folklorni

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga
Praćenje folklornih manifestacija širom hrvatske, a po mogućnosti i šire.

Linkovi
Blog.hr

KUD ANKA OŠPUH - Ludbreg

HKUD Bijela

KUD Bistra

KUD Bizovac

KUD BRATINEČKO SRCE - Bratina

HKUD Darda

KUD Dr Vinko Žganec - Vratišinec

KUD Drežnik - Drežnik

KUD DUČEC - Mraclin

KUD ĐERAM - Viljevo

KUD Elizabeta - Jelžabet

KUD Fran Galović - Peteranec

KUD Gorjanac - Gorjani

KUD Graničari - Gunja

KUD HRASTOVIĆKA GORA - Hrastovica

KUD JABLANOVEC

KUD JANUŠEVEC

KUD JOSIP ŠOŠIĆ - Tenja

HKUD KRAMARIĆ - Nova Gradiška

KUD Husain

KUD Ivan Tišov - Viškovci

KUD Jedinstvo - Split

KUD Kamen - Sirač

KUD Klasje slavonije - Tenja

KUU Kristal Sladorana - Županja

KUD LIPOVAC - Generalski stol

KUD LUKA LUKIĆ - Brodski Varoš

KUD Marof - Novi Marof

KUD MOSLAVČANKA - Donja Gračenica

KUD MOSLAVINA - Kutina

KUD NADIN

KUD ORAČ - Demerje

KUD PITOMAČANKA - Pitomača

KUD POSAVAC - Vrbanja

KUD REPUŠNICA

KUD OŠTRC - Rude

KUD PALIČNA - Severin

KUD Petar Preradović Đurđevac

HKUD Perušić

HKUD Petar Zrinski - Vrbovec

KUD Posavina - Stara Gradiška

KUD Preporod - Dugo selo

KUD PRESLICA - Blato

KUD Prigorec - Markuševac

HKUD SVETI IVAN KRSTITELJ - Ružići

KUD SELJAČKA SLOGA - Špišić Bukovica

KUD SLAVKO JANKOVIĆ - Šiškovci

KUU Suhopolje

KUD Šandrovac

KUD Šokadija - Kruševica

KUD Šokica - Slobodnica

KUD Tena - Đakovo

KUD Tomislav - Donji Andrijevci

HKUD Valpovo 1905

KUD Zabok

FOTO ALBUMI FOKLORNIH MANIFESTACIJA

ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Box 3



15.10.2012., ponedjeljak

Nastupili izvođači iz Zagorja, Moslavine, Baranje, Slavonije i BiH

XI. FOLKLORNI SUSRETI ''LUKOVO U NOVSKOJ''

http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/nastupili-izvodaci-zagorja-moslavine-baranje-slavonije-bih-slika-634682

Prije nastupa središnjim gradskim trgom prošla je svečana povorka, a svaki od KUD-ova, okupljenima je otplesao i otpjevao dio svoje zavičajne folklorne baštine
NOVSKA - Večeras su u prepunoj Sportskoj dvorani u povodu Dana grada, održani XI. folklorni susreti „Lukovo u Novskoj“. Prije nastupa središnjim gradskim trgom prošla je svečana povorka, a svaki od KUD-ova, okupljenima je otplesao i otpjevao dio svoje zavičajne folklorne baštine. Posebna atrakcija su bila ukrašena slavonska kola članova Udruge uzgajivača konja „Hrvatski posavac“ Novska, koji su predvodili povorku, a gledatelje su oduševili nastupi najmlađih, članova dječjeg folklora KUD- a „Lipa“ iz Lipovljana i KUD-a „Šubić“ Novska.

- Nastupilo je oko tristotinjak izvođača iz Hrvatskog zagorja, Moslavine, Baranje, Slavonije i Bosne i Hercegovine, rekla je Dragica Šeničnjak, predsjednica KUD-a „Šubić“, koji su uz pokroviteljstvo grada Novske i organizirali folklorne susrete. Izvođači su prikazali zavičajnu kulturnu baštinu kraja iz kojeg dolaze, bogatu raznolikost običaja i narodnih nošnji, sačuvane, kao zlatni sat, s čim ih je usporedio Antun Vidaković, gradonačelnik, otvarajući susrete uz čestitke za blagdan svetog Luke, zaštitnika Novske.

