nedjelja, 29.11.2009.

Svećeničko ređenje i mlada misa fra Igora Andrijevića

Image and video hosting by TinyPic

Zahvaljujem prvenstveno dragome Bogu na ovom čudu u mom životu. Obećajem da ću biti radostan službenik Radosne vijesti i dati svoj maksimum, rekao je fra Igor Andrijević, kojeg je jučer u Svetištu Majke Božje Trsatske riječki nadbiskup dr. Ivan Devčić pod svečanim misnim slavljem zaredio za svećenika. Čast da bude ređen u svome gradu i marijanskom svetištu, čiji su čuvari članovi Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, kojoj i ređenik pripada, fra Igor je doživio u zajedništvu sa svojom majkom i sestrama, franjevačkom obitelji, predstavnicima njegove rodne banjalučke župe, župe sv. Mateja s Viškova u kojoj je odrastao te cjelokupnom vjerničkom zajednicom, od koje mnogi nisu uspijeli sakriti suze radosnice zbog prvog svećeničkog ređenja te mlade mise koju je fra Igor služio danas na istom mjestu, nakon pune 42 godine otkad je fra Zvijezdan Linić, kao zadnji franjevac do sada, zaređen za svećenika u Trsatskom svetištu.
- Dragi Igore, budi svjestan da ne primaš nezasluženi dar svećeništva radi sebe, nego Crkve u kojoj postoje mnoge službe za spasenje svijeta. Imaj pred očima primjer Isusa, dobrog pastira, koji nije došao da bude služen nego da služi. Danas svećenici ne trebaju samo kao pastiri čuvati povjerene im vjernike, nego kao ribari doći do onih koji su daleko. Stoga te Krist šalje onima koji su izgubljeni, zalutali, napustili Crkvu, kako bi ih vratio zajednici. Svoje ćeš svećeništvo nepotpuno vršiti ukoliko se baviš samo s onima koji su obraćeni i čekaš da ljudi dođu k tebi, poručio je mons. Devčić istaknuvši navjestiteljsku, pastirsku i spasiteljsku službu koju svećenik ima, a koju će, kako je rekao, fra Igor vjerno izvršavati ukoliko bude čovjek molitve i pod zagovorom Majke Božje te arškog župnika sv. Ivana Marije Vianneya. Ređeniku je čestitao provincijal fra Željko Železnjak te pismenim putem banjalučki biskup mons. Franjo Komarica.

Image and video hosting by TinyPic

Fra Igor Andrijević rođen je 1975. godine u Banja Luci u župi Uznesenja BDM na Nebo, iz koje je ponikao i bl. Ivan Merz. Tamo je proveo djetinjstvo, a zbog ratnih stradanja mladenaštvo u Rijeci sve do odlaska u samostan 1999. Posljednjih nekoliko godina proveo u Jeruzalemu gdje je diplomirao na studiju Teologije. Prva postaja njegovog svećeničkog puta biti će u Našicama gdje će u tamošnjoj franjevačkoj župi vršiti službu župnog vikara.



- 14:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.