UPRI Gelender

ponedjeljak, 30.03.2009.

Jutarnja - 4. kolo

Nastavlja se ranojutarnja avantura na Sljemenu...

01.04.2009.

SRIJEDA : 5:30 - PARKING

Štapovi dozvoljeni, a lampa dobrodošla...

SeYa tam!

- 10:05 - Komentari (10) - Isprintaj - #

srijeda, 25.03.2009.

Mk III – javni poziv

U javnom pozivu mogu sudjelovati svi mračnjaci i oni koji to žele postati.

Trajanje poziva : do 25.07.2009.
- bez žurbe, kreativnost na prvom mjestu...

Opis poziva:
- kreiranje i zmišljavanje staze, za jedno noćno kolo Mrak kombinacije III.
- svoje ideje šaljite na horsttrek@gmail.com sa naznakom za Mk III.

Uvjeti poziva:
- svaki ponuditelj šalje jednu ponudu.
- ostalih uvjeta nema jer bi mogli naštetiti kreativnosti ponuditelja.

Cilj poziva:
- nakon prikupljenih ponuda stručni žiri će odabrati tri ideje/staze i javnim glasanjem odlučit će se pobjednička ideja po kojoj bu se tekmalo u trećem kolu Mk III.
- staza će biti javno objavljena na sljemegelenderu.

Zadnji na listi ozljeda je Trkadžija LecGo i on će biti postavljač staze za zadnje kolo Mrak kombe III...detaljne informacije od strane organizacijskog odbora dobit će putem maila.

SeYa!...a do tad IN FLAMES!!!

- 18:53 - Komentari (35) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.03.2009.

Želje i pozdravi

Uspon na Mt.Everest

Puno sreće i dobar provod na visinama za naše super cure...bumo vas pratili po raznim medijima, tak da pazite kaj radite gore...pomazite snježne leoparde i SRETNO!

SeYa.

- 18:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 18.03.2009.

Text o Labinjoncu

U vrijeme kada je teška recesija i kada je underground pokret više po doktorima nego na Ceru ili Lugarskoj oštrici, sljemegelender broji treći post u tri dana i time obara svoj osobni rekord.
Još kad se tome pridoda i čitanost tih opskurnih članaka, može se slobodno reći da su ovo "vremena za sva vremena"...

Pri kraju texta se po prvi puta spominje Gelender u Gostima ili G.u.G. - nešto što će sigurno zaživjeti u budućnosti. Kako, kada i gdje???

Text o Labinjoncu by Mukki M.

Tjedan dana poslije Mosora i dan pred Uskrs: vrijeme za Labinjonski trek 004!

Genijalna trka s underground štihom, odnosno onako kako i je najbolje.

Bez natjeravanja za bodovima po predivnoj stazi koja je taman: dosta je zahtjevna i raznolikog terena, ali nije takva da se tijelo totalno izmrcvari. Na svoje će doći i klasični trkači koji imaju dosta prilika za jurcanje, ali i oni koji mogu s kvadrima poletjeti u nebesa (vidi početni uspon na Sisol kao i pentranje na Standar i Oštri).

Ove godine je trasa malo ispretumbana i ne ide se kao lani na Šikovac, nego odmah na Sisol. Nakon toga ide klasičan spust do mora (Plomin) i onda cca. 11 km (najprije gore na Standar pa strmoglavi šprint) do Rapca. Dio koji ide nakon toga je malo drugačiji nego prijašnjih godina (ja imam tamo veteranski staž i uredno hodočastim svake godine). Prema turističkoj karti koju imam ispada da se ide od Rapca blizu obale prema Prtlogu (taj nejasan dio će nam genijalna ekipa- Moreno i društvance- morati objasniti) i onda na vrh Oštri, odakle se nakon spusta i završnog makadamiranja od kojih 4,5 km slavodobitno uletava do cilja na Skitači. Vele gazde da je oko 47 km što je dosta više nego lani, ali preživjet ćemo.

Najpovoljnija opcija je doći autom do Skitače prije trke i onda kolektivnim busom do starta u Brseču, no o tome kasnije i kad dođe vrijeme.

Sve u svemu, idealna prilika da se dobro izdivljamo, nagledamo mora, natrčimo kroz šume, livade, kamenjare i napuštena sela, te da osim lokalaca (Moreno x 2 & crew) pozdravimo i kompanjone Trickere (ima da se nacrtate u velikom broju) i ostatak istarsko-kvarnerske mafije. Gelender u Gostima.

