Najvažnija sporedna stvar
ponedjeljak, 10.10.2022.
U fazi sam sam zvanoj mljeveno meso. Odnosno, moje kuhanje je u toj fazi, a to konkretno znači da nekoliko puta tjedno kuham juhe i variva s malim mesnim okruglicama. I na stranu to što juhe i variva ja sama volim jesti, trenutačno ih ipak radim zbog tate. jer je njega tako najlakše nahraniti. Mada, ta lakoća ovdje ima puno veću težinu, jer znate kako je s dementnim starcima... jedan dan će pitati da zašto takva jela ne kuham češće, da bi već drugi put rekao da takva, a ni slična, nikada nije htio ni probati, a kamoli jesti, pa da neće ni sada...
Onda slijedi (moje) dugotrajno uvjeravanje u suprotno, sve dok se ne 'nađemo na pola puta' i do podgrijavanja u mikrovalnoj. Pa onda opet, neki drugi dan... da zašto mu ne kuham češće ono mekano što mu je lakše pojesti...
I tako se loptamo dok je živaca.
Hvala B(l)ogu, još ih nešto imam.
Na fotografiji je 'legirani grašak', sličan ONOMU kojeg sam onomad radila za Klocky... samo je ovaj malo 'pojačan'.