sam imao čast glumiti zeca do Baških Oštarija i doći s Mukkijem do Alana, a sve nakon toga za mene je bila agonija koja je završila u Oltarima za 30 sati. Mukki je nakon Alana odjurio kao da iza sebe nije imao 22 sata trekanja te masu kilometara i uspona, da bi taj tempo zadržao do kraja. Nadam se da će svoje prolaze podijeliti sa svima nama u komentarima.
Ovaj tekst mogao bi imati podnaslov "Demickifikacija micke 2", iako to nakon prve demickifikacije, poslije koje je uslijedila i nedavna remickifikacija, postaje više filozofsko, pače i osobno pitanje svake individue koja već je ili je "samo" pokušala ili tek razmatra longitudinalizirati micku pa o tome neću ponovo duljiti/filozofirati, već svatko taj prvi prekrasni i zahtjevni dio do Baških Oštarija te drugi do cilja, koji je ponajviše ispit volje, treba "prilagoditi" sebi u pogledu vremena starta, mjesta gdje će obnavljati zalihe vode, izbora obuće i odjeće i svakako logistike (barem na polovici staze)...
Od nefilozofskih stvari, vrijedi spomenuti jednu srneću i jednu medvjeđu ili veprovsku obitelj koje su nam kratile vrijeme na užasnoj Premužićevoj stazi između Baških Oštarija i Alana te poskoka koji je usred noći prkosio buri i kojeg sam, uopće ga ne primijetivši, zamalo nagazio...
I za kraj ono najvažnije: BRAVO, MUKKI!!!

- 10:36 - Komentari (60) - Isprintaj - #

srijeda, 18.08.2010.

GeLeNdEr NeWs

Iz zemlje:

U subotu na RARu igra Gelender Buntai i to u sastavu:

Em Gelender, Em Ciklus (TeJa & Chicar) U
LOT2 Gelender (Šiki i djevojka mu Ivana) L

Bilo bu tam još nekoliko timova mračnjaka i jutarnjaka, a svakako treba izdvojiti tim iz susjedne Dežele koju predvodi Debeli i partner mu Pari!

Na Velebitu bu isto veselica kroz cijeli vikend!

Iz svijeta:

Link na Great Eastern Endurance Run gdje će Ameri vidjet Gelender dresove - Ješka & Cowy u akciji, jedva čekamo!

A OVI vele da je DJ Jura dobar, što mi svi već znamo i da je još malo pa nestalo!

Trenirajte BAREFOOT, jerbo vas na Gelender Day-zima osim tekme IZNENAĐENJA očekuje i prvi BAREFOOT event...svega pomalo, za svakoga ponešto...U.P.R.I.!

- 14:41 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.08.2010.

Ooooooo...Ooooooo...!

Evo da i tu stavimo: Ultra rocks - za uživalce!

24 sata S'LJeMana - trenutno stanje:

Šimun 10x (25.-26.6.)
Eva Ocvirk 5x (14.-15.8)
Eddie Ocvirk 5x (14.-15.8.)
Marović Goran 5x (25.-26..6.)
Žohar 4x (21.-22.8.) 1x barefoot
Klića 4X (16.-17.7.)
Verb 4x (16.-17.7.)
Zakonita (Andrea) 2x (21.-22.8.)
Najmanja (Stella) 2x (21.-22.8.)
Batica 2x (16.7.)
Vukodlak 2x (30.6.)
Sablja 2x (16.-17.7.)
Lea Šaronja 1x (21.-22.8.)
Miha 1x (11.8)
Grga 1x (11.8)
Brane 1x (11.8)
Branko 1x (11.8)
Antiša 1x (11.8)
John 1x (11.8)
Renči 1x (11.8)

Danas će se javiti Ocvirki, Gipsali ovaj vikend!

Ako je nekome promaklo, dresiće možete naručiti na: uprigelender@gmail.com...za detalje skrolni dole!

Sljemeeeee......

Od danas U.P.R.I. Gelender službeno podržava BAREFOOT RUN!

- 09:31 - Komentari (21) - Isprintaj - #

petak, 13.08.2010.

Postbr. 333 - Via Amerka!

Sretan put i ugodno življenje Ješki i Kravojedu u dalekoj zemlji!

U.P.R.I.

- 09:15 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.08.2010.