Uglavnom: ide se!!!

- 23:23 - Komentari (43) - Isprintaj - #

utorak, 17.03.2009.

Trek!Koji?...najave,najave

Sljemegelender čestita timu (Marko/Šime) na trećem mjestu u srcu Istre....Pazinčica clearwater revival je trka gdje se sjati skoro sve najbolje na dvije noge i na dva kotača u Istri, pa i šire...ukupni rezultati su kod Trickera.

Sljedeći mjesec pretrpan je trek utrkama što i nije loše jer čovjek može kombinirati na kojoj startnoj liniji će se pojaviti. Tri vikenda zaredom, prvi i treći, drugi i treći, samo drugi, samo treći,sve!...itd. Puno kombinacija za pumpanje kvadrića...

Najava Mosora je na Stampedo Adventure.
Jagoda & company nude dobar provod na Mosoru 04.04.

O Labinjoncu više na Alba Labin, a i na sljemegelenderu uskoro ide pozivnica. Staza se mijenja iz dana u dan!

Chura & Sljemenske nemani 40+ odredili su 18.04. - subotu, za Traversu!
Mjesto radnje: Medvednica
Ultra - Start: Zelina, Cilj: Podsused (s kontrolnim točkama)
Light - Start: Tunel, Cilj: Podsused (s kontrolnim točakama)
Vozni red sa autobusnog kolodvora za Zelinu:
- polazak 7:10h - dolazak 7:55h
- polazak 8:00h - dolazak 8:45h
Traže se i volonteri!!!

SRIJEDA 17:30 - 17:45parking?Tura?
Strmopeć - Cer - Danjka - Snj. kraljica?
SSSeeeyyyaaa!

- 07:41 - Komentari (31) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.03.2009.

