Novinarstvo

nedjelja, 12.12.2010.

Marković ili Štimac

Tema ovoga posta nije izvještaj sa sportskog događaja, već bitka za predsjednika HNS-a.
Ova tema puni sportske stranice zadnja tri tjedna i bio bi grijeh ne osvrnuti se na izbore za presjednika HNS-a. Radi se o uvjerljivo najprljavijim izborima do sada, a razlog tome je činjenica da sadašnji predsjednik Vlatko Marković, napokon ima pravu konkurenciju - Igora Štimca.



Nogomet je zanimljiv sport, ali svaki dan slušati i čitati o prljavom vešu obojice je sve samo ne zanimljivo. Naravno da je važno tko će postati novi presjednik, ali način na koji se izvještava je neprihvatljiv. Dovoljno nas glava boli od Ezela, Onura, Šeherezade i ostalih likova koji se ne skidaju s tv ekrana, a sada i od sportske teme rade sapunicu. Ponekad sapunice znaju biti zanimljive, npr. kada se otkrije neka bitna stvar, ali nakon nekog vremena dosade. Tako je na početku izbora sadašnji predsjednik izjavio da je napokon riješena dozvola za gradnju kampa u Tuheljskim toplicama. Dan poslje javio se župan Krapinsko-zagorske županije i izjavio da ne zna o čemu Marković priča. Također, tko god prati kampanje oba kandidata od početka, može u punom smislu naučiti što znači pojam lobiranje. Županijski savezi mjenjaju mišljenje za koga će glasati iz dana u dan. Kako se približavaju izbori, sve je izglednije da će novi predsjednik postati Vlatko Marković. Gospodin Marković djeluje simpatično, ali već 12 godina nalazi se na čelu HNS-a. Također, treba uzeti u obzir da ima 73 godine. Nije li vrijeme za promjene?



Zašto ne postoji vremensko ograničenje mandata na maksimalno dva mandata. Zalažem se za taj model iz dva razloga. Na taj način spriječava se mogućnost korupcije. Primjeri iz naše države pokazuju da čim se netko nalazi više vremena na čelnoj poziciji neke organizacije, neminovno je da se uz tu osobu vežu skandali i korupcijske afere. Nikako se ne smije smetnuti s uma činjenica da HNS raspolaže velikim količinama novca. Drugi razlog zbog kojeg se zalažem za ograničenje mandata je taj da s novim predsjednikom dolaze nove ideje, prilike i velika količina entuzijazma. Marković je bio protiv Lige s 16 klubova prije početka izbora, ali naravno promjenio je mišljenje i na taj način neutralizirao najjaču stavku u programu svog protivnika. Nije li licemjerno godinu dana imati jedno stajalište, a nakon što vaš protivnik predstavi svoj program, promjeniti to stajalište?



Upravo zbog silnih malverzacija, lobiranja, promjena mišljenja, licemjerja i udaraca ispod pojasa, jedva čekam da završe izbori. Tko će pobjediti? Iskreno, postalo je nebitno, jer prije svega treba ostati gospodin s čistom savjesti da bi te drugi poštivali. Možemo li to utvrditi za dotične kandidate? Odluka je na vama, dragi čitatelji.

Linkovi s dodatnim informacijama:
http://www.hns-cff.hr/
http://www.novilist.hr/hr/Sport/Nogomet/HNL/Vlatko-Markovic-predstavio-program-za-predsjednika-HNS-a
http://www.dnevno.hr/sport/nogomet/stimac_predstavio_program_repka_ce_s_hrvatskim_grbom_igrati_na_dva_nova_stadiona_u_vukovaru_i_kninu/170184.html

- 09:17 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2010  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (5)
Listopad 2010 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Izvještaji s najzanimljivijih sportskih događaja

Linkovi