petak, 23.11.2007.

Tabor invazija u KKS-u

Lijepo je vidjeti da se ne samo u Zagrebu nešto ipak kreće što tiče filma pa se u to uklapa i retrospektiva filmova sa TFF-a (ili duže, Tabor film festivala) koja kreće s prikazivanjem 26.11. 2007. u 20:00h u Splitu. Na programu kino klupa Split (adresa je za one koji ne znaju Kino klub Split, Savska bb, Split) će se prikazati kako već prethodno rekoh retrospektiva pobjednika svih dosadašnjih izdanja Tabor film festivala od 2003. do 2007. godine.

Pa su tako glavnu nagradu TFF-a, Veronikinu Lubanju redom odnijeli sljedeći filmovi:

Posljednja postaja / Terminal
Aitzol Armaio / Španjolska 2002/ 12 min / igrani

Prodavač karata na autobusnoj stanici je mislio da je narkomanka i prostitutka koja koju je stalno susretao umrla, no ona se odjednom ponovo pojavi. Među njima postoji neobjašnjivi naboj.

Kuća / A Haz
Karoly ujj Meszaros / Mađarska 2004 / 30 min / igrani
Piščeva ispovijed o jednogodišnjem životu u kući u kojoj se je osjećao kao stranac sa stalno prisutnom nelagodom.

Rođendan / Sheng
Ri Bartrand Lee / Singapur 2004 / 30 min / igani

Mladi par doživljava možda i posljedni dan svoje veze. Taj dan je i rođendan njihova sina.

Spasitelj / The Saviour

Peter Templeman / Australija 2005 / 19 min / igrani

Malcom je blag i uspješan evangelist koji od vrata do vrata propovijeda svoju vjeru. Zaljubljen je u udatu ženu. U pritisak svoje crkve da je preobrati, Malcom odluči kako je njegova Biblija pravo oružje za razaranje braka koji stoji na putu njegovoj istinskoj ljubavi.

Icicle Melt / Topljenje leda
Amy Neil / UK,Švedska 2006 - 17' - igrani

Sniježni i živahni ples ispod Polarnoga Svjetla - Bernardov posljednji ples.

Organizatori ovog događanja su udruga Gokul, KKS, a program je realiziran kroz platformu Clubture.

... svima skeptičnima bih toplo prepručio ovu retrospektivu da se prvi puta susretnu sa nečim nekomercijalnim i to u kratkometražnoj varijanti. Smatram to najlakšim za probavit, no vjerujte mi na riječ da ćete ovu filmsku izričajnu formu i na kraju i zavolit. Razlog tome je da počesto kratki filmovi puno kvalitetnije ispričaju priču od svoje uvjetno nazovnimo to duže braće. Inače na stranicama kino kluba Split za sve filmske sladokusce naći ćete zanimljive projekcije. Osim ovih pobrojanih koje sam objavio na programu se nalazi i retrospektiva Johna Carpentera te proslavljenog britanskog režisera Mikea Leigha. Naravno ulaz na sve te pobrojane projekcije je besplatan.
Uživajte!

- 23:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>