JGL 4 - 8. KOLO - STATISTIKA

Kasnim malo, jebem li ga, no ova velebna planina zaokupi mi misli. Svaki treker trebao bi barem jednom nastupiti ovdje jer Durmitor je baš sinonim za treking.
No, vratimo se mi našem čedu, jednoj i jedinoj, Jutarnjoj Gelender Ligi!
Prvi put se dogodilo da dva kola u nizu imamo više od 30 ljudi, a začudnost tog podatka pojačava činjenica da se to dogodilo u jeku godišnjih odmora i svekolikog izbivanja pučanstva iz glavnog nam grada. Čak štoviše i unatoč svemu, u ukupno 36. kolu svojim nas je dolaskom počastilo šest novih trkača, što je ukupnu brojku trenutno zaustavilo na 114 zornjaka (87 muških i 27 ženskih) - novi su: Danijel, Mario, Filip, Dugić, Aca i Zec.
Eddiejevim nedolaskom, broj onih koji su bili na svim kolima JGL 4 smanjio se na osam: Vođa, Roki, Vukodlak, Sablja, Grišo, Zovko, Žana i Batica. U ukupnom broju dolazaka, Vođa se osamio na četvrtom mjestu, a Vukodlak je jubilarni dvadeseti koji je skupio dvoznamenkasti broj dolazaka. U ženskom poretku, Paula je teško ili nikako dostižna na prvom mjestu, a žestoku bitku za medalje, kao i onu s ranojutarnjim buđenjem, vodit će Dunja, Žana, Božena i Nada. Kod muških, Eddiejevo prvo ovogodišnje izbivanje i dobar Batičin nastup, zakomplicirali su situaciju oko ukupne pobjede, koja bi bila još i kompliciranija kad Markica ne bi odlazio, a ovako ta borba ostaje na dvojici, dok su si Markica i Ana za ovaj privremeni oproštaj priuštili jedan ležerni nastup, s tim da je Kravojed lagano pobijedio, tegleći u ruksaku Anine i Jasminkine kolače. Bronca će 90% visjeti oko Vođinog vrata, a čiča Griša je prvi put preskočio Rokija, zgrabivši peto mjesto, a njih će dvojica do kraja voditi ljuti boj za drvenu medalju.
U ljetnim mjesecima, kada noć, blato i snijeg ne ometaju trčanje, osobni rekordi ne izostaju pa su ih tako ovoga puta polučili sljedeći momci: Đani (za više od dvije minute, došavši s 32. na 24. mjesto vječne rang liste), Jurić (preko tri i pol minute i to s ruksakom, skočivši s 45. na 25. mjesto), Aljoša (drugi put u nizu, ovaj put za 1:23, s 40. na 36. mjesto), Pajo (za skoro tri minute, s 50. na 42. mjesto), Kostelić (za više od tri i pol minute) i Zovko (skinuo rekord za više od četiri i pol minute i prvi put gipsao ispod sata).
Kao zanimljivosti, ističu se ove činjenice: Griša je prekinuo niz od pet osobnih rekorda u nizu, Lec-Go je nakon četiri kola u nizu plasiran izvan TOP 10, Božena je išla samo 19 sekundi slabije od osobnog rekorda starog više od tri godine, a Višnja se (inače, četvrta svih vremena s rezultatom 47:10), zbog odlaska u Crnu Goru, pojavila na Gipsu nakon skoro dvije godine.
A sad ću malo, kao i obično, privatizirati ovaj medij: veliki lirik, epik i prozaik Mukki Mortensson prošle godine napisao je: "Stamenić je propali litvanski košarkaš playmaker (aka Mnogoimenauskas) koji je u bijegu pred litvanskim košarkaškim savezom (nakon nikad razjašnjenih sumnji u namještanje utakmica) emigrirao u Bjelorusiju, promijenio identitet i neko vrijeme radio kao novinar u sportskoj redakciji jednog opskurnog lokalnog tjednika koji izlazi u najsiromašnijem okrugu na jugu Bjelorusije. Zatim je, vođen lukavstvom, na nepoznat način pobjegao pred Lukašenkovim represivnim režimom, bježao preko granica Schengenskog sporazuma, smuljao trajnu dozvolu boravka u Hrvatskoj, skrasio se na Knežiji i radi dodatne krinke promijenio vanjštinu (frizura mu ima afro tendencije). Za pokoru zbog grižnje savjesti koju ima zbog sumnjivih rabota u prošlosti, počeo je s bjesomučnim usponima na lokalnu goru. Trenutno proždire enormne količine jednostavnih ugljikohidrata, broji dane da zbaci gips kao zmija svlak te ponovo otrči Gips ispod 40 minuta. Da, jednom rječju: geMpard."
Došo je i taj daaaaaaaaaan, Batica je radostaaaaaaaaaan,
otrčo je Gips ispod 40 minuta nakon više od tri godine ili točno 1155 dana!
One koje u tekstu nismo spomenuli, a to su Zorro, Buco, Ned i Goran Marović, ovim putem pozdravljamo. Bok!
I jedna pikanterija za kraj: trust mozgova koji opslužuje JGL došao je do konačnog modela ove u svijetu jedinstvene lige: do JGL 9 koja će završiti stotim kolom 2015. godine, svaka će JGL imati 12 kola, prve srijede u mjesecu. Od JGL 10 i 2016. godine kreću ciklusi od pet godina i sto kola, u kojima će prve godine biti "divlja liga" (52 kola, svaka srijeda), a preostale četiri godine "normalna liga" (12 kola), tako da će se u prosincu 2060. godine dogoditi tisućito kolo.
Svim Gelenderovcima želimo dug život...

