Oko slijepe Galjufove

ponedjeljak, 20.08.2007.

Savjetuje li Milan Bandić "humano preseljenje"?

19.08.2007. business.hr: Bandić o Galjufovoj: Tko želi imati privatnu ulicu, neka kupi 2000 kvadrata u Zagorju


Na Kvaternikovu trgu Mirna Lipovac gradonačelniku je izrazila prosvjed u ime 500 stanara Ulice biskupa Galjufa koji su potpisali peticiju zbog odluke grada da se ta ulica probije na Vlašku. Istaknula je da se stanari s tom odlukom ne slažu zbog ekoloških, prometnih i sigurnosnih razloga.

Gradonačelnik je odgovorio da je "kraj privilegiju koji su stanari imali posljednjih pedeset godina" da imaju zatvorenu ulicu. Oni koji žele imati svoju privatnu ulicu trebaju kupiti 2000 kvadrata u Zagorju i ići tamo živjeti, dodao je. Istaknuo je da je javni interes grada proboj Galjufove ulice te da grad ima sve potrebne dozvole.19.08.2007. javno.hr: BANDIĆ U GALJUFOVOJ: FOTO/AUDIO: Selite se ako vam se ne sviđa!

Prilikom obilaska gradilišta oko Kvaternikova trga gradonačelnika Zagreba Milana Bandića dočekali su nezadovoljni stanari Galjufove, koji već danima bjesne jer će se njihova, zasada slijepa ulica, probiti na Vlašku.

Ubrzo je razgovor prerastao u svađu u kojoj su se stanari i gradonačelnik Bandić nadvikivali.

Kada su mu pokušali iznijeti svoje stavove gradonačelnik ih je grubo odbio te im poručio da se presele na Zagorske brege. Revoltirani i šokirani stanari su mu tada uzvratili da nitko od njih 500 neće više glasati za njega. On je na to samo bijesno odmahnuo rukom. Naglasio je da su radovi na Galjufovoj legalni.

- Nisam ja majmun da radim nešto mimo zakona – rekao je ljutito Bandić.


"Viksa se ne računa?" smijeh partypuknucunaughtynono
19.08.2007. vjesnk.hr: Bandić oštro sa stanarima Galjufove

Na putu od Kvatrića prema Domjanićevoj Bandić je tumačio kako će u toj ulici posaditi stablo javora na svakih osam metara, a postavit će i klupice. U tom trenutku pristiglo je nekoliko stanara Galjufove sa svojom predstavnicom Mirnom Lipovac, koja je od Bandića tražila objašnjenje zbog čega je njihova ulica prokopana u svrhu izgradnje dvosmjerne ceste.

»Ja brinem o cijelom gradu, ne samo o vas 500! Nećete ucjenjivati!«, ljutito je rekao Bandić, dodavši kako je i Bužanova ulica, u kojoj stanuje, na njegovu inicijativu pretvorena u dvosmjernu unatoč protivljenju susjeda.
Stanarima Galjufove je poručio da su 50 godina bili privilegirani u toj ulici, i ako žele imati svoj mir, neka kupe zemljište u Zagorju.

Na pitanje o zakonitosti radova u Galjufovoj, odgovorio je da on »nije majmun koji radi ilegalno«, te da su gradske vlasti dužne pokazati »papire« jedino nadležnim institucijama.

- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #