utorak, 29.04.2008.

Top 10 najgledanijih filmova u Hrvatskoj

1. Step Up 2:The streets, 8.838 gledatelja
2. Dr. Seuss' Horton Hears A Who!, 5.075 gledatelja
3. The Bucket List, 3.526 gledatelja
4. Vantage Point, 3.380 gledatelja
5. 10,000 B.C., 3.145 gledatelja
6. Love and Other Disasters, 2.273 gledatelja
7. The Spiderwick Chronicles, 1.588 gledatelja
8. P.S. I Love You, 790 gledatelja
9. Bagra, 698 gledatelja
10. The Illusionist, 612 gledatelja

... u maloj nam domovini Hrvatskoj igraju i filmovi koji su bili viđeni u svijetu početkom prošle godine. Riječ je o deseto plasiranom ovog toplomjera gledanosti u Rvata, no dolaze nama i neki tamo filmovi sa Richardom Gereom (The Flock/Bagra) koji i nisu ostavili nekog bitnijeg traga na Box officeu. Iako meni ne bi bio lajt motiv izbora filmova top 10 B.O., ali ipak ovaj filma i nije neki.
No, nema tu kraja lutanju naših kino distributera pa se eto na ovoj ljestvici našla i nova spoof komedija sa Brittany Murphy, "Love and Other Disasters". Inače ako otvorite imdb pod nazivom filma ćete se oduševiti (ne) kako smo imali privilegiju u Hrvatskoj nazočiti svjetskoj premijeri ovog filma. Juhu! (NE)Značajna li događaja. Ne bih ništa rekao da se prilikom premijere ovog filma pojavio netko, no vidi se da prosječni/zbunjeni kinogledatelji ne znaju što bi gledali pa se eto ide gledati zgođušna Brittany. Mislim da bi pravi naziv filma bio Only disaster movie.
Zatim tu je "Vantage point", film koji "opasno" koketira obrnutim narativnim konceptom tipa onog predobro napravljenog iz filma Memento (sa Guy Pearce), no to je režirao Nolan, a i scenario su radili Nolan burazi. Dakle to je bilo i predestinirano za uspjeh.
"Vantage pointu" jedinica iz uspješnosti. Pitam se čemu se pobogu u filmu pojavljuje islužena zvijezda USA filma Sigourney Weaver. Možda je to jedna od onih filmskih navlakuša kojima se pokušava navući gledatelje na možebitni zahtjevniji film (rekli bi u Dalmaciji čisti baketin). Dakle ovaj film ako se imalo poštujete nemojte ići gledati.
Prvoplasiranog mi je i deplasirano komentirati. Znam da je unas opet počela neka groznica odlazaka na plesne tečajeve, ali to ne znači da se treba ići gledati film koji govori o tome, dapače neće osim stanovitog preseransa i temeljito dobro napravljenog castinga (prezgodnih klinaca) nećete vidjeti nešto zahtjevno, čitaj zabavno, u ovom filmu.
Zabava nula.
Hmm Horton je zanimljiv ako ništa onda roditeljima s djecom, no mene bi vjerojatno privukla sinkronizacija fenomenalnog Jim Carreya kao Hortona. Dakle ovo bi bilo gledljivo da nije tek još jedan animirani filmić izašao sa tog američkog kontinenta. Svim zaljubljenicima, pravim ne falšim, koji idu gledati 3D animirane filmove preporučam da odu umjesto Hortona gledati u Grič "Persepolis" pravi 2D animirani film koji ima iza sebe i neku priču, istinitu (režiserke), i povijesni koncept. Naravno ovo bi djeci i infantilnim odraslima bilo prezahtjevno, no vjerujem da u kina na projekcije animiranih filmova ponekad u očaju izbora znaju na ove Hortone zalutati i oni koji su pravi ljubitelji animiranih filmova tipa: La linea (ili poznatiji kao Bajum bajum), To je volk, A je to, Road runner, Lolka i bolka, Pink panther, Krezumica, Tom i Jerry, Toro i Poncho, Gustav, Stripy. Je, al to složit ćete se nije Horton, još jedna preplastična i preumjetna spodoba/duda varalica iz Hollywoodske radionice ...
Možda nakon ovih gore negativno intoniranih komentara ćete se začuditi kad pročitate slijedeće retke. Naime od svog ovog "blaga" (čit. u stočarskom smislu) koje morete gore povrh mog teksta naići jest i jedan moj favorit. "P.S. I Love You" je film koji nisam na silu ... eto da bar jedan film istaknem ... izabrao već je stvarno film o.k. Sasvim solidan manufakturni film na kojem ak niš, bute kanuli suzu.:) Dobro ipak je u pitanju je moj neskriveni afinitet prema ausstralungu Hilary Swank tako da ... :)
Moj savjet idite ako želite nešto kvalitetno vidjeti, a da vas neće boliti glava ili novčanik zbog nepotrebno potrošenog vremena i nofca, u kino Europa, Grič ili Tuškanac. O programu ovih kina sam pisao pa morete dolje u tekstovima pronaći si nešto za svoj ukus.
Image Hosted by ImageShack.us

- 13:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>