AMIGO

Dio članka Antona Samovojske o Zvonimiru Magdiću povodom izlaska njegove knjige "Maradona, mali zeleni" , prenesenog iz Sportskih novosti od 12. ožujka 2009.:
"Jednog svibanjskog jutra, potkraj sedamdesetih, u "Zvjerinjaku", kafiću nadomak Trga bana Jelačića, dio povećega društva bili su neponovljivi Bernard Vukas Bajdo i Zvonimir Magdić Amigo. Kako se toga dana igrala finalna utakmica engleskog kupa, svi smo se počeli spremati poći kući. Osim Magdića. Zatečeni Bajdo zapitao je Magdića: "Amigo, ti ne ideš gledati finale?" "Ne, ne idem" - odgovorio je Magdić. "A zašto?" "Pa igraju Englezi" - otpovrnuo je Magdić. "Zašto ti ne voliš Engleze?" - ustrajao je Vukas. "Joj, Bajdo, pogleč ovo. Sad dojdem doma, sednem u fotelju i zapalim televizor. Engleski desni bek zeme loptu i opali je. Ja se dignem, odem u kuhinju, pristavim čaj, vratim se natrag pred televizor, a lopta je još u zraku. Kaj se tu ima videti?" Društvo se raspalo od smijeha. Amigo je doista osobiti autor, a takva je, ne treba dvojiti, i knjiga, čiji urednik nije nitko drugi nego Ante Kostelić!
Magdić je Maradonu, to čudo od nogometaša, upoznao 1978. u Buenos Airesu. Maradona je imao 18 godina i bio je ovjenčan atributom apsolutno najboljeg mladog nogometaša svijeta. Ali to nije bilo dovoljno da ga Cesar Luis Menotti uvrsti u reprezentaciju Argentine, koja će na svome tlu osvojiti naslov prvaka svijeta. Zahvaljujući Rudolfu Kralju, Zagrepčaninu koji je bio Menottijeva desna ruka, Magdić je u Buenos Airesu uspio načiniti prvi intervju s Maradonom. Potom je čudesnog Argentinca pratio u stopu, vrebajući i najsitniju zgodu za nove susrete. Knjiga opisuje sve Maradonine zgode i nezgode te Magdićeve zgode i nezgode s Maradonom. Poput ove, koja nas upoznaje s detaljem u kojem je Maradona postao "mali zeleni": "Redakcija me 21. svibnja 1980. poslala u Beč na prijateljsku utakmicu Austrija - Argentina. Rekli su mi: "Imaš 22 retka." Utakmica je bila strahovita, Argentina je raznijela Austriju s 5:1, a Maradona je zabio tri komada. Mogla se napisati knjiga, a ja sam imao 22 retka. Poslao sam točno 22, jer da sam poslao 24, odmah bi mi skratili 2. Izvješću sam nadjenuo naslov: "Diego, jesi li ti mali zeleni?" Kad je tekst stigao u redakciju, prvo je nastao smijeh, pa opća sablazan i, napokon, poruka: "Zvonimire, mi te šaljemo na put, ti trošiš državni novac, a što radiš? Šalješ nam neke kretenarije o "malom zelenom". Kakav "mali zeleni"! To ti neće izići." Nije izišlo" - pripovijeda Magdić. Dakako, ova je priča dobila zanimljivi nastavak. "Ujesen 1982. godine, u drugom kolu Kupa pobjednika kupova, u Beogradu su igrali Crvena zvezda i Barcelona. Vrijeme je bilo ružno, teren loš, ali Maradona je imao jedan od svojih dana. Primivši loptu, u jednom je trenutku naumio lobati vratara Crvene zvezde. Kad je opalio, rekao sam: "Ako ovo bude gol, idem doma." Bio je gol, no nisam otišao doma. Nakon utakmice napisao sam članak pod naslovom: "Diego, ti si ipak mali zeleni". Taj je naslov objavljen jer sada su svi spoznali da je Maradona doista - mali zeleni."
Zvonimir Magdić opsesivno je zaljubljen u argentinski nogomet. Stoga nimalo ne začuđuje što njegova lista petorice najboljih nogometaša svijeta svih vremena izgleda ovako: Moreno, Di Stefano, Sivori, Maradona, Pele. Samo se genijalni Brazilac Pele mogao smjestiti u elitno argentinsko društvo. "Koga biste najradije gledali od te petorice?" - zapitali smo Magdića. "Sivorija, uvijek Sivorija." "Zašto baš Sivorija?" "Zato jer je njegova statistika fenomenalna. On je imao 12 i pol tunela po utakmici."
Magdić, što nije nimalo neobično, ne uživa u današnjem nogometu. Zašto?: "Preozbiljan je. Na igralištu danas nedostaje zabave. Znate, kad igrači počnu raditi nogomet, nema pravog nogometa."
Kako to da Argentinaca poput Sivorija nema u Dinamu?: "Nema takvih jer traže krive. U Argentinu se ne ide tražiti bilo kakav igrač, nego samo igrač s brojem 10. Numero diez! Taj tip igrača treba tražiti u Argentini. Argentinske desetke su briljantne, ostali su "mesari". Za razliku od Brazilaca, koji su mekši i na drugim pozicijama. No ta razlika između Argentinaca i Brazilaca nije nastala nimalo slučajno. Argentinci su odrasli na mesu, a Brazilci na bananama."

- 09:02 - Komentari (20) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.03.2009.

Arhiva

Bliži nam se Medvednica treking (Otvoreno prvenstvo Zagreba u trekingu), i iako je u malo bedastom terminu - razbijanje produženog prvomajskog vikenda na dva dijela - nadam se da će mjesta na startnoj liniji biti popunjena.

U nastavku kratak osvrt jednog igrača legendarnog tima Grampini (Guba/Zmaj) sa prvog trekinga po Medvednici...

Iz arhive HPD Plive:

MEDVEDNICA, 22.5.2005. - by Tomislav Marković - Guba

Imam tri tjedna za pripremu i oporavak poslije Mosora. Na ovu utrku idem sa Zmajem (Nežmah Tomislav) kao ekipa pod imenom «Grampini». Nakon par dana odmora napravili smo dva treninga a onda me tak' presjeklo u leđima (doma u sobi dok sam premještao stol) da sam bio dva tjedna na bolovanju i dobio 10 voltaren injekcija. Taman sam pred utrku pošteno prohodao. A trasa utrke je zbilja bila opaka, gotovo neljudska. Ova duža varijanta ide od tunela na vrh, pa silazak u Gornju Bistru, pa opet na vrh, pa do Hunjke, pa silazak u selo Kraljev vrh, pa opet na vrh, pa silazak do uprave P.P. Medvednica, pa uspon do šestog stupa žičare, pa prečica do Medvedgrada i onda za kraj još uspon do vrha, četvrti put, prava sitnica. Treba se popeti 3350 metara visinske razlike i spustiti oko 2700 metara. Začudo išlo mi je dosta dobro, prvi uspon dobro, drugi dobro, treći malo teže, na silascima smo jurili, i tek smo onaj uspon od uprave parka do šestog stupa malo pukli. Zadnji dio od Medvedgrada do vrha izvuklo me saznanje da smo u prvih 10. I bili smo, na kraju deveti za 9 sati i 19 minuta – 60 km . Medvednica nas je naučila novim tehnikama, kako se otresti ekipe ili pojedinaca koji te uporno prate na pristojnoj udaljenosti, opasna su ti konkurencija a vidiš da se ne snalaze na terenu, ali da mogu juriti to mogu. Tu neću iznositi detalje iz sasvim razumljivih razloga. Zadržat ću ih za sebe iako je to nadmudrivanje sa konkurentima daleko najzanimljiviji dio svake utrke.

