Fina klopa

ponedjeljak, 07.05.2012.

Svinjetina s domaćim krumpirom



Spoj prepoznatljivog okusa i jednostavnosti, dvije su karakteristike koje obilježvaju ovo jelo. Tajna je u kvalitetnom odabiru i količini začina, ali i tehnici pripremanja odreska, koja će obogatiti ovo jelo, da će od najobičnijeg odreska s pečenim krumpirom napraviti pravu poslasticu.

Sastojci:

400g svinjskog buta
300g krumpira
sol
papar
bosiljak
ružmarin
timijan
korijandar
crvena paprika


Priprema:
1) Staviti krumpire s korom u hladnu vodu da se kuhaju oko pola sata
2) Kada su krumpiri kuhani, treba ih oguliri i narezati na ploške debljine oko 5mm, kako bi u isto vrijeme mogli imati prekrasnu zlatnu koru i ostati mekani i svježi iznutra.
3) Krumpire u posebnoj posudi začiniti sa soli, paprom, bosiljkom i sjemenkama korijandera, koje ste prije samljeli u mužaru, dodati malo i ulja i dobro promiješati da se sastojci prožmu, te staviti krumpir u tavu na malo ulja.
4) Odreske dobro začiniti sa soli, paprom, timijanom, ružmarinom i crvenom paprikom. Također na svaki odrezak staviti po par kapi ulja i dobro utrljati začine.
5) Prije pečenja odrezaka, tavu maksimalno zagrijati a zatim peći na užarenoj tavi oko 6-8 minuta. Prvo svaku stranu peći po dvije minute, a zatim okretati svaku sljedeću minutu dok ne budu gotovi.

Savjet: Nemojte dodavati ulja na užarenu tavu u kojoj ćete peći meso, već ulje stavite izravno na meso i dobro ga utrljajte.

07.05.2012. u 22:55 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2012  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (4)

O blogu...

Ovaj svojevrsni dnevnik jela posvećen je svim ljubiteljima dobre hrane. Svaki dan ću na blogu objaviti recept za jelo koje sam radio dan ranije, u nadi da će posjetitelji dobiti inspiraciju za kreaciju vlastitog jela.

Linkovi

Broj posjetitelja






Oglas