nedjelja, 25.09.2005.

teletina s vrganjima


...je za rucak.

ne, necu pisat recept.
jer ga ne znam.
kad meni daju radit nedjeljni rucak, imaju jesti ono kaj ispadne.
a kak mirisi, ispast ce dobro.
osim ak zabrijem ovdje predugo :).

...........................

dala sam 11 ispita od pocetka godine (kalendarske, ne akademske).
taj sam opus ispita, doduse, namjeravala privesti kraju sljedece proljece, ali nekak je ovak ispalo.
malo me pozurivao direktor.
malo sam se pozurivala sama.
sad je ostao dio koji mogu slikovito i nadasve rjecito opisati sintagmom pickin dim.

a feeling?
pa ono...
jedino kaj je drugacije, je da nemam griznju savjesti ako cijeli dan sjedim pred racunalom i igram igrice ili surfam.
i nema u glavi (to sam negdje vec napisala!) onog glasica (koji nije nimalo milozvucan, osim kad mu sama dozvolim da bude takav) koji me podsjeca svakodnevno da moram uciti.
jer ne moram vise uciti.
dok jednom ne budem imala para za postdiplomski.
ali ni to nije isto.
zar ne?

...........................

dvije stvari koje ce mi od posljednjeg ispita 'ostati', a sad ci ih podijeliti sa svijetom jer se mnogo korisne:

1. tjestenina se treba pripremati 'al dente' zato sto duljim kuhanjem dolazi do potpune razgradnje skroba do glukoze,
koja tada ulazi u krv i povecava lucenje inzulina

2. starija populacija trebala bi izbjegavati konzumaciju tzv. integralnih proizvoda, jer oni sadrze vise fitata, koji se u
organizmu vezu s kalcijem i magnezijem, te mogu dovesti do ubrzane pojave osteoporoze i slicnih bolesti vezanih uz
pomanjkanje kalcija i magnezija

...........................

nastavak slijedi.
znate, ne bih htjela sjebat rucak.

<< Arhiva >>