Završna večer domoljubno - duhovne manifestacije "Mili Grade ponositi"

16.12.2018."Dana 14. prosinca 2018. godine zbog vremenskih neprilika umjesto u palači Sponza u Saloči ći od zrcala, a u sklopu manifestacije „Mili Grade ponositi“ održana je finalna večer domoljubne tematike, a sve u organizaciji udruge 3D+UPIOU koja je ovom manifestacijom zaključila uspješnu prvu godinu postojanja.

Nakon intoniranja himne „Lijepa naša“ okupljenima se obratila dopredsjednica udruge Franka Fani Kohn te predsjednica Marijana Kohn Dedović, koje su ujedno i vodile sami program.

Okupljenima se po prvi put sa svojim stihovima, pjesmom „GRAD“ predstavio naš mladi dubrovčanin Mario Obuljen, uz prigodnu glazbu himne udruge pod nazivom „Libertas“ koju je uglazbio naš prijatelj i suradnik iz Osijeka Darijo Plevnik. Dalje se posjetiteljima po prvi put predstavila i gospođa Nikica Anić sa svojom pjesmom „PJESMA O RATU“.

U glazbenom programu je sudjelovao gospar Marko Majkovica za klavirom, kao i prikazom videoprojekcije pod nazivom „JA O SVOJOJ ZEMLJI PJEVAM i VRATIT ĆU SE“.

Specijalni gost večeri bio je naš dragi prijatelj Ante Nadomir Tadić Šutra koji se predstavio na svoj osobiti i prepoznatljivi način i to pjesmama „VOJNIK NE SMIJE PLAKATI“, „STINA KRALJA ZVONIMIRA“ i „CETINA“- dok je za klavirom maestralno dirigirao naš gospar Marko Majkovica.

Također je vrlo važno naglasiti da je prikazan i video predsjednice udruge Marijane Kohn Dedović iz Vukovarske bolnice kao i sa Ovčare. U programu je također prikazan i dio svjedočanstva silovanih žena Domovinskog rata i Vukovara zaklade Sunčica, kojoj se ovim putem zahvaljujemo što su nam ga ustupili na trajno korištenje. Bila je velika čast i zadovoljstvo po prvi put ugostiti gospara Valeria Orlića, počasnog predsjednika HKD Rijeka kojemu nije bio problem doći iz daleke Rijeke, te je osim svojih stihova predstavio časopis „KRIK“ koji se može naći i u našoj knjižnici.

Predsjedništvu udruge je uručio zahvalnicu za organizaciju i provođenje projekta po nazivom „MILI GRADE PONOSITI“.

U toku programa pročitani su stihovi:

Sandra Petrž - Ranjeni grad,

Ivica Kudelić - Dozvoli ovom vojniku,

Josip Horvat Macado - Hrvatska jedina naša,

Jadranka Varga - Grad,

Džehva Havić - Grlim te Bosno,

Filip Dimkoski - Pitaju me,

Dijana Jelčić - Tužaljka Gradu,

Damir Maras - Zora pobjede,

Biserka Vuković - Moje u očima domovine,

Larisa Janičev Stojanović - Česljugar,

Vesna Batina - Domovina,

Domagoj Jurčić - F43.1/F62.0.

Za kraj je prikazan video gospara IVANA ŠEGEDINA- KORČULANKSI SINOVI, te su se podjelile zahvalice svim članovima i suradnicima."


slika i tekst:
http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=65953&fbclid=IwAR06lhpGbj5FTtm144Wsh2y4e5KKOOR2Szh_W8weXYfGoplffNZSWVC7rqA#!prettyPhoto

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.