folklorni

< srpanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Opis bloga
Praćenje folklornih manifestacija širom hrvatske, a po mogućnosti i šire.

Linkovi
Blog.hr

KUD ANKA OŠPUH - Ludbreg

HKUD Bijela

KUD Bistra

KUD Bizovac

KUD BRATINEČKO SRCE - Bratina

HKUD Darda

KUD Dr Vinko Žganec - Vratišinec

KUD Drežnik - Drežnik

KUD DUČEC - Mraclin

KUD ĐERAM - Viljevo

KUD Elizabeta - Jelžabet

KUD Fran Galović - Peteranec

KUD Gorjanac - Gorjani

KUD Graničari - Gunja

KUD HRASTOVIĆKA GORA - Hrastovica

KUD JABLANOVEC

KUD JANUŠEVEC

KUD JOSIP ŠOŠIĆ - Tenja

HKUD KRAMARIĆ - Nova Gradiška

KUD Husain

KUD Ivan Tišov - Viškovci

KUD Jedinstvo - Split

KUD Kamen - Sirač

KUD Klasje slavonije - Tenja

KUU Kristal Sladorana - Županja

KUD LIPOVAC - Generalski stol

KUD LUKA LUKIĆ - Brodski Varoš

KUD Marof - Novi Marof

KUD MOSLAVČANKA - Donja Gračenica

KUD MOSLAVINA - Kutina

KUD NADIN

KUD ORAČ - Demerje

KUD PITOMAČANKA - Pitomača

KUD POSAVAC - Vrbanja

KUD REPUŠNICA

KUD OŠTRC - Rude

KUD PALIČNA - Severin

KUD Petar Preradović Đurđevac

HKUD Perušić

HKUD Petar Zrinski - Vrbovec

KUD Posavina - Stara Gradiška

KUD Preporod - Dugo selo

KUD PRESLICA - Blato

KUD Prigorec - Markuševac

HKUD SVETI IVAN KRSTITELJ - Ružići

KUD SELJAČKA SLOGA - Špišić Bukovica

KUD SLAVKO JANKOVIĆ - Šiškovci

KUU Suhopolje

KUD Šandrovac

KUD Šokadija - Kruševica

KUD Šokica - Slobodnica

KUD Tena - Đakovo

KUD Tomislav - Donji Andrijevci

HKUD Valpovo 1905

KUD Zabok

FOTO ALBUMI FOKLORNIH MANIFESTACIJA

ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Box 3



30.07.2010., petak

KUD "Klek" osvojio 1. mjesto i specijalnu nagradu žirija na festivalu u Poljskoj




Članovi KUD-a "Klek" osvojili prvo mjesto i specijalnu nagradu na 3. Međunarodnom festivalu folklora "POC" u gradu Bialystok u Poljskoj.

Članovi folklornog ansambla i tamburaškog orkestra KUD-a "Klek" u periodu od 22. do 29. srpnja sudjelovali su na 3. Međunarodnom festivalu folklora " Podlasie octave of cultures" u gradu Bialystok u Poljskoj. Poziv za sudjelovanje na Festivalu uputila im je organizacija pod nazivom International Artistic Council a na Festivalu je sudjelovalo 30 folklornih ansambala iz Poljske, Turske, Bjelorusije, Ukrajine, Grčke, Nepala, Litve, Češke Republike, Rusije, Krasnodara, Indije, Tatarstana i Latvije.

39 članova KUD-a "Klek" se u mjestima Orla i Suprasil predstavilo cjelovečernjim koncertima na kojima su izveli koreografije iz Bizovca, Splita, Like, Baranje i Podravine te koreografiju Bunjevačkih plesova. Izvrsnom izvedbom uz plesače folklornog ansambla istaknuli su se i članovi tamburaškog orkestra pa je mnogobrojna publika bila oduševljena cjelokupnim nastupim KUD-a "Klek".

Glavni nastup, na središnjoj pozornici u gradu Bialystok, KUD-a "Klek" je imao u ponedjeljak 26. lipnja, gdje su se pred više od 1500 posjetitelja i 11 članova prosudbene komisije – folklorista i etnokoreografa iz Poljske, Ukrajine, Rusije i Indije- predstavili 30- minutnim programom, koreografijama Baranje, Splita i Bunjevačkih plesova a dvije prekrasne skladbe izveo je i tamburaški orkestar društva. Neopisivo je bilo veselje KUD-a "Klek" nakon objave rezultata. Naime, ogulinski folkloraši su osvojili prvo mjesto i glavnu nagradu festivala a tamburaški orkestar društva, specijalnu nagradu Festivala. Prosudbena komisija je pohvalila izvrsnu uigranost, autentičnost koraka, voklano – instrumentalnu izvedbu te profesionalni nivo društva a s njenom odlukom su se složili i voditelji svih ostalih grupa, sudionika festivala, što je rezultiralo mnogobrojnim pozivima za sudjelovanje na Festivlima folklora diljem Europe.

Posljednjeg dana Festivala, KUD "Klek" je imalo čast nastupiti na zvaršnom koncertu 12 najkvalitetnijih folklornih skupina Festivala, gdje je od strane komisije dobilo odobrenje da nastupi 35 minuta te su izvrsno izveli Bunjevačke plesove i svadbenu koreografiju iz Podravine- Molvarske svate dr. Ivana Ivančana. I ovim velikim uspjehom, te izvrsnom izvedbom u svim segmentima folklornog stvaralaštva: narodnoj nošnji, vokalnoj, instrumentalnoj i plesnoj izvedbi, KUD "Klek" je potvrdio da spada u sam vrh reproduktivnog folklora u Hrvatskoj te da jedan vrlo težak i zahtjevan program, može izvesti na zavidno kvalitetan i profesionaln način te svojim nastupom parirati velikim folklornim silama kao što su Ukrajina i Rusija. Svojim samostalnim nastupima oduševio je i tamburaški orkestar u kome je 10 svirača pokazalo svoje iznimne sviračke i izvedbene sposobnosti te su osvojili specijalnu nagradu festivala kao najbolji instrumentalni sastav.

Uz održane mnogobrojne nastupe u Bialystoku i okolnim mjestima članovi KUD-a "Klek" su posjetili i prekrasne kulturno turističke znamenitosti Krakova, Varšave i Bratislave te se prepuni pozitivnih dojmova, 30. srpnja vratili kućama. Umjetnička voditeljica društva, Nikolina Luketić, izrazila je zadovoljstvo perfektnim nastupima i rezultatima svoga društva, zahvalivši svim članovima na angažmanu i izvrsnoj izvedbi te profesionalnom ponašanju na festivalu.

POU OGULIN
- 13:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.