život je kratak

30.08.2006., srijeda

ZABAVITE SE IAKO MOŽDA NE VJERUJETE-ČAROBNI TALOG KAVE

Na orijentu je to bila omiljena zabava: pitanje sudbine iz taloga kave.Ondje se vjerovalo da talog može proreći ljubav i patnju, sreću i nesreću.

Mora se upotrijebiti prava, fino mljevena kava pripremljena na turski način- ako se želi dobiti talog iz kojega se čita istina.Skuhana se kava, dakako, ulije u šalicu iz koje će je - nezašećerenu!- popiti do posljednje kapi osoba koja želi saznati svoju budućnost.Tad uzmite šalicu, okrenite je otvorom nadolje i položite na tanjurić.Ostavite je tako dok se talog ne iscijedi.
Talog koji se skrutne na unutrašnjoj površini šalice čini najrazličitije šare, kojima se u starim knjigama o vradžbinama pripisuju različita značenja.
A sad, pošto ste pravilno obavili sve pripreme za gatanje možete početi proricati sudbinu.
Evo osnovnih značenja pojedinih oblika šara što oblikuje talog u šalici:
OTVORENE CRTE
Od dna šalice prema njenom rubu oblikuju se crte što nalikuju cjevčicama. Ako su na gornjem kraju otvorene, to znači sretnu ruku na svim područjima: posao, prijateljstvo, ljubav.
ZATVORENE CRTE
Ako je uz rub šalice deblja naslaga taloga koja zatvara većinu crta, to je znak različitih otpora i zapreka kod mnogih pokušaja i pothvata
VRLO MALO CRTA
Osoba kojoj se gata previše polaže na sigurnost. To joj doduše donosi mir, ali ne i blistave vrhunce u životu
VRLO MNOGO CRTA
Može se računati na dug život koji će biti krunisan sretnom starošću.
KRUGOVI ILI OVALI
Oni obećavaju aktivnost, stremljenje prema cilju, uspjeh.Što ih je više u talogu kave, to bolje.Ako je samo nekoliko krugova u šalici, to je znak da treba računati s nekim novčanim ograničenjima.
KRUG SA ČETIRI TOČKICE
Mogućnost da osoba kojoj se gata dobije dijete. Ako je takvih krugova više, znači da se može očekivati brojnije potomstvo. Dakle: dva kruga- dva djeteta itd
.KRUG OKRUŽEN SVJETLOM PLOHOM
U kući se može očekivati svadba. No pazite: ako je rub obrubljen tamnim zrncima, tada to može značiti eskladan brak.
TROKUTI
Tko ih ima mnogo, pravi je srećković. Penje se bez teškoća po ljestvma uspjeha, a ako i ne stekne bogatstvo, tada se u najmanju ruku ne mora bojati većih i trajnijih novčanih briga.
ČETVEROKUTI
Treba oučiti kako su oblikovani i čime su okruženi.Kosa četvorina ( romb) ukazuje na veliku ljubavnu sreću. Dugački pravokutnik znak je skore svađe u obitelji.Ako su u blizini četverokuta križići ili kutovi, tada ne treba previše doslovno shvaćati partnerovu vjernost.
KRIŽIĆI
Ako su brojni, naviještaju strastan, živahan život, koji će uploviti u mirnije vode tek u poznijim godinama.Tri križića znače slavu i čast. Jedan jedini križ, u sredini šalice , naviješta tihu i mirnu, no na sreću još daleku nečiju smrt, ili bar težu bolest.
ŽIVOTINJE
Ribe i zmije su znakovi što prijete zavišću, prijevarom, izdajom.Nasuprot tome, kod goluba i drugih ptica te pas može se računati na iznenadne sretne događaje, na neočekivane radosti, i radovati se dobrim vijestima.
BILJKE
Tko ih ima mnogo u talogu kave, može se veseliti. Naime biljke su gotovo uvijek navještaj nečega dobrog: sreće u ljubavi, odanosti i vjernosti, priznanja i odlikovanja, unapređenja posredstvom nekog zaštitnika.

Evo, narode moj!! PA TKO VOLI NEK IZVOLI!!

<< Arhiva >>