folklorni

< veljača, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29        

Opis bloga
Praćenje folklornih manifestacija širom hrvatske, a po mogućnosti i šire.

Linkovi
Blog.hr

KUD ANKA OŠPUH - Ludbreg

HKUD Bijela

KUD Bistra

KUD Bizovac

KUD BRATINEČKO SRCE - Bratina

HKUD Darda

KUD Dr Vinko Žganec - Vratišinec

KUD Drežnik - Drežnik

KUD DUČEC - Mraclin

KUD ĐERAM - Viljevo

KUD Elizabeta - Jelžabet

KUD Fran Galović - Peteranec

KUD Gorjanac - Gorjani

KUD Graničari - Gunja

KUD HRASTOVIĆKA GORA - Hrastovica

KUD JABLANOVEC

KUD JANUŠEVEC

KUD JOSIP ŠOŠIĆ - Tenja

HKUD KRAMARIĆ - Nova Gradiška

KUD Husain

KUD Ivan Tišov - Viškovci

KUD Jedinstvo - Split

KUD Kamen - Sirač

KUD Klasje slavonije - Tenja

KUU Kristal Sladorana - Županja

KUD LIPOVAC - Generalski stol

KUD LUKA LUKIĆ - Brodski Varoš

KUD Marof - Novi Marof

KUD MOSLAVČANKA - Donja Gračenica

KUD MOSLAVINA - Kutina

KUD NADIN

KUD ORAČ - Demerje

KUD PITOMAČANKA - Pitomača

KUD POSAVAC - Vrbanja

KUD REPUŠNICA

KUD OŠTRC - Rude

KUD PALIČNA - Severin

KUD Petar Preradović Đurđevac

HKUD Perušić

HKUD Petar Zrinski - Vrbovec

KUD Posavina - Stara Gradiška

KUD Preporod - Dugo selo

KUD PRESLICA - Blato

KUD Prigorec - Markuševac

HKUD SVETI IVAN KRSTITELJ - Ružići

KUD SELJAČKA SLOGA - Špišić Bukovica

KUD SLAVKO JANKOVIĆ - Šiškovci

KUU Suhopolje

KUD Šandrovac

KUD Šokadija - Kruševica

KUD Šokica - Slobodnica

KUD Tena - Đakovo

KUD Tomislav - Donji Andrijevci

HKUD Valpovo 1905

KUD Zabok

FOTO ALBUMI FOKLORNIH MANIFESTACIJA

ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Box 3



26.02.2012., nedjelja

Lucija Vrgoč iz Ivankova najljepša Slavonka u narodnoj nošnji za 2012. godinu

http://www.cibalia.com.hr/Galerija/slike/div2-20120218-111515.JPG

VINKOVCI - U petak 17.veljače u hotelu ''Admiral'' Vinkovci održana je 22. ''Večer Privlačice'', odnosno Zimski šokački divani čiji je središnji događaj bio 17.Izbor najljepše Slavonke u narodnoj nošnji za 2012. godinu.

Na ovogodišnjem izboru najljepše Slavonke u narodnoj nošnji sudjelovalo je jedanaest natjecateljica, budući da je jedna morala odustati iz osobnih razloga. Inače sve su ljepotice svojevrsni ukras zidnog kalendara za 2012. godinu, što je također tradicija izdavača i organizatora večeri, a to je Slavonska naklada „Privlačica“.

Za laskavu titulu , tijekom nekoliko službenih predstavljanja pred publikom i žirijem „borile“ su se Marija Milašinović (Podvinje), Martina Stojanović (Vinkovci), Kristina Pejaković (Bizovac), Ana Dragičević (Tovarnik), Nikolina Svetić (Sibinj), Katarina Kovanović (Soljani), Lucija Vrgoč (Ivankovo), Katarina Konjevod (Bogdanovci), Ana Ognjanović (Županja), Petra Lederer (Strizivojna), Sandra Močilac (Oprisavci).

Žiri u sastavu: Snježana Miljković, ravnateljica Dječjeg vrtića ''Palčica', Zdravko Bartolović, voditelj komercijale Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, Marinko Pavković i Anton Božić, apslovent Etnologije, te gledatelji imali su težak zadatak odabrati najljepšu Slavonku za 2012. godinu.

Najljepšom Slavonkom proglašena je Lucija Vrgoč iz Ivankova, prvom pratiljom proglašena je Ana Dragičević iz Tovarnika, dok se lentom druge pratilje okitila Petra Lederer iz Strizivojne.

Titulu Miss simpatičnosti osvojila je Katarina Konjevod iz Bogdanovaca, dok je za Miss fotogeničnosti prema jednoglasnoj odluci medija proglašena Marija Milašinović iz Podvinja.

Tijekom večeri organizirana je nagradna igra za posjetitelje, a izabran je i najbolji gastro-stol. Tako je prema ocjeni stručne komisije najboljim gastro-stolom proglašen onaj obitelji Miljković .

Ovogodišnja pobjednica Lucija Vrgoč iz Ivankova, rođena je 1995. godine i učenica je 2. razreda Zdravstveno-veterinarske škole '' dr. Andrija Štampar'' u Vinkovcima.Članica je Kulturno-umjetničkog društva ''Ivan Goran Kovačić'' iz Ivankova. Na sebi je imala narodnu nošnju koju su izradile prabake Kata i Eva , a stara je preko 100 godina.

Lucija je na glavi imala pletenicu ukrašenu špinerom, cvijećem, te velikim dukatom.Preko glave je bio red 10 malih dukata, a u ušima su bili dukatići. Imala je na sebi veliki pripleteni oplećak s ručno rađenom šlingom. Rubina je velika pripletena s 5 supova i pripletom vris porube , te šlingom ručno rađenom. Ispod je imala dvije šlingane donje rubine.Pregač i marama su svileni vezeni bijelom svilom sa cvjetnim motivom.Oko struka je imala tkanicu, a oko vrata niz od 8 malih i 3 reda velikih dukata.Na ruci je Lucija imala prsten od malih dukata, a nosila je ponjavčić, molitvenik i krunicu.Na nogama je imala sandale.Ova nošnja je svečana i nosila se na prvi dan Uskrsa i Duhova.

Nagrade za najljepše uručili su: Vladimir Džaja, direktor PIK-a Vinkovci, Dražen Milinković, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, Adam Rendulić, upravitelj PZ Lovas i Arator, Mirela Periškić, rukovoditeljica službe sustava upravljanja službe za investicije PIK-a Vinkovci

Producent manifestacije bio je Ninoslav Virc, a tijekom večeri održan je bogat zabavno-glazbeni program u kojem su nastupio Tamburaški sastav ''Bosutski bećari'' , Krunoslav Kićo Slabinac i samičar Anton Božić.

Cibalia
- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.