Ajgudica
ponedjeljak, 05.05.2025.

She's so good...
Tortica - New York (style) cheesecake.
To nije cheesecake sa želatinom, nego pečeni. Zapravo pečeni i kuhani (znate da takva jela najviše volim :O), jer se peče u parnoj kupelji.
E, al' nije to ona druga uskrsna tortica koju sam ranije spominjala. Ova je treća. Drugu sam počela raditi, al' kako me sad već malo prošla volja, tako ona sad stoji u hladnjaku napola dovršena, s izgledom koji jasno govori da me prošla volja :)))
M'da... još uvijek se ne zna što će biti s njom :I

Ova treća je upala iznenada. Imala sam jagode (nisu moje iz vrta, one su još uvijek 'djeca cvijeća' - nigdje ploda, samo cvjetovi), slučajno ih kupila... pa kad sam već imala taj iznenadni slučaj, htjela sam onda s njim nešto dobro napraviti.
Jučer sam ju pekla - ovo je rezultat.
Jutros sam od dijela jagoda skuhala i preljev, i sad znate što sam uz kavu ručala. A moguće da će biti i večera.
Ak' već nisam Pale sam na svijetu, onda se ponašam kao Pipi duga Čarapa.
Kakvim ja opasnim životom živim...
Niš' se ne brinem hoće li me s ovakvom prehranom što strefiti - prava adrenalinska ovisnica.



