srijeda, 06.05.2009.

Druga radionica Kinokluba Zagreb !!!

Sutra će se, u 19h u kino dvorani Kino kluba “Zagreb“ na Trgu žrtava fašizma 14, otvoriti druga ovogodišnja filmska radionica Kinokluba Zagreb koji se sastoji od radionica: scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže. Kako kažu iz Kinokluba u najavi ovo je samo jedna u nizu radionica koje ovaj zagrebački Kinoklub organizira tokom godine.

„Radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže“ je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu cijeli proces, sve produkcijske i postprodukcijske faze izrade filma. Od ideje, scenarija, preko snimanja filma do montaže zvuka i slike u konačni proizvod koji se naziva film.

Radionioca se sastoji od tri osnovna djela:

• režija, scenarij

• kamera, rasvjeta

• montaža

Svaki dio ima svog posebnog specijaliziranog predavača, tako da prvi dio predaje naš proslavljeni dokumentarist Goran Dević autor filmova „Uvozne vrane“ i Nemam ti šta reć lijepo“, koji u korežiji sa Zvonimirom Jurićem upravo završio svoj prvi dugometražni film „Crnic“.

Kameru i rasvjetu predaje Almir Fakić, filmski i TV snimatelj, poznat i po režije RTL-ove „Policijske patrole“, a montažu Staša Čelan koji je zaslužan za montažu dva dugometražna filma „Da mi je biti morski pas“ Ognjena Sviličića i „Oxygen 4“ Slobodan Jokića(Dan Oki).

Na samom kraju radionice polaznike čeka komisijski ispit, te po položenom ispitu postaju članovi 81 godišnjeg Kino kluba „Zagreb“.

Članstvo u KKZ-u podrazumjeva korištenje svih nemalih produkcijskih uvjeta, distribucije filmova kao i pohađanje naprednih radionica koje su za naše članove potpuno besplatne. Radionice pisanja scenarija, eksperimentalnog, dokumentarnog filma, kao i radionica snimanja samo su neke od njih, a njih vode vrhunski predavači kao što su Vladislav Knežević, Pero Orešković, Zvonimir Jurić, Jasna Žmak, Vedran Šamanović, itd.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na web radionice, na 095/838-95-46 ili jednostavno doći u četvrtak (07.05.2009.) na potpuno neobvezno uvodno predavanje u 19h.




... još jednom pozivam sve zainteresirane da pođu sutra put Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma i iskoriste ovu proljetnu radionicu filma u našem gradu.

Vidimo se !!

- 13:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>