petak, 12.12.2008.

Medicinski fakultet tradicionalno pomaže beskućnike

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


U duhu predstojećih blagdana, studentska udruga FOSS - MedRi i Studentski zbor Medicinskog fakulteta u Rijeci sedmu godinu zaredom organizirali su akciju "Mali dar za veliku stvar", s ciljem prikupljanja simboličnih novčanih priloga od strane studenata, nastavnika, asistenata i ostalih djelatnika Medicinskog fakulteta u Rijeci.
Voditeljica projekta Marija Rogoznica uz pomoć studentica Simone Komen, Maje Šimonović i Antonije Ladrović prikupila je na kraju akcije 4.150 kuna dobrovoljnih priloga, koja je potom jučer u Erste klubu uručila voditeljici Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje" Vilmi Mlinarić.
I ove je godine ova hvalevrijedna inicijativa namijenjena riječkim beskućnicima u organizaciji ručka na Božić, kada su sve pučke kuhinje u gradu zatvorene te siromašni građani mogu dobiti topli obrok jedino u Kući utočišta sestara milosrdnica u Kresnikovoj ulici. U protekla dva tjedna prikupljali su se dobrovoljni prilozi u 30 prigodnih kutija na Medicinskom fakultetu (Katedre za fiziku, anatomiju, te fiziologiju, imunologiju i patofiziologiju), KBC-u Rijeka i Sušak (Katedre za internu medicinu, neurologiju te dermatovenerologiju), Zavodu za javno zdravstvo PGŽ, te Stomatološkoj poliklinici Medicinskog fakulteta, dok su studentski predstavnici po pojedinim godinama studija sakupljali priloge, u čemu se posebno istaknula 4. godina studija medicine.
- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.