Danas smo se odlučili za jedan sendvič, kako bismo Vam pokazali da i sendvič može biti kreativno i inspirativno jelo. Ljepota ovog sendviča je u harmoniji okusa kojem talijansku notu nadopunjuje dodatak currya i dorađeni kruh i majoneza :D
Sastojci:
300g kruha
100g mortadele
50g bečke salame
50g sira goude
sol
papar
češnjak
curry
bosiljak
maslinovo ulje
Umak:
50ml majoneze
papar
začini za wok
chilli
Priprema:
1) Na šnite kruha dodajte ulje, sol, papar, bosiljak, curry i sitno narezan češnjak.
2) Na malo ulja na vrućoj grill tavi pecite šnite kruha do stavranja zlatne kore.
3) Prije okretanja šnita kruha svakako dodajte još par kapi ulja kako Vam kruh ne bi zagorio.
4) Prepečeni kruh premažite prethodno pripremljenim umakom (samo izmiješati navedene sastojke) i slažite bečku, goudu, tanko narezan krastavac i mortadelu i uživajte u slasnom sendviču ;)
Savjet: Kruh narežite na šnite debljine 1 cm kako bi se napravila fina hrskava kora izvana, a kruh ostao mekan iznutra.
Ovaj svojevrsni dnevnik jela posvećen je svim ljubiteljima dobre hrane. Svaki dan ću na blogu objaviti recept za jelo koje sam radio dan ranije, u nadi da će posjetitelji dobiti inspiraciju za kreaciju vlastitog jela.