Oko slijepe Galjufove

ponedjeljak, 27.08.2007.

Premijera: The Holding Cinema -"PRAVDA - slikopis od 300 komada"

27.08.2007 20:38 vecernji.hr: Bandić snimio film o ruglima

Nekoliko minuta idlične panorame Zagreba iz zraka i 300 poražavajućih snimaka sa zemlje sadržaj su filma koji je gradonačelnik Milan Bandić prikazao svojim suradnicima.

Giljotina
Povod snimanju filma i ribanju koje je uslijedilo bio je članak iz Večernjeg lista o istraživanju Eurobarometra o životu u gradovima. Velika većina građana Zagreba odgovorila je europskim statističarima da ne podržavaju način na koji gradska uprava troši novac i rješava probleme. Zbog toga je nad glavama pročelnika i direktora podružnica Holdinga poput simbolične giljotine visio veliki pano s Večernjakovim naslovom “Zagrepčani su ljutiti na sporu i skupu upravu”.

Ipak, Bandić giljotinu jučer nije upotrijebio, sve direktorske glave još su na ramenima, a stražnjice u foteljama.
– Gradonačelnik je bio prilično blag, kao da mu je nedostajalo odlučnosti da se riješi onih koji ne rade svoj posao – prišapnuo nam je jedan od sudionika sastanka koji je potrajao puna dva sata.

Povremeno su iz dvorane za sjednice direktori i pročelnici izlazili smrknutih lica i nikome od njih nije bilo do priče. Tek nakon sastanka progovorio je Nenad Ivanković, glasnogovornik Zagrebačkog holdinga. – Nije bilo strašno. U načelu smo se dogovorili da sve podružnice moraju bolje komunicirati jer velike projekte odradimo bez greške, a poskliznemo se na sitnicama poput odvoza smeća s gradilišta – rekao je Ivanković.

Zdravko Čokić, posebni Bandićev savjetnik, proveo je cijeli vikend snimajući film i istražujući što su sve komunalne tvrtke sfušale.

Novi sastanak
Zrinjevac je prošle godine imao 700 tisuća kuna štete na kosilicama jer su Zagrebačke ceste nakon dovršetka radova zaboravljale povaditi iz trave temelje za privremene stupove – naveo je samo jedan od primjera s kojima se susreo. Velik dio krivnje za probleme snosi i komunalno redarstvo.

– Jedino se s njima sedam godina hrvam i ne uspijevam riješiti – nezadovoljno je prije nekoliko dana rekao gradonačelnik, koji je za desetak dana sazvao novi sastanak s direktorima. (Vo. M)


Poučava cigo maloga cigu čemu služi koji prst.
- Palac ti je za potpis (malo pljucne pa pritisne palac na papir)
- Kažiprst - ti je ZA PRAVDU. - NISAM JA! (pokaže sebe), ONI SU! (pokaže druge)
- Srednji - to ću ti objasnim kad budeš punoljetan,
- Četvrti, taj ti je za reprezentaciju, da na njega prsten staviš, da se vidi da se ima,
- Mali prst ti je za higijenu (malo provrti nos i uho njime za demo.)

Elem, napunio mali cigo 18-u i veli:
- Tato, tato, ajde da mi kažeš čemu služi ovaj srednji prst...
- E vidiš sine, taj prst ti je za seks.
- Kako za seks tato?
-E pa lepo, kad žena oće seks, ti lepo odeš u postelju i obaviš kako je red. Kad oće opet, odeš i obaviš. A ako oće treći put onda joj kažeš (kuckajući se srednjim prstom po čelu) "Pa gde ti je pamet ženo? "

- 23:22 - Komentari (5) - Isprintaj - #