Uređivanje okućnice

utorak, 21.03.2023.








Vidjela V da konja potkuju, pa i ona... dohvatila nakovanj. Točnije, vidjela V susjede kako vrijedno rade oko svojih kuća, pa je zaključila da bi bilo krajnje vrijeme da i sama uzme nekakav alat u ruke i uljepša svoj životni okoliš... jer on to sigurno neće sam...
Za uljepšavanje, protekli vikend je zacrtan kao više nego pravo vrijeme.

Prethodno je V pregledala nešto videa na YT, zaključila kako dovoljno zna o održavanju hortikulturnih površina, opskrbila se škarama raznih oblika i veličina pa se sa sobnim lojtricama zaputila van. A onda je V, suočena sa stvarnim svijetom izvan sigurna četiri zida i daleko od YT tutoriala, shvatila kako joj isti baš i nisu od nekakve koristi, i da za džunglu koja caruje u njenom dvorištu teško da bi pomoglo i gledanje 'Survivora'... i na trenutak je pomislila kako bi možda najkorisnije bilo da sjedne i plače...

No, ništa se ne brinite vi kojima su u ovom trenutku zadrhtale nogice, i od straha zbog neizvjesne V-ine sudbine pokleknula koljena, jer naša junakinja se ipak nije predala. Pribrala se, i metodom 'nemam pojma što radim, al' bitno je da radim' koju danas mnogi koriste pa ju je onda i ona sama prigrlila, krenula je u napad na sve povijuše koje su joj se našle na putu.
I sad... možda ove godine neće biti grožđa jer su loze dobile neočekivano kratke frizure, al' nema veze... jer barem njihove predugačke grane neće smetati njenoj kosi kao do sada. I lako moguće da ove godine neće biti ni kivija, al' za to si je sam kriv, jer tko ga tjerao da se metrima ispruži susjedima preko njihove šupe...
Oni jadni šute i trpe, a to nitko ne bi trebao na svojoj zemlji, pa je V uzela škare i pravdu u svoje ruke i riješila problem Aleksandar stilom. Naime, kivi je smatrao kako je strašno zabavno glumiti Gordijski čvor s tim svojim višemetarskim granama, a znate kako stari ljudi kažu... kako pleteš, tako te i požanju.
E.
Uglavnom, kivi sad ima nekakvu irokezicu, tj. od dugokosog rokera je postao panker... a hoće li do zime i zapjevati ili će sve ostati na izgledu, to ćemo još vidjeti.

U svim tim mukama po V ima i netko tko je silno uživao, kao prasac u blatu (vid', neće mi objaviti fotografije... al' nema veze, to je ionako samo jedan lijeni i bezobrazni mačak), jer uvijek se nađe netko tko se raduje tuđoj nevolji, ali ni takvi zluradi nisu omeli našu junakinju u njenom svetom pohodu popravljanja kvalitete života uljepšavanjem životnog prostora i uvođenja reda u isti.
Dapače, V je s još većim žarom prionula poslu, pa usput riješila i neke ukrasne grmove. Mimo YT savjeta kako bi orezivanje trebalo vršiti nakon cvjetanja, V je to napravila sada jer je zaključila kako je takav posao puno lakši s polugolim granama. Rekla je kako bi joj poslije, kad grane 'opernate', to bio puno veći problem.

Eto... ostalo je još nešto za 'popravljanje' i 'friziranje'; to će vjerojatno doći na red idućeg vikenda, pa ako ste raspoloženi za još savjeta oko uređivanja svog vlastitog komadića raja, kliknite like i subscribe, i zapratite nas (V i mene) na ovom blogu.
See ya...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.