Novinarstvo

četvrtak, 16.12.2010.

DEJA VU

Nogometaši Dinama doživjeli su poraz od PAOK-a u 6. kolu Europske lige. U odlučujućoj utakmici za prolazak skupine, „plavi“ su trebali pobjedu, nažalost jučerašnja utakmica završila je porazom (0:1).





Protivnik po mjeri i 33 tisuće gledatelja nisu bili dovoljni za skidanje „europskog prokletstva“ koje prati Dinamo od 1970. godine. Međutim, ova priča nema veze s prokletstvom. Možemo govriti o nedostatku sreće, zaleđenom terenu, ali na kraju priče moramo biti realni i utvrditi da je Dinamo još uvijek „zelen“ za ostvarenje svog sna – „proljeće u Europi“. Dinamov trener, Vahid Halilhodžić podigao je kvalitetu igre, ali nije uspio u dvije stvari. Igra momčadi previše oscilira, nema kontinuiteta. Dinamo je pružio izvrsne igre protiv Bruggea u gostima i Villarreala kod kuće, prosječne igre u utakmicama protiv PAOK-a, te loše i izuzetno loše protiv Bruggea kod kuće i Villarreala u gostima. Prethodno navedeni podaci potvrđuju tezu da postoje prevelike oscilacije u igri, nema kontinuiteta, a bez toga nema ni uspjeha europskim natjecanjima.





Drugi i najvažniji razlog ispadanja leži u psihološkoj pripremi igrača. U prethodnih 40 godina, Dinamo ne može pobijediti u ključnim utakmicama. Istina je da su igrali protiv jačih momčadi, ali bilo je tu i momčadi koje su bile slabije. Jučerašnji protvnik nije bio jači od Dinama, naprotiv bio je slabiji, ali puno bolje psihički pripremljen. Dinamovci su bili u grču i jučer nisu pružili najbojlje što mogu. Sigurno je na to utjecao zaleđeni travnjak koji je na trenutke podsjećao na klizalište, ali očito i velki medijski pritisak s kojim se igrači nisu znali nositi! Gosti iz Grčke bili su sretniji, spretniji, te su zasluženo prošli dalje, iako je njihova igra klasični primjer antinogometa.



„Plavi“ su jučer bili bolja momčad, ali nakon odigrane utamice pamti se samo rezultat, a nažalost, on je jučer bio na strani gostiju. Što reći za kraj? Poraz je sastavni dio igre. Domaći navijači nisu bili previše razočarani, jer Dinamova kalvarija u europskim utakmicama traje četiri desetljeća! Jedino što ostaje je nada. Kako dalje?
Svakako treba zadržati sve ključne igrače, dovesti nekoliko pojačanja i zaposliti kvalitetnog psihologa u klubu. Da ne bude sve sivo, za kraj jedna pošalica. Dinamo može u Europu samo s Goranom Milićem. :)

Dio atmosfere s Maksimira:



Linkovi s dodatnim informacijama:
http://www.nk-dinamo.hr/
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2010  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (5)
Listopad 2010 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Izvještaji s najzanimljivijih sportskih događaja

Linkovi