ponedjeljak, 25.08.2008.

Top 10 najgledanijih filmova u Hrvatskoj

1. WALL - E, 10.019 gledatelja
2 .The Dark Knight, 7.205 gledatelja
3. Made of Honor, 3.655 gledatelja
4. My Mom's New Boyfriend, 2.911 gledatelj
5. Kung Fu Panda, 2.805 gledatelja
6. The X-Files: I Want to Believe, 2.324 gledatelja
7. Sex and the City: The Movie, 1.451 gledatelj
8. Hancock, 1.404 gledatelja
9. The Incredible Hulk, 699 gledatelja
10. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, 674 gledatelja

... oklijevao sam objaviti ovu top ljestvicu jer dobrih novih filmova u Hrvatskoj nema. Tu su i dalje najgledaniji filmovi koji ako gledamo usporedo box office ljestvicu odavna više nisu aktuelni. To su prije svega: Sex i grad, Indijana, Hancock, X files itd. To su zapravo sve stari naslovi. Ono što je još uvijek "in" je novi Batman i to je to.
Drugo je pitanje što je od ovih sa ljestvice najgledanijih iole vrijedno gledanja ili točnije izbijanja vaših tridesetak kunjerosa samo za jednu kino ulaznicu.
Od tzv. novijih filmova izdvojio bih dva animirana (Wall-E i Kung fu panda), ali naravno u originalnom izdanju. Prvenstveno tu mislim na Kung Fu Pandu kojoj je glas podario Jack Black.
Pak od "fantastičnih" filmova na repertoaru sve što vrijedi je Indiana (ali ocjena mu je čista 3-ica), dok je Hacock više manje reciklaža kojekavih "superpower" likova ili crna kopija Supermana. Pitam se čemu no, uvijek postoji neki klinac koji upravo sada negdje u Americi mora vidjeti nešto nalik Supermanu (ili će biti po glavi stanovnika). Možda je ovo loš razlog, ali koliko mi je za shvatiti američke filmaše njima je dovoljan i nikakav razlog glavno da se kešira.
Dakle Hancock no go.
Hulk... ha teško mi ga je procijeniti nisam ga gledao iako kad bih išao ga skenirati po glumačkoj postavi... rekao bih super, jer tu je u ekipi jedan Edward Norton i prekrasna Arwen. No osobno sam za provjerene, uhodane ekipe. Eric Bana kao Hulk nije bio nimalo neuvjerljiv, a njegova družica na filmu Jennifer Connelly je možda za moj pojam pravi tip Betty i dovoljno intrigantna dok takav dojam neće nikad ostaviti Liv. Liv ipak zamišljam da se sama more spasiti iz bilo kakve prijetnje dočim Jennifer bi bio tip koji traži zaštitu. Ne znam, to je moje subjektivno mišljenje. Dakle to je to što se tiče glumačke postave, a sasvim je jedna druga priča oko režisera. Naime ovaj Hulk je naspram prvog izdanja što se tiče režisera totalni promašaj. Mislim ... jednog majstora akcije kakav je Ang Lee ... to se jednostavno ne da nadomjestiti s jednim (u usporedbi s Ang Leejem jednim "teenagerom") Louisom Leterrierom, s time da neću ulaziti u razloge zbog kojih nije u režiserskom stolcu A.L. jednostavno sam skeptičan.
Dakle moja konačna preporuka tjedna od ovih blockbustera ... je svakako još uvijek Dark Knight, a ako ste to gledali onda Wall-E kao drugi izbor.

- 09:40 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>