srijeda, 10.09.2008.

Top 10 najgledanijih filmova u Hrvatskoj protekli vikend

1. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, 5.047 gledatelja
2. Get Smart, 4.030 gledatelja
3. The Dark Knight, 3.875 gledatelja
4. WALL - E, 3.633 gledatelja
5. Space Chimps , 3.281 gledatelj
6. Kung Fu Panda, 3.080 gledatelja
7. You Don t Mess with the Zohan, 2.701 gledatelj
8. The Bank Job, 2.367 gledatelja
9. My Mom's New Boyfriend, 1.391 gledatelj
10. Made of Honor, 1.346 gledatelja

... i što reći nego, dobro je kako bi moglo izgledati. Prvi film je pustolovna zabava koja je puno slabija od svoja dva prethodnika. Zašto pa zato jer se reciklira dobar stari Indiana po stoti put u liku ovaj puta Brendan Frasera. I da, možda nekom manje bitno (no meni je to promjena za 180 stupnjeva) je u liku družice Richard 'Rick' O'Connella. To više nije kako smo do sad navikli Rachel Weisz jer je odbila nakon dva nastavka dalju suradnju. Ako već komentiram prijašnje likove svakako treba spomenuti i glavnog negativca Imhotepa kojeg je uprizorio Arnold Vosloo. Ni njega nema. Tko je onda tu, i gdje je to sve zapravo. Dakle radnja se pomakla tamo gdje je počela radnja drugog Indiane Jonesa... na Dalekom istoku. Glavni akteri su ovaj put Kinezi (Jet Li i Michelle Yeoh). Nije da imam nešto protiv te stare civilizacije, no fore su iste. Dižu se iz pepela, juriši armije Mraka i Svijetla su impozantni, no to je već viđeno u prvom i svakako u drugom dijelu. Treba dodati tome da kao samostalna franšiza iz drugog dijela odvojila priča sa kraljom Škorpiom. Dakle sve u svemu po onoj ustaljenoj američkoj komunalno prerađivačkoj fori očajno (efekti su i dalje odlični no to nije film, to je samo jedan od segmenata... hoću reći nije to igra za komp).

Nadalje od ove ljestvice svakako nije za odbacit nekoliko filmova. To su koliko vidim iz priloženog i od hrvatske publike prepoznati odlični animirani filmovi. Jedan bolji od drugoga te nećete pogriješiti ako odete nausmice na jedna od ta dva,tri (Wall - E, Kung Fu Panda). Osobno preporučam Wall - E(ija). Ali nisu samo za odbaciti sa ovog popisa animirani filmovi. Tu svakako treba ugurati slijedećim redoslijedom (od dobrog prema boljem) i My Mom's New Boyfriend, You Don t Mess with the Zohan, The Dark Knight.
Definirao sam ih takvima jer ako ste već podosta gledali u kinu zgodno je znati koji su vam ostali a da su o.k.
Naravno ovo nije niti blizu moja preporuka tjedna. Dakle Mamin novi dečko će vas nasmijati no svakako nije ništa što već zasigurno niste vidjeli, preočiti happyend vidljiv s početka filma. Zohan je zakon je jedna od komedija koja me stvarno na momente nasmijala. Vjerujem i vas će osim ako niste uvredljivi Arap ili Židov. Uglavnom u filmu ima podosta dobrih sprdnji na račun i jednih i drugih. Svejedno ne mogu reći da to nisam već vidio u Sandlerovim filmovima. Svakako nije to njegov najbolji uradak.
There is new Antihero in town, jee to je Batman kakav vrijedi čekivati. No da ne bi bilo sve kak se spada, Batman himself svojom požrtvovnošću zasere malo učinak. U redu da mu njegov glavni squeze umire u filmu, ali na kraju začine tipičnom američkom patetikom. Najavljena metamorfoza iz Antiheroja u Heroja u slijedećem nastavku je pomalo deja vu. No... ajde mislio sam da ću vidjeti podosta recikliranih fora iz Burtonova prvijenca kad sam prije nekoliko tjedana vidio usporedni test između ta dva filma. Najave su bile obeshrabrujuće, ali svejedno Nolan nije podbacio, a pokojni Heath Ledger igra jednu od uloga svog života. Ne, to svakako nije njegov najbolji film. Prije bih to rekao za njegov Ned Kelly ili još više u The Four Feathers, a ovo svakako nije njegov najbolji uradak. To je bila pukla priča povodom njegove smrti iz vjerojatno marketinških krugova ne bi li još više ljudi navukli na film. Nemojte me krivo shvatiti on stvarno daje jednu jako dobru rolu, no u foršpanima je to podosta sublimirano pa dobivate krivi dojam (po ne znam koji put).

I na kraju preporuka tjedna je film koji nije u ovih najgledanijih deset. To je Mike Leighov >"Happy - go - Lucky". Zašto nije prepoznat kao izvrsna komedija? Zašto su ga toliko slabo izreklamirali ili uopće nisu iako im je to najbolji film na repertoaru ... ne znam. Vjerojatno je to indolencija Cinestara i distributera. Šteta.
Stoga ako želite vidjeti nešto što će vas oduševiti, nasmijati, potaknuti i zaplesti u razgovor po kraju projekcije nemojte propustiti ovaj film.


... ovo je ono što me pomalo poljuljalo da skoro ne odem pogledati film.:)

- 13:50 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>