Oko slijepe Galjufove

subota, 25.08.2007.

Marš na istok : Galjufova - Livadićeva - Kuhačeva - Fijanova, Čikoševa - Valdecova - Kraljevićeva

24.08.2007 00:48 vecernji.hrSlijepe ulice: Dozvolu za probijanje Jelavić čeka 20. rujna

Građevinska dozvola za probijanje kolnog izlaza Galjufove ulice na Vlašku bit će izdana 20. rujna i isti dan ćemo probiti tih nekoliko metara Galjufove na Vlašku, najavio je jučer pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić.
Nakon Galjufove uskoro će cestovni izlaz na glavnu ulicu dobiti još Livadićeva, Kuhačeva, Fijanova, Čikoševa, Valdecova i Kraljevićeva, a za te je ulice već zatražena građevinska dozvola.

Stanari tih ulica o uključivanju svoje četvrti u promet misle drukčije.

Starosjedilac iz Kuhačeve ulice broj 11 informatičar Antonio Lega kaže da je njihova ulica puno uža od Galjufove i da će im automobili doslovce prolaziti ispod prozora. Njegovu je ulicu ovih dana netko oblijepio plakatima kojima ih se poziva da se u otporu ovim promjenama pridruže stanarima Galjufove. No, organizatori prosvjeda u Galjufovoj tvrde da ih oni nisu huškali niti su stavljali te obavijesti.

Nova bi dvotračna prometnica prolazila i uz dječje igralište koje je gradonačelnik Bandić svečano otvorio prije nekoliko mjeseci na obližnjem Keršovanijevu trgu.

- Susjed s kioskom na izlazu Kuhačeve na Maksimirsku dobio je rješenje da se mora preseliti. Sjeći će se i stabla, a ljudi će ostati bez posla. Potpuno će zakrčiti Maksimirsku kaže Lega.

Nije mu jedino jasno kako se ulice mogu samo tako otvarati, a to nije dopušteno GUP-om, koji bi trebao biti Biblija u prostornom uređivanju.

- Ova je ulica prenaseljena, a premala za gust promet kaže stanar Marijan Vodopivec.

- 18:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #