život je kratak

05.05.2006., petak

PILULE SREĆE I SNAGE?!

Zdrav radi svašta da oboli, a bolestan se brine kako da ozdravi!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Svakim danom sve više mladih osoba guta tablete za umirenje, smanjenje živčane napetosti, ublažavanje boli, depresivnosti, liječenje glavobolje, zubobolje i tko zna kojih još sve "bolesti".Čim se tko požali na nesanicu, slab tek, potištenost, razdražljivost, grčeve u trbuhu ili neku drugu patnju, dobronamjerni prijatelj ili prijateljica ponudit će mu tabletu- taj spasonosni lijek koji liječi sve "boljke", od problema spavanja do ljubavnih jada i drugih poteškoća koje svakodnevno muče mlade ljude.Sedativi su danas najpopularniji lijekovi. Gotovo da nema kućne apoteke niti ženske torbice u kojoj se ne bi našao apaurin, praxiten i razne pilule spasa, sreće i snage.
Oni mladom čovjeku pomažu da lakše podnese školski neuspjeh, preboli neuzvraćenu ljubav, da izdrži majčine prodike, očeve ćuške, da stvori ljepšu sliku o sebi. da na krilima vlastite mašte odleprša iz svog mučnog i paklenog ozračja u neki novi bolji i pravedniji svijet, svijet svojih snova, iluzija, želja, čežnje.

Nažalost, sve češće mladi miješaju tablete sa alkoholom-"kokteli",da bi pojačali djelovanje tableta. To postaje prava pošast s izuzetno visokim rizikom od psihofizičkih bolesti i formiranja tjelesne, metaboličke, ili i jedne i druge ovisnosti.
Free Image Hosting at www.ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
ŠTO NAPRAVITI ?? KAKO POMOĆI??Ja mislim da djecu treba stalno promatrati, pokušati ih upozoriti i ukazati im na moguće štetne posljedice koje ih očekuju,pomoći im da to prestanu činiti prije nego što obole jer onda će biti prekasno!

" BOLJE RAZMISLI O PUTU KOJIM IDEŠ DOK SI NA ČVRSTOM TLU; NEGO KAD ZAGAZIŠ U ŽIVI PIJESAK"-savjetuje KIM H: SANG

<< Arhiva >>