Oko slijepe Galjufove

srijeda, 29.08.2007.

I sve po zakonu...

29.08.2007. Galjufova svakako postaje dvosmjerna ulica

Desetero stanara Galjufove se, uz potporu Zelene liste, u utorak, u Poglavarstvu, očitovalo o budućem izgledu svoje ulice. Oni su zahtjevali da ulica ostane slijepa, da se poštuje žalbeni rok od 15 dana i mirovanje radova u tom razdoblju, a uputili su i kritiku gradskoj vlasti zbog neplanskog trošenja proračuna na nelegalno probijanje ulice bez lokacijske i građevinske dozvole. No, sastanak nije urodio plodom. Probijanje Galjufove na Vlašku će se nastaviti čim stignu lokacijska i građevinska dozvola.

Vlasta Toth, predstavnica Zelene liste, prisustvovala je sastanku u Poglavarstvu, na kojem je utvrđeno da će lokacijska dozvola biti izdana 3., a građevinska 20. rujna. Predstavnici gradske vlasti izjavili su da probijanje ulice uopće nije upitno te se pozivaju na GUP iz 2003. prema kojemu je Galjufova ulica predviđena kao dvosmjerna, iako se GUP od tada mijenjao tri puta, dodala je Toth.

Stanari će na nastavak radova odgovoriti novim žalbama. Mirna Lipovac, stanarka Galjufove, rekla je da je ipak utvrđena bespravna gradnja, vrijeme će pokazati koliko je buduće raskrižje nepregledno i opasno, a tada ćemo »samo moći svjedočiti nemilim događanjima«, napomenula je Lipovac. Stanari su iznenađeni i novom procedurom očitovanja (morali su predočiti vlasnički list ili kupoprodajni ugovor, a dosad je bila dovoljna osobna karta) smatraju to još jednim zanemarivanjem njihova prava glasa.

Jasmina Kekić

- 08:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #