UPRI Gelender

srijeda, 18.03.2009.

Text o Labinjoncu

U vrijeme kada je teška recesija i kada je underground pokret više po doktorima nego na Ceru ili Lugarskoj oštrici, sljemegelender broji treći post u tri dana i time obara svoj osobni rekord.
Još kad se tome pridoda i čitanost tih opskurnih članaka, može se slobodno reći da su ovo "vremena za sva vremena"...

Pri kraju texta se po prvi puta spominje Gelender u Gostima ili G.u.G. - nešto što će sigurno zaživjeti u budućnosti. Kako, kada i gdje???

Text o Labinjoncu by Mukki M.

Tjedan dana poslije Mosora i dan pred Uskrs: vrijeme za Labinjonski trek 004!

Genijalna trka s underground štihom, odnosno onako kako i je najbolje.

Bez natjeravanja za bodovima po predivnoj stazi koja je taman: dosta je zahtjevna i raznolikog terena, ali nije takva da se tijelo totalno izmrcvari. Na svoje će doći i klasični trkači koji imaju dosta prilika za jurcanje, ali i oni koji mogu s kvadrima poletjeti u nebesa (vidi početni uspon na Sisol kao i pentranje na Standar i Oštri).

Ove godine je trasa malo ispretumbana i ne ide se kao lani na Šikovac, nego odmah na Sisol. Nakon toga ide klasičan spust do mora (Plomin) i onda cca. 11 km (najprije gore na Standar pa strmoglavi šprint) do Rapca. Dio koji ide nakon toga je malo drugačiji nego prijašnjih godina (ja imam tamo veteranski staž i uredno hodočastim svake godine). Prema turističkoj karti koju imam ispada da se ide od Rapca blizu obale prema Prtlogu (taj nejasan dio će nam genijalna ekipa- Moreno i društvance- morati objasniti) i onda na vrh Oštri, odakle se nakon spusta i završnog makadamiranja od kojih 4,5 km slavodobitno uletava do cilja na Skitači. Vele gazde da je oko 47 km što je dosta više nego lani, ali preživjet ćemo.

Najpovoljnija opcija je doći autom do Skitače prije trke i onda kolektivnim busom do starta u Brseču, no o tome kasnije i kad dođe vrijeme.

Sve u svemu, idealna prilika da se dobro izdivljamo, nagledamo mora, natrčimo kroz šume, livade, kamenjare i napuštena sela, te da osim lokalaca (Moreno x 2 & crew) pozdravimo i kompanjone Trickere (ima da se nacrtate u velikom broju) i ostatak istarsko-kvarnerske mafije. Gelender u Gostima.

Uglavnom: ide se!!!

- 23:23 - Komentari (43) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.