Oko slijepe Galjufove

petak, 31.08.2007.

HISTORIA EST MAGISTRA ?

ŠPANSKO Gradonačelnik Bandić se na mjestu nesreće suočio sa srditim stanovnicima

31.08.2007 00:25 vecernj.hr: Bandić stanovnicima Španskog: Zgulite mi kožu!
Autor DAMIR LUKA SAFTIĆ

Nakon nesreće, poslije godine dana čekanja, u dva su dana na planu naselja “uspjeli” flomasterom obojiti ulice, čime su napokon označili redoslijed uređenja cesta u naselju

Gotovčevu, Tenchinijevu i Stipčevu ulicu asfaltirat će i opremiti prometnim znakovima do 2. rujna, ulice Ante Mike Tripala i Majora S. do 10. rujna, a do 17. rujna Milićevu ulicu.

Za sve mu kriv POS
Na kobnom mjestu u Ulici Miroslava Milića na ulazu sa Zagrebačke avenije u POS-ovo naselje Špansko-Oranice, na kojem je teško stradala 16-godišnja djevojka, sinoć je stigao prvi čovjek Zagreba Milan Bandić. Zakasnio je sat i pol. Dočekalo ga je stotinjak gnjevnih stanara, no Bandić ih je vještom retorikom političara brzo razoružao.

Gdje se to dogodilo? Evo Stipane! Božo, počni sutra uređivati prsten oko škole; do nedjelje hoću da je završen! rekao je Bandić pokazujući plan naselja s obojenim ulicama. Ja sam zvala ured, pa ništa... odgovorila je jedna gospođa.

Neki su po okupljenima pomislili da nije nova nesreća. Bandić se obrušio na Čačićev POS. Sve je ostavljeno gradu. Nećemo ponoviti istu pogrešku. U Sesvetama, Podbrežju i Borovju nećemo useljavati ljude dok sve ne bude dovršeno. Ovdje je sve nakaradno. Nećemo više potpisivati ugovore s APN-om rekao je Bandić. Dodao je da se želi ispričati roditeljima. Zar se moralo čekati početak škole? ponovili su stanari.

Možete mi kožu zguliti, razapeti me. Morate me razumjeti. Jako sam nesretan. Najradije bih zaplakao završio je Bandić. Sa stanarima je otišao do Trga 101. brigade gdje je sastavio povjerenstvo od pet stanara koji će ga 24 sata izvještavati o tijeku radova.

A vi, dame, hoćete li ležeće policajce? upitao je stanarke. U trenutku kad im se pridružio Zdravko Čokić iz gradonačelnikova ureda, iz stanara je ipak provalila dotad zadržavana srdžba.

Vozači kao izlika
Trebala se dogoditi nesreća, da se nešto pokrene! Lako je šlepati se na nekulturu vozača. Vozači iz drugih dijelova grada i oni kojima je naselje prečac iz Zagrebačke ceste na Zagrebačku aveniju, ne poznaju ceste, a znakova nigdje. Koja je razlika između raskrižja s dozvolom i bez? rekao je Ante Belić.


- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #