život je kratak

03.10.2006., utorak

MJESEČEV UTJECAJ NA NAŠE ŽIVOTE

Mjesec, zemljin pratilac, rađa se, raste do punog kruga, a zatim postaje sve manji i nestaje. Utječe na naše raspoloženje, kao što utječe na plimu i oseku.
Simbol sudbinske nestalnosti povezan je s mnogim praznovjerjima.
Kad mjesec raste: -to traje četrnaest dana. Priroda slijedi to napredovanje. To se odvija gotovo nevidljivo, podzemno, a odjednom izbije na površinu i razbuja se.
Odatle praznovjerje:

"Sve što raste iznad zemlje valja posijati onda dok mjesec raste". Objašnjenje je da su ljudi vjerovali u mjesečevu energiju koja izvlači snagu iz tla dok ga ne probode kao pun mjesec.
-"Kad se mjesec prvi put pojavi na nebu kao srp, , valja prema njemu ispružiti ruku s kovanicama, pa ćete se obogatiti. Tko je bez prebite lipe, neka niti ne pogleda prema mjesecu dok raste, jer će ostati siromašan."Mjesec koji raste u ovom slučaju simbolizira poboljšanje ili pogoršanje već postojećeg stanja. Pod njegovim utjecajem kovanica će rasti i množiti se do bogatstva, a prazan džep nikad se neće napuniti.
To se može promijeniti tek u noći punog mjeseca.
Kad je mjesec pun:-to se događa samo jedne noći mjesećeva ciklusa. To je svijetla, srebrna noć kad su moguće sve ludosti i eksplozije.. Tad će se razmrsiti složeni problemi, bit će otkrića i postizat će se ciljevi.
Zato se kaže:
-"Pun mjesec privlači djecu" Nekad se vjerovalo da se više djece rađa u noćima punog mjeseca.
" Ribe vole pun mjesec." To uopće nije predrasuda, iako nije riječ o ljubavi nego o tome da ribe privlači bijela svjetlost pa se dižu prema površini i odatle čudesni ulovi za punog mjeseca.
Kad mjesec opada:
To razdoblje od 14 dana označava vrijeme opadanja energije, dakle negativne, ženske( po predanju) energije. Prema tome obratno je nego u razdoblju ok mjesec raste, i odatle praznovjerja:
" Sve što raste pod zemljom, valja posijati dok mjesec opada"
" Dijete začeto dok mjesec opada, bit će djevojčica!"

MOJ OSIJEK POD PUNIM MJESECOM!!

<< Arhiva >>