fifa06

29.06.2006., četvrtak

Viduka se oprašta od soceroosa?!?

Napadač Australije i engleskog Middlesbrougha Mark Viduka vrlo vjerojatno će se oprostiti od reprezentacije te se posvetiti klupskim obavezama i obitelji. Očito su mu godine, a navršio je 30, i (pre)česta izbivanja iz doma prepreka za novi kvalifikacijski ciklus (ili cirkus!) za najveću nogometnu smotru.
'Za četiri godine, kada je na rasporedu novo svjetsko prvenstvo, imat ću skoro 35 godina i teško mi je zamisliti da bih mogao igrati za Australiju. Uz to, djecu nisam vidio posljednjih šest mjeseci, a to mi najteže pada. Pa dječica valjda ni ne znaju kako im tata izgleda', kazao je nekadašnji igrač Melbourne Knightsa, zagrebačkog Dinama, Celtica i Leedsa.
Mark vjeruje i da neće biti jedini australski reprezentativac koji će se oprostiti od dresa 'soceroosa'. John Aloisi, Željko Kalac, Marc Schwarzer, Josip Skoko, Scott Chipperfield, Craig Moore i Ante Covic su na listi vrlo vjerojatnih umirovljenika kad je nacionalni dres u pitanju, jer svi spomenuti ili imaju 30 ili su već odavno u četvrtom desetljeću života. Uz to, i izbornik Guus Hiddink odlazi i uskoro će preuzeti fotelju prvog čovjeka struke ruske reprezentacije.
'Svi smo svakim danom sve stariji i sve više želimo biti sa svojim obiteljima. Većina današnje reprezentacije otići će u mirovinu', kazao je na kraju Mark Viduka, kapetan 'klokana' koji je za reprezentaciju odigrao 32 utakmice i pritom zabio šest golova.
Reprezentacija Australije drugi je put nastupila na Svjetskom prvenstvu i igrala je u skupini F s Brazilom, Hrvatskom i Japanom te pomalo iznenađujuće prošla u osminu finala. U Kaiserslauternu, u utakmici protiv Italije, doslovce ih je pokrao sudac Luis Medina Cantalejo koji je u posljednjim sekundama dvoboja dosudio nepostojeći jedanaesterac za 'azzurre' te ih izbacio iz natjecanja. Ipak, u domovini su 'soceroosi' dočekani poput heroja...


- 18:56 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Argentina ili Njemačka

Najavljujući utakmicu Carlos Tevez je ustvrdio: 'U toj ćemo utakmici morati imati muda. Ne strahujem od njih, iako znam da nas žele pregaziti. Oni su ovdje domaćini i morat će pokazati što znaju. Siguran sam da će nas pokušati pritisnuti i ne dopustiti nam da se razigramo. No svjesni su da i ako u tome uspiju, svejedno im možemo napraviti velike poteškoće.'
Tevez i argentinski tinejdžer Lionel Messi u dosadašnjim su utakmicama na SP-u ulazili s klupe, no to je činjenica koja ih nimalo ne uzbuđuje.
'U posljednjem izdanju Copa Americe 2004. također nisam započeo u postavi, no u posljednje dvije, tri utakmice odigrao sam vrlo dobro', rekao je samouvjereni Tevez te riječ prepustio Messiju:
'Svi naši igrači uvijek će se podrediti onome što kaže izbornik Pekerman. Ovdje smo da damo sve od sebe, bez obzira na to jesmo li u prvoj jedanaestorici ili sjedimo na klupi.'
Mlada zvijezda Barcelone također zna da će Njemačka biti težak protivnik: 'Teško ih je pobijediti i nadigrati, kako u obrani tako i u napadu. Mi trebamo igrati onako kako inače znamo, s loptom na travi. Ne smijemo se previše koristiti nabacivanjima, jer imaju visoke braniče.'
Kako sam kaže, Messi ne osjeća pritisak zbog toga što će većina prisutnih gledatelja u Berlinu biti na strani njemačke reprezentacije:
'Od četvrtfinala nadalje svi su mečevi teški, a ovaj protiv Njemačke bit će još i više, jer osim zbog nogometa kakav igraju imat će podršku domaćih navijača, što će im dodatno pomoći. No ja volim igrati kad su gledatelji protiv mene.'


- 18:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2006., petak

Slike nogometaša

Kakacerek

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Niko Kranjčarcerek

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Dado Pršohrvatska

/" target="_blank">Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Darijo Srnahrvatska

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Ronaldorolleyes

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service







- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Danas se naši i nisu iskazali, Srna i Kovač su zabili golove, a kako oni kažu u međuvremenu su se podsvjesno povukli!!! Sad ne znam da li su onda i ovi golovi bili podsvjesni, ali... Neki su dobro igrali, ali obrana je bila loša, a i napad nije bio baš organiziran... Čudno je bilo to što je ponosni tata Cico zamijenio svog sina Niku, a i to što je zamijenio i Olića, kojeg su svi hvalili, a kolko sam ja vidila nije se baš iskazao...A, ništa s ta pišljiva dva boda naši idu doma, pa ih možemo ić dočekat na aerodromu, ko oