nedjelja, 20.08.2006.

Gremlini 3 ili ... ?

Evo još jednog nastavka...
Image Hosted by ImageShack.usthe good
Prvo što se pitam zar je stvarno moralo? Ma zar se mora uopće lamentirati o eventualnom nastavku.
Ha... Gremlini. Što reći nego zanimljiv dječji horročić koji su više manje svi gledali radi Pheobe Cates... preslatke crnke koja je zadnji film snimila prije 5 godina i otad nestala sa filmskih platna... ne, ne ipak radi Gizma koji je dobar i njegovog zlog potomstva. Zanimljivost je kad se već osvrćem na ovaj film da je scenario napravio čovjek koji ima zanimljivu filmografiju. Riječ je o Chrisu Columbusu, iza njega su filmovi kao: Home Alone (1990 i nastavak), Nine Months (1995), Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002), Harry Potter and the Sorcerer's Stone i naravno Gremlini. Izgleda da je riječ o jednom neodraslom muškarcu koji uživa raditi dječje filmove-bajke. Dobro ili loše... ovisi od filma do filma. :)
Image Hosted by ImageShack.usand the bad
Ali izgleda da je režiser filmova o Gremlinima Joe Dante, režiser čiju također filmografiju možemo nazvati "živopisnom" (čovjek se slično kao i njegov gore spomenuti suradnik specijalizirao za bajke i to horror bajke. Iza njega su filmovi: Piranha (1978), oba filma o Gremlinima, The `burbs (1989), Looney Tunes: Back in Action (2003) te nekoliko epizoda Twilight Zonea), u "dosluhu" sa bossovima Wernera Brosa. :)
Moviehole web sajt dalje donosi vijest o tome kako je Dante zapravo drugi nastavak o Gremlinima napravio kao film koji ne nudi nastavke no kompaniji ostavlja naravno pravo da krene u nastavkomaniju. No tu je i mali problem kako kažu na ovom sajtu jer prvi filmovi su rađeni kao lutkarsko igrana kombinacija i ograničeni su tehnologijom vremena u kojem su rađeni. Danas pak sa CGI-ijem nema granica. Sam Dante je po njihovom navodu upravo i vrlo skeptičan jer smatra da bi se mogao izgubit šarm koji su nosili prethodnici.
Dakle trebalo bi očekivati nove animirane Gremline 3 prije 2009-te.
Dobro ili loše izgleda da ćemo opet čuti pjesmu Gizmoa.:))

- 23:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>