Oko slijepe Galjufove

ponedjeljak, 27.08.2007.

A od sada - nešto sasvim drugačije !

22.08.2007 Radio 101: Bandićeva vlast bahato troši lovu na održavanje automobila, benzin, putovanja i službene objede

Godinu i pol poslije osnivanja, zagrebački HOLDNIG, najveća tvrtka u metropoli u kojo se dosad na očigled građana razbacivalo njihovom lovom, konačno je donijela pravilnik o privilegijama članova Uprave.

Dakle, po novoj odredbi, službeni automobil sa šoferom koji je na raspolaganju 24 sata, besplatni mobitel i karticu s 5 tisuća kuna mjesečnog budžeta, smiju koristiti samo šef Holdinga Slobodan Ljubičić i šestorica njegovih kolega iz uprave. I tu ne bi bilo ništa čudno da rezanje troškova nije uslijedio nakon prozivanja HSP-ovog gradskog skupštinara Pere Kovačevića da šefovi u Holdingu troše novac poreznih obveznika šakom i kapom.

Lani je bahato spiskano više od 13 milijuna kuna na održavanje automobila, benzin, putovanja, službene objede i slično, podsjeća Pero: "Vjerojatno su ti troškovi i veći s obzirom na razno razne druge transakcije na način kako oni sklapaju ugovore da se svi krupni projekti nastoje usitniti i onda na taj način ići s neposrednim pogodbama."

Šef Holdinga Ljubičić na to veli da je upravo zbog takvih optužbi i donesen pravilnik tko može trošiti gradsku lovu, a tko ne, ističući kako su u spomenutu cifru od 13 milijuna kuna uračunati troškovi održavanja i drugih vozila Holdinga: "Ja osobno mogu godišnje na prezentaciju potrošiti po tom pravilniku čini mi se 60 tisuća kuna. I ja to potrošim na ugošćavajući uglavnom vas i novinare ili goste koji mi dolaze službeno u moju kancelariju, kupnjom kava u kafiću koji drži privatna osoba na Velesajmu. Onaj tko potroši više od onoga što je pravilnikom usvojeno kao mogućnost, morat će od svoje plaće platiti razliku."

Nažalost, tu nije kraj sumnjivim poslovima Holdinga. Zagrebačka televizija Z1 najavila je skori početak gradnje svog novog sjedišta u Sloboštini na više, ni manje nego na zemljištu koje se vodi kao društveno vlasništvo.

Malo kopajući po registru trgovačkog suda, Poslovni Dnevnik je otkrio da je većinska vlasnica spomenute telke Ines Krmpot poslovno povezana sa Slobodanom Ljubičićem, s kojim je ranije radila u Robnim terminalima, a povrh svega njen partner Ivan Bitanga stanuje u istoj zgradi gdje i šef Holdinga.

- 09:49 - Komentari (3) - Isprintaj - #