Željko Gašparović

Večernji
- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10. smotra dječjeg folklora Hrvatske


 

U Kutini je u tijeku 10. smotra dječjeg folklora Hrvatske 2012. Ponosan je grad koji ovoga vikenda može pokazati gostoprimstvo gradovima diljem Hrvatske koji s Kutinom dijele isto – ljubav prema folkloru, tradiciji, pjesmi i njegovanju narodne baštine. Smotra sa gotovo 1000 sudionika otvorena je jučer revijalnim programom u kojem su se predstavili pobjednici dosadašnjih festivala iz svih krajeva Lijepe naše. Toplim riječima podrške smotru su zajednički otvorili saborska zastupnica Ivana Posavec Krivec i kutinski gradonačelnik Davor Žmegač, a posjetiteljima se obratio i dožupan Sisačko-moslavačke županije Andrija Rudić. Svi su jedinstveni u tome kako je njegovanje folklora potreba u očuvanju identiteta, a prošlost neiscrpno blago koje treba njegovati i istraživati. Pokazala su to i djeca iz brojnih gradova Hrvatske koja su imala priliku ne samo nastupati u Kutini, nego i upoznati njezine znamenitosti uz zajedničko druženje. Od Županje, preko Volodera, Krka, Raba, do Svete nedjelje, posjetitelji su imali prilike uživati u autohtonim plesovima, pjesmama i posebno prikazu starih dječjih igara, što je ujedno bila i tema kutinske izložbe etnologinje Slavice Moslavac «Urodila žuta dunja», koju su sudionici smotre pogledali u Galeriji Muzeja Moslavine. Gradonačelnik Kutine Davor Žmegač, kako je rekao, smotru vidi kao važan kulturni događaj, ne samo u kontekstu promocije grada Kutine kao dobrog domaćina, već kao grada koji je i u ova krizna vremena odlučio njegovati kulturu ne zastajkujući pred realnom situacijom krize i pada entuzijazma. To potvrđuje i činjenica da je KUD Ivančice uspio organizirati smotru na najbolji mogući način, što nije nimalo jednostavno.«Malo tko se želi uhvatiti ovoga posla, jer riječ je ipak o djeci. Treba okupiti toliki broj djece i voditi brigu o svakom djetetu, što je vrlo odgovoran posao. Zato i ovaj puta moram zahvaliti prvenstveno dragim roditeljima iz KUD-a Ivančice koji su uvijek tu na raspolaganju i koji nam redovito vrijedno pomažu. Tu su i brojni volonteri. Bez tako kvalitetne suradnje naš KUD Ivančice ne bi mogao. Svima hvala!», rekla je glavna organizatorica festivala, voditeljica KUD-a Ivančice, Katica Tomac. Središnje mjesto događanja je Dom kulture i klub Arcus u kojem su se sudionici smotre družili s kutinskim gradonačelnikom pri dodjeli priznanja. Upravo Pučko otvoreno učilište s Ljerkom Čorak, koja iza sebe ima bogato iskustvo u organizaciji ovakvih susreta, bila je dodatna garancija da će sve proteći u najboljem redu. Iako će natjecateljska večer završiti pobjednikom festivala, svi KUD-ovi imaju razloga biti sretni.

Kutina
- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.10.2012., petak

U subotu 10. 'Susreti prijatelja' u Osekovu


 
Kulturno- umjetničko društvo 'Stjepan Šajnović' organizira "10. Susrete prijatelja" koji će se održati u subotu, 6. listopada u Društvenom domu Osekovo s početkom u 18 sati.
U programu jubilarnih, desetih po redu susreta prijateljskih KUD-ova u Osekovu će, pored domaćina, sudjelovati Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić koji će se publici predstaviti sa dvije koreografije, potom KUD "Seljačka sloga" Bogdanovci, KUD "Sveti Juraj" Duga Resa, KUD "Stružec" Stružec te KUD "Slavonac" Forkuševci.

Popovača
- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.