Fina klopa

ponedjeljak, 07.05.2012.

Svinjetina s domaćim krumpirom



Spoj prepoznatljivog okusa i jednostavnosti, dvije su karakteristike koje obilježvaju ovo jelo. Tajna je u kvalitetnom odabiru i količini začina, ali i tehnici pripremanja odreska, koja će obogatiti ovo jelo, da će od najobičnijeg odreska s pečenim krumpirom napraviti pravu poslasticu.

Sastojci:

400g svinjskog buta
300g krumpira
sol
papar
bosiljak
ružmarin
timijan
korijandar
crvena paprika


Priprema:
1) Staviti krumpire s korom u hladnu vodu da se kuhaju oko pola sata
2) Kada su krumpiri kuhani, treba ih oguliri i narezati na ploške debljine oko 5mm, kako bi u isto vrijeme mogli imati prekrasnu zlatnu koru i ostati mekani i svježi iznutra.
3) Krumpire u posebnoj posudi začiniti sa soli, paprom, bosiljkom i sjemenkama korijandera, koje ste prije samljeli u mužaru, dodati malo i ulja i dobro promiješati da se sastojci prožmu, te staviti krumpir u tavu na malo ulja.
4) Odreske dobro začiniti sa soli, paprom, timijanom, ružmarinom i crvenom paprikom. Također na svaki odrezak staviti po par kapi ulja i dobro utrljati začine.
5) Prije pečenja odrezaka, tavu maksimalno zagrijati a zatim peći na užarenoj tavi oko 6-8 minuta. Prvo svaku stranu peći po dvije minute, a zatim okretati svaku sljedeću minutu dok ne budu gotovi.

Savjet: Nemojte dodavati ulja na užarenu tavu u kojoj ćete peći meso, već ulje stavite izravno na meso i dobro ga utrljajte.

07.05.2012. u 22:55 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 02.05.2012.

Talijanski sendvič s mortadelom



Danas smo se odlučili za jedan sendvič, kako bismo Vam pokazali da i sendvič može biti kreativno i inspirativno jelo. Ljepota ovog sendviča je u harmoniji okusa kojem talijansku notu nadopunjuje dodatak currya i dorađeni kruh i majoneza :D

Sastojci:

300g kruha
100g mortadele
50g bečke salame
50g sira goude
sol
papar
češnjak
curry
bosiljak
maslinovo ulje

Umak:
50ml majoneze
papar
začini za wok
chilli

Priprema:

1) Na šnite kruha dodajte ulje, sol, papar, bosiljak, curry i sitno narezan češnjak.
2) Na malo ulja na vrućoj grill tavi pecite šnite kruha do stavranja zlatne kore.
3) Prije okretanja šnita kruha svakako dodajte još par kapi ulja kako Vam kruh ne bi zagorio.
4) Prepečeni kruh premažite prethodno pripremljenim umakom (samo izmiješati navedene sastojke) i slažite bečku, goudu, tanko narezan krastavac i mortadelu i uživajte u slasnom sendviču ;)

Savjet: Kruh narežite na šnite debljine 1 cm kako bi se napravila fina hrskava kora izvana, a kruh ostao mekan iznutra.



02.05.2012. u 21:35 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2012  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (4)

O blogu...

Ovaj svojevrsni dnevnik jela posvećen je svim ljubiteljima dobre hrane. Svaki dan ću na blogu objaviti recept za jelo koje sam radio dan ranije, u nadi da će posjetitelji dobiti inspiraciju za kreaciju vlastitog jela.

Linkovi

Broj posjetitelja






Oglas