utorak, 14.03.2006.

S pressice RAF-a

Rekao bih ... uobičajena ekipa, Hrvoje Laurenta, Vanja Daskalović, Oliver Sertić te Saša Nužda, novinari i pokoji bloger. :))
Prije svega ovo je i nekako i blogu jubilarna obljetnica, a ne samo RAF-u. Naime RAF ove godine slavi 5-etu, kako su je sami nazvali, polujubilarnu obljetnicu, dok eto ja mogu reći da slavim time godinu dana od kada me je netko službeno pozvao na neki filmski festival, kao blogera.
Dakle i blogu u rvata je to isto prva godišnjica da je neki bloger prvi puta službeno pozvan da nazoči i izvješćuje sa nekog festivala.
Oliver još jenput thanks!

Eto toliko o obljetnicama! Susretljiva ekipa RAF-a je ukratko iznjela program festivala koji ću detajnije objaviti u nekom od slijedećih postova. Ono bitnije rečeno, na ovoj vrlo ležernoj pressici, jest da je ove godine na programu 192 filma u službenom programu. Od toga 20-25 su u sklopu službene konkurencije, a filmovi ukupno dolaze iz 9 zemalja, što iz regije a što iz Mexica, USA itd.

Kao atrakciju su najavljeni: premijera novog filma Bore Leeja "Sravnjeni sa zemljom" koji je on sam napravio i popularno je prozvan "povratak sinjskim korijenima", i naravno najveća atrakcija jest kako sam već najavio neki dan i RAF-ov natječaj za najbolji amaterski erotski film.
Za taj natječaj je ukupno stiglo 3 uratka do sada, no redakcija festivala kaže da će još do početka pregledavati poštanski sandučić i uvrstiti pokoji zakašnjeli (zbog montaže) erotski uradak. Taj erotski filmski program (gdje će moći nazočiti stariji od 18 godina) će se prikazati u četvrtak iza ponoći u CZK Trešnjevka.

Od noviteta jest i nova podjela programa gdje imamo dio isključivo posvećen klincima koji i u velikom broju šalju svoje, kako sam prošle godine vidio, odlične uratke. Taj dio bi mogli nazvati Kid's day (nešto kao i na ATP turnirima). Zatim tu je uveden novi dio službena programa "srednji metar" (za filmove duže od 20 minuta) i "RAF specijal" za dugometražna amaterska filmska ostvarenja (tu spadaju i film Bore Leeja i dugometražni horror "Vinopiri: blutvajnšpricer saga").

Ono što svake godine može pomoći mladima ili starima željnim novih saznanja na polju amaterskog filmskog stvaralašva je i RAF-ova radionica koja je kako je Vanja Daskalović rekla napola već popunjena pa svi oni (ovo se odnosi na koljegu Štetočinu) koji žele se još uključiti u rad tih radionica (ima ih 3) nek požure. Tu je i nova radionica koja će polaznike učiti kako da od nule naprave svoj prvi filmski uradak. Najavljen je i izlazak dvd-a sa najboljim uratcima svih 5 izdanja RAF-a po izboru direkcije festivala, naravno negdje iza kraja festa.

Osim filmova, Hrvoje Laurenta (glavni i odgovorni za tulumarenje) je najavio kao i obično dobar glazbeni program koji već započinje danas u Gjuri II a nastavlja se za vrijeme trajanja RAF-a u prostorima CZK Trešnjevka od 21-01.

Danas bi mogao kao ponudu tjedna najaviti i retrospektivu po publici najgledanijih filmova prošle godine u klubu "Papilon" na Savi s početkom od 20 h.
Zato krenite s RAF-om već od večeras!

- 13:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>