Yoga Bonito-Rakitje

srijeda, 06.09.2006.

Veliki bod u Moskvi

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je startala u novi kvalifikacijski ciklus, za odlazak na Europsko prvenstvo 2008. Iako oslabljena za nekoliko vrlo važnih igrača, naša reprezentacija vrlo se dobro nosila s Rusijom u Moskvi i vratila s bodom u džepu...

Rusija - Hrvatska 0:0
Oslabljena hrvatska nogometna reprezentacija uspjela je ostati neporažena na prvom i jednom od najneugodnijih gostovanja novog kvalifikacijskog ciklusa. Štoviše, iz Moskve smo se mogli vratiti i s punim plijenom, no na kraju možemo biti i više nego zadovoljni bodom...

Guus Hiddink ipak nije čarobnjak. Od ruske nogometne reprezentacije nije uspio stvoriti moćni stroj u samo nekoliko mjeseci rada. Ako dodamo činjenicu i da su obje momčad igrale s puno novih igrača, ispresjecane brojnim ozljedama, na kraju je neriješen rezultat vjerojatno zadovoljio apetite oba izbornika. Jer i jedni i drugi su mogli i pobijediti, ali i izgubiti.
Naša je reprezentacija bolje otvorila utakmicu, vrlo dobro smo stajali na terenu i već u prvim minutama dvaput preko Klasnića prijetili udarcima izvan šesnaesterca. U 7. minuti Da Silva ubacuje s lijevog boka do Rapaića na drugoj strani kaznenog prostora, Miki smiruje loptu i cilja suprotni kut, no ruska obrana u zadnji tren ulazi u blok.
Rusi prvi put prijete u 13. minuti, kada Semšov donosi loptu do zone udarca, ali puca neprecizno. Slijedi dvadesetak minuta u kojima su obje momčadi uglavnom rovale sredinu natopljenog i vrlo teškog terena.

Požrtvovni Niko Kranjčar i Anjukov (FaH/EPA )

Da Silva prolazi lijevom stranom u 31. minuti i ubacuje loptu u sredinu, no Klasnić kasni. Lopta prolazi do Rapaića, no on slabo prima loptu na teškom terenu i ruski vratar Akinfeev uspijeva stići do lopte prije njegovog udarca.
Dinamov tandem Da Silva - Modrić kombinira dvije minute kasnije, Modrić se oslobađa na udarac s vrha kaznenog prostora, ravno u Akinfeeva.
Rusi su bili pomalo izgubljeni, većim dijelom prvog poluvremena u inferiornoj poziciji, no zaprijetili su opasnom kontrom u 38. minuti. Izmailov povlači kroz sredinu i upošljava utrčalog Biljaletdinova na lijevom boku, ovaj ulazi u naš šesnaesterac, ali puca neprecizno, preko vratiju.
Do poluvremena je zaprijetio i Rapaić udarcem s dvadesetak metara u donji lijevi kut Akinfeeva, no ruski vratar je i ovog puta bio spreman.

Kapetan Niko Kovač u duelu s Aršavinom (FaH/EPA )

