Frozen https://blog.dnevnik.hr/frozen

subota, 24.11.2012.

4. Danas malo o "sexu i vezama"

Hmm.

Nisam ni sama sigurna kako započeti ovaj post. Možda je stvar u tome što o pitanjima sexa i ljubavi dugo nisam s nikim ni pričala, a kamoli osjetila potrebu pisati. I to je valjda zato što je u mom malom svijetu, napokon, sve po tom pitanju u redu. Ma muljam - odlično je. I nekako mi je onda glupo pametovati, pogotovo ljudima koji se na tom polju možda još nisu smirili, ili im je nakon dugog vremena, provedenog u nekoj mirnoj luci, netko ili nešto ponovno podigao valove. Ali moram, jednostavno me žulja na jeziku.

Ne razumijem žene i muškarce nakon prekida. Pogotovo one koji ne žele pričati, ne žele čak nikoga ni poslati u rodno mjesto. Žele patiti u sebi, odugovlačiti tu agoniju, pa se namakati u njoj, cviliti, utapati se i eksplodirati iz dana u dan, k'o Cetinski u "Umirem 100 puta dnevno".

Sorry ljudi, ali ne kužim.

I onda traže objašnjenja u glupim tekstovima, priglupih novinarčića koji još nisu otkrili što je novinarstvo, na portalima u rubrikama "Sex i veze", sa savjetima: "Nemojte skrivati osjećaje. Pokušajte ponovno! Za ljubav se vrijedi boriti".

Nisu ti postovi tamo pisani vama. Pisani su da se napiše nešto. Novinara koji je kliknuo na "objavi članak" zaboli lijevo uho za vas i vašu bol.

Još manje razumijem svoje prijateljice koje radije pišu pisma nekakvim kvazi stručnjacima "za spas veza", koji im daju dubokoumne odgovore u obliku: "Muškarci trebaju sex. Trebaju tu bliskost. Ako im to ne dajte, naravno da su se otuđili."

WTF?

Pa još jednom WTF?

Znači po zaključcima tamo nekog "stručnjaka" svi su muškarci na razini neandertalca i u životu ne traže ništa drugo osim sexa? Što bi onda također značilo da moj dragi mulja kad želi samo, o nečemu sa mnom popričati, nakon napornog dana i kad mu nije do "hopa cupa u 16 poza"?

I onda se drage moje prijateljice povode za takvim člancima i takvim stručnjacima, zatvore se u sebe, nikada ne pričaju s normalnim ljudima o svojim normalnim problemima, koje smo više manje svi prošli. I opet ulaze u veze, tretiraju svoje dečke k'o prašumske majmune i opet se sve raspadne i tako u krug.

Koje su to gluposti. Samo je muškarcima toliko potrebna ta "bliskost". Ne kužim čemu riječ bliskost u rubrici koja se ionako zove "sex i veze". Zašto onda jednostavno ne napišu sex.

SEX. - eto vrlo je jednostavno i nitko nije umro zbog ta tri slova.

Ženama je jednako bitan. Žene su danas možda još više gladne te "bliskosti". Ganjaju karijere jednako kao muškarci. Imaju usputne veze samo radi sex-a. Po tome pitanju bismo onda trebale biti jednako "zaostale". Ali gle čuda, ipak nismo. I dalje smo emotivke. I dalje nas boli kad se raspadne stvar. I dalje boli kad se svađamo s čovjekom do kojeg nam je stalo. I većinom i dalje tražimo odgovore na stvarna pitanja u glupim člancima, gdje kvazi stručnjaci trkeljaju svašta, samo da bi pobrali onih 20 kn po satu, jer to rade honorarno.

Tako bih i ja mogla pisati. Pa "pomagati" nekome potpunom strancu da si prakticiranjem mojih "savjeta" još više zajebe (ispričavam se na vulgarnoj istini) ionako već shebanu situaciju.

I ne kužim tu poantu "davanja nečega". Što mi to žene dajemo? Zar smo još stvarno na razini naših baka koje su tako razmišljale?

"Ona je njemu morala dati za mir u kući, da on više ne bude nadrkan." - izjava mamine prijateljice, neki dan dok su tračale uz kavu.

Nedavno sam s dragim razgovarala baš o toj frazi "davanja". I zaključak je da žene previše koriste sex kao nagradu. Ako je on bio dobar - dobit će. Ako nije bio dobar (čitaj nije radio što je ona htjela) - neće dobit.

Možda sam naivna ali smatram da je sex, kao i veza uzajamno davanje i primanje. Izmjena nježnosti, emocija, dodira, užitka, povezivanje onog emotivnog s tjelesnim. Užitak za oboje.

Trebali bismo se malo odmaknuti od stereotipa. U redu je reći da ti ponekad nije do toga. U redu je biti prehlađena, u redu je i jednostavno biti loše volje tog dana. I muškarac - tvoj muškarac bi trebao shvatiti. Ako ne shvaća - objasni mu, ali ne kad je nadrkan i kad si ti nadrkana. Nego ujutro kad pijete kavu i oboje ste dobre volje.

Ali isto tako znaj da on ima pravo odbiti i tebe. Isto osjeća umor, nezadovoljstvo, frustraciju zbog posla. Samo žene odmah pomisle - ajmee, njemu nije do sexa. Vara me! Idem mu brže bolje prekopati mobitel i fejs.

I onda na stranicama "sex i veze" pronađem i članke o tome: 10 znakova da vas sigurno vara! I u tih deset znakova, obavezno je navedena njegova "nezainteresiranost".

Bože, kako mi žene znamo biti dvolične. Mi smijemo odbiti njih. Smijemo biti hladne i nezainteresirane i umorne i s glavoboljama, ali on ne smije? On odmah vara?

I često smo si debelo same krive što nam veze odu nizbrdo i onda proklinjemo onu drugu s kojom je on sad u sretnom braku i pričamo kako mora da je vještica i da ga je začarala.

Možda mu je drage moje samo više "davala". A možda je ona jedna od onih žena koje kuže da se ljubav gradi zajednički, kako u razgovorima i zajedničkom pospremanju stana, tako i u krevetu. A možda je i bila voljnija isprobati neke poze koje su njemu bile napete, više nego žene s kojima je bio prije nje ;)

No to je tema za neki drugi post koji tek valja napisati. Toliko od mene i ugodan vam vikend.

p.s. molim vas, preskočite "sex i veze" rubrike, jednom mi možda budete zahvalni na tom jednostavnom i bedastom savjetu.

24.11.2012. u 10:26 • 14 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

  studeni, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Siječanj 2015 (2)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (6)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (1)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (5)
Prosinac 2012 (14)
Studeni 2012 (6)

*frozen

...blog govori o nekim životnim trenucima, usputnim razmišljanima i dilemama
...kud će me ovo piskaranje i mozganje odvesti? tko zna.
...tko sam ja? Vrijeme će pokazati

Citati na ovom blogu...

...ako nije naveden autor izdvojenog citata, onda je autor citata moja malenkost :)







Cigančići

40 dag oštrog brašna,
40 dag čokolade,
1 margarin,
20 dag oraha,
20 dag šećera,
2 jaja,
2 vanilin šećera,
1 prašak za pecivo

Priprema:

Sve sastojke pomiješati.
Čokoladu narezati ili natrgati na komadiće, (izlupam je najčešće dobro).
kad dobiješ tijesto, oblikuj ga u male hrpice veličine oraha.
Peci 10 - 12 minuta na oko 200 stupnjeva.

Kad se izvade iz pećnice, moraju biti mekani.

Dobar tek! njami