Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Nastupili izvođači iz Zagorja, Moslavine, Baranje, Slavonije i BiH

XI. FOLKLORNI SUSRETI ''LUKOVO U NOVSKOJ''

http://www.vecernji.hr/slika-640x348/vijesti/nastupili-izvodaci-zagorja-moslavine-baranje-slavonije-bih-slika-634682

Prije nastupa središnjim gradskim trgom prošla je svečana povorka, a svaki od KUD-ova, okupljenima je otplesao i otpjevao dio svoje zavičajne folklorne baštine
NOVSKA - Večeras su u prepunoj Sportskoj dvorani u povodu Dana grada, održani XI. folklorni susreti „Lukovo u Novskoj“. Prije nastupa središnjim gradskim trgom prošla je svečana povorka, a svaki od KUD-ova, okupljenima je otplesao i otpjevao dio svoje zavičajne folklorne baštine. Posebna atrakcija su bila ukrašena slavonska kola članova Udruge uzgajivača konja „Hrvatski posavac“ Novska, koji su predvodili povorku, a gledatelje su oduševili nastupi najmlađih, članova dječjeg folklora KUD- a „Lipa“ iz Lipovljana i KUD-a „Šubić“ Novska.

- Nastupilo je oko tristotinjak izvođača iz Hrvatskog zagorja, Moslavine, Baranje, Slavonije i Bosne i Hercegovine, rekla je Dragica Šeničnjak, predsjednica KUD-a „Šubić“, koji su uz pokroviteljstvo grada Novske i organizirali folklorne susrete. Izvođači su prikazali zavičajnu kulturnu baštinu kraja iz kojeg dolaze, bogatu raznolikost običaja i narodnih nošnji, sačuvane, kao zlatni sat, s čim ih je usporedio Antun Vidaković, gradonačelnik, otvarajući susrete uz čestitke za blagdan svetog Luke, zaštitnika Novske.

Željko Gašparović

Večernji

Post je objavljen 15.10.2012. u 11:11 sati.