Kako je zatvorio prvi dio, Milan Rapaić bio je i glavni protagonist početka drugog dijela. Najprije je u 49. minuti snažno povukao prema sredini i odapeo s dvadesetak metara, Akinfeev je još jednom siguran.
Samo minutu kasnije, Rapaić s 30 metara sjajno izvodi slobodan udarac, ruski vratar malo dodiruje loptu koja odsjeda na gredi, a Klasnić umjesto u praznu mrežu loptu šalje u gol-aut.
U 52. minuti krasnu "minijaturu" izvodi Kranjčar, njegov udarac s dvadesetak metara ispod grede vadi Akinfeev, a Da Silva na odbijanac reagira kao i Klasnić dvije minute prije, nepreciznim udarcem.
Ovim prijetnjama kao da smo razbudili domaćine, koji su krenuli u najžešću ofenzivu u utakmici. Ulazak Pogrebnjaka razdrmao je napad Rusije, i u nekoliko akcija pokazao je da se puno bolje slaže s Ašavinom nego Pavljučenko koji je igrao u prvom dijelu.
U 56. minuti Pogrebnjak ostavlja loptu na udarac Aršavinu, lopta završava pored lijeve vratnice. Minutu kasnije, Modriću se lopte loše odbija na centru, Rusi je uzimaju i brzo kreću u napad, Aršavin vraća asistenciju Pogrebnjaku koji loše puca u situaciji kad je gotovo izašao "oči u oči" s Pletikosom.
Slijedi gužva pred našim vratima u 61. minuti, Semšov ostaje za trenutak sam na 16 metara i snažno odapinje, Pletikosa vrhunski reagira. Aršavin natrčava na loptu, ali je nije uspio poslati u mrežu.
U 64. minuti Aršavin sjajnim potezom "valja" Roberta Kovača i Šerića unutar našeg šesnaesterca i uspijeva pucati prije nego što je Pletikosa došao do lopte, srećom lopta odlazi pored vratnice. U nastavku akcije nakon kornera glavom puca Ignaševič, no hrvatski vratar uz malu nesigurnost hvata loptu.
Ruska ofanziva počinje jenjavati nakon udarca glavom Anjukova u 71. minuti, a do kraja su se redale naše prigode.
Najprije Petrić odlično reagira na jedan odbijanac i upućuje snažan udarac prema vratima, kojeg rukom blokira jedan od ruskih obrambenih igrača. Iako su svi naši igrači skočili tražeći jedanaesterac, španjolski sudac ostao je nijem.
U 87. minuti Kranjčar prijeti iz slobodnog udarca s lijevog boka, Akinfeev je spreman. U nastavku Ćorluka ubacuje s desnog boka u sredinu, Klasnić se sjajno snalazi među trojicom i iz poluokreta odlično puca, no lopta je "liznula" vratnicu i otišla pored ruskog gola.
Posljednju prigodu imali su Rusi u 4. minuti sudačke nadoknade, no udarac Ignaševiča iz slobodnog udarca s gotovo 30 metara završava u gol-autu.
Hrvatska je tako uspješno započela novi ciklus kvalifikacija, dokazavši da Rusi ne moraju biti nikakav "bauk". Posebno kad se redovi naše momčadi kompletiraju igračima koji su nedostajali u Moskvi.

06.09.2006. u 22:27 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< rujan, 2006  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

yoga

Cursors

0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />rakitje
Free Site Counters

Free Web

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Nikefootball.comburninmad
Free Image Hosting at www.ImageShack.us" alt="Free Image Hosting at wF<a href=Free Image Hosting at www.ImageShack.usree Image Hosting at www.ImageShack.us" />ww.ImageShack.us" />smijehburninmad
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
[IMG]http://img366.imageshack.us/img366/9603/chelsea1ss1.gif[/IMG]
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Web



Bigoo.ws images for your blog

video


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws
        

www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


Glittery texts by bigoo.ws



www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


Glittery texts by bigoo.ws


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image </p>
</div>

<!-- Cetvrti box kraj -->

</div>


<!-- Didomi start -->
<script type=window.gdprAppliesGlobally=true;(function(){function a(e){if(!window.frames[e]){if(document.body&&document.body.firstChild){var t=document.body;var n=document.createElement("iframe");n.style.display="none";n.name=e;n.title=e;t.insertBefore(n,t.firstChild)} else{setTimeout(function(){a(e)},5)}}}function e(n,r,o,c,s){function e(e,t,n,a){if(typeof n!=="function"){return}if(!window[r]){window[r]=[]}var i=false;if(s){i=s(e,t,n)}if(!i){window[r].push({command:e,parameter:t,callback:n,version:a})}}e.stub=true;function t(a){if(!window[n]||window[n].stub!==true){return}if(!a.data){return} var i=typeof a.data==="string";var e;try{e=i?JSON.parse(a.data):a.data}catch(t){return}if(e[o]){var r=e[o];window[n](r.command,r.parameter,function(e,t){var n={};n[c]={returnValue:e,success:t,callId:r.callId};a.source.postMessage(i?JSON.stringify(n):n,"*")},r.version)}} if(typeof window[n]!=="function"){window[n]=e;if(window.addEventListener){window.addEventListener("message",t,false)}else{window.attachEvent("onmessage",t)}}}e("_tcfapi","tcfapiBuffer","tcfapiCall","tcfapiReturn");a("_tcfapiLocator");(function(e){ var t=document.createElement("script");t.id="spcloader";t.type="text/javascript";t.async=true;t.src="https://sdk.privacy-center.org/"+e+"/loader.js?target="+document.location.hostname;t.charset="utf-8";var n=document.getElementsByTagName("script")[0];n.parentNode.insertBefore(t,n)})("03c24551-d648-4df2-98f9-2ed3dd7b05a8")})();