srijeda, 13.08.2008.

Vještice iz Eastwicka ponovno jašu na metlama

Zanimljiva novost dolazi naravno iz Glavnog filmskog reciklažnog dvorišta s onu stranu oceana, a riječ je o pilotu. Dakle upropastit će se još jedan odličan film osamdesetih ... sa serijom. Pitam se što treba reći o likovima filma a da tamo nije rečeno. Ista stvar je i sa Terminatorom tj. Sarinim kronikama i "novim" Flashom Gordonom. Katastrofa. Ovdje ne vidim ništa dobroga, te se samo pitam pobogu zašto? ... ili je vrijeme da se prestanem pitati.
Da, i zgodno je naglasiti kako je scenaristica Maggie Friedman kad već pričam o tom novom TV pilotu za potrebe ABC te da dodatno podebljam moguću katastrofu. Naime ona je poznata po tome jer je pisala za Dawson's Creek.
Mislim ... film ima toliko cinizma i pomalo okrutnih šala da mi je malo vjerojatno da će Friedmaničin mozak to moći isproducirati nakon take "nježne" sapunjare kao što je Dawson.
Ono što sigurno neće moći biti nadomješteno, a za to je samo potrebno iznova pogledati film, jest uloge Jackoa, Susan Sarandon, te tada izuzetno prelijepe Michelle Pfeiffer (a pogami nije tu ni Cher za odbacit). Tko li može konkurirati Jacku ovdje ... to jednostavno nije moguće (jedino da ga se nagovori da glumi ponovno, na što neće pristati jer mu je love dovoljno a i ovako mu je o.k. u životu).
Uglavnom vrijeme je da se na razini USA donese zakon, ma šta ustavni zakon ili ako tamo nije moguće onda neki dokument na nivou UN-a kojim bi se zabranilo ovo uništavanje te konstantno prežvakavanje, recikliranje filmova sa nekakvim tričavim ekranizacijama.

- 13:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>