- 12:03 - Komentari (10) - Isprintaj - #

Karibu 2

Do kraja tjedna primamo narudžbe za dresove...ako niste sigurni u veličinu, pojdite u IGLUSPORT i probajte, dresovi su krasni, strukirani, pastelne boje...

Cijena i način plačanja: 150kn

"U.P.R.I. - Gelender", Bulvanova 18, 10000 Zagreb, Hrvatska

Broj računa: 2500009 - 1101323847 Hypo Alpe-Adria Bank d.d.

Opis plačanja: Karibu dres


Služba općih poslova odradit će preuzimanje i štampanje maja za jutarnjake i mračnjake...besplatna dostava!

SeYa.

- 09:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 07.08.2010.

IZ ŽABLJAKA

Evo da prebacim u post, će da bude preglednije.

Vodja se javil oko pol osam i veli sljedeće:

Kratak izvjestaj s Durmitora:
Dost naporno bilo, mnogi isli sporo, rezultati za sada:
1. Bojan
2-3. Kiki i Stef
4. Maik
5. Vodja

ostali prije pola sata jos nisu bili dosli :|


Of topić:

Sljeme super izgleda nakon ovih kišica!

- 20:16 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 04.08.2010.

8.kolo rezultati

Dobro jutro!

1. Kravojed 39:49 (100)
2. Batica 39:58 (80)
3. Vodja 41:20 (60)
4. Trs 41:50 (50)
5. Zoro 42:57 (45)
6. Roki 43:17 (40)
7. Sablja 43:25 (36)
8. Đani - Texta 43:30 (32) PB
9. Jurić 43:46 (29) PB
10. Aca 44:07 (26)
11. LecGo 44:45 (24)
12. Filip Kernc 44:50 (22)
13. Pari 45:35 (20) PB
14. Pajo 46:50 (18) PB
15. Marović 47:25 (16)
16. Vukodlak 47:53 (15)
17. Mario Koštan 49:34 (14)
18. Dugić 49:44 (13)
19. Paula 50:04 (12 + 7 = 19)
20. Višnja 51:50 (11 + 6 = 17)
21. Nada 52:28 (10 + 5 = 15)
22. Hudec 52:40 (9)
23. Kostelić 53:10 (8) PB
24. Ned Vareškić 54:00 (7)
25. Božena 55:28 (6 + 4 = 10)
26. Zovko 56:42 (5) PB
27. Ješka 57:40 (4 + 3 = 7)
28. Zec - kolačić 57:42 (3)
29. Žana 77:51 (2 + 2 = 4)
Jasminka 77:51 (2 + 2 = 4)
Danijel Krajnović 77:51 (2)

Vjerni statističar je na službenom putovanju u Žabljaku, pa negdje oko petka očekujemo detaljnu analizu ovog kola.

Odlični kolači na Gelenderu u izvedbi Ješke, Jasminke i Kravojeda...

Bok.

- 08:21 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.08.2010.

Ej Trickeri!

Stvarno super,super staza kao i cijeli eventić!
Poslužili smo se ovim fotkama sa starta...

UPRI!

UPRI!

Jutarnja Gelender liga 4 - 8. kolo

04.08.2010. - srijeda

5i30

START: parking
CILJ: Gelender

Probudi se na Gipsu!

Od 5i15 do 7i30 - Udruga dela!

SeYa.

- 18:54 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.