Rispekt, seja!

- 07:49 - Komentari (50) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.03.2009.

(tor)turica

11.03. - SRIJEDA

Za (tor)turiće:
Vrijeme 17:30h

Parking - Cer (Lec-GO! varijanta) - Graf - Bistra (rotor) - Snj. kraljica (ćepi)

Za ostale, ako ih ima:
Snj. kraljica oko 20:30h...

SeYa!

- 15:07 - Komentari (39) - Isprintaj - #

petak, 06.03.2009.

Mk

Mk II - GAME OVER

Mk III - 06.01.2010. - 10.02.2010.

- 07:45 - Komentari (35) - Isprintaj - #

srijeda, 04.03.2009.

Gelenderates rezultates

Dobro jutro!

Zadovoljstvo mi je objavit rezultate tretjeg kola Jutarnje Gelender lige.
Odličan je osjećaj nakon silaska sa Sljemena upucat reze na sljemegelender. Mljac...

Kad već apdejtam PB-ove, onda ću se ovdje i nadovezat: pošto sam stvarno mislio samo hodat, a padala je kišurina, mislim si "kol'ko će fanatika doći po ovom vremenu", nadajući se da će ih biti što manje da dobijem više bodova za svoje zadnje mjesto i onda mi padne na pamet desetak ljudi koji će sigurno doći. Ne bih to nazvao kritičnom masom ili nekom ludom brojkom, ali fakat smo došli do dvoznamenkastog broja onih koji će doći i kad sekire padaju. Zato sam i ubacio novu rubriku nu statistiku kao dodatnu motivaciju. A izlazak Sunca? Jebenoooooooooooooooooooooooooooooo!
Nakon dužeg vremena imali smo kolo bez novih njuški, ali je trećina skinula osobni. Ok, za Dejva i Eddieja to nije čudno jer su prvi put bili po onom nemogućem snijegu, Vodja (upao među deset) i Boki skinuli su ga za par sekundi, što znači da će kad bude suho i po danu ići još puno bolje, a Terzić je skinuo više od minute. Bit će nešto od Tetejca :)

1. Vodja 42:26 (100) PB
2. Juraj 44:10 (80)
3. Pinky 45:09 (60)
4. Suhi 45:23 (50)
5. Nikola S. 46:49 (45)
6. Eddie 46:53 (40) PB
7. Sablja 47:25 (36)
8. Dejv 47:30 (32) PB
9. Bojan M. 49:51 (29) PB
10. Kova 51:02 (26)
11. Kobe 51:10 (24)
12. T: Golec 52:50 (22)
13. Žohar 54:37 (20)
14. T: Terzić 55:02 (18) PB
15. Ludi Denis 59:39 (16)
16. Žana 1:14:25 (15 + 1 = 16)

Ukupne (tu) i izvještaj (vjerovatno na iratnemoku pravom, decno klik) odšljakal bu KD, a to bu bilo kad se vrati iz Traume.
Bilo je odlično i vidimo se sutra!

- 08:29 - Komentari (40) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.03.2009.

jutarnja Gelender liga 3

3. kolo - SRIJEDA - 04.03.

Vrijeme: 5:30h - parking

Obavezna oprema: lampa, štapovi dozvoljeni...
Ne propustite jutarnju avanturu!
Buđenje, tekma, vrh, povratak, kavica i kroasantes...

Takodjer aktualno:

Gelender Special Mračnjak
05.03. četvrtak

Proglašenje pobjednika i Mrak festivalčić

klub Masters, Ravnice (iza Kraša, ulaz sa Maksimirske)

doors open: 18:00h


Seya MRAKU!

Green Carnation

- 17:40 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.