utorak, 19.08.2008.

Zohan wont be messing with Arab Nation !!!

Čudna li čuda. Film "Zohan" je naime kako sam u naslovu stavio zabranjen u arapskim državama.
Američki časopis Variety donosi vijest u kojoj veli kako se arapsko gledateljstvo neće nagledati borilačkih i frizerskih vještina kojima Zohan raspolaže. Na njihovu štetu.
Zanimljvo u tom članku je kako se spominje labavljenje tog usko stegnutog remena arapskih cenzora ovih godina no, bez obzira na to mnoge teme koje su česte u filmovima danas su i dalje tabu, kao recimo bilo kakav kritički osvrt ili ne daj Bože napad na vjeru (čitaj Islam) se smatra neprelaznom preprekom. Seks je naravno bio i ostao problem u kozervativnijim zemljama Perzijskog zaljeva ali, recimo u Libanonu nije. Variety ističe kako se recimo u Libanonu čisto normalno prikazivao "Sex and the City".
Koliko nam povijest govori nikad se nije isplatilo zabranjivanje ili okljaštrivanje filma cenzorskim škarama (ma bez obzira na ne/kvalitetu filma). Ovime će zapravo cenzori dati još više vjetra u leđa ovom filmu na globalnoj razini iako su ga američki kritičari pokopali i proglasili jednim od najlošijih filmova Adama Sandlera. Moja ocjena će uslijediti nakon što pogledam film.

- 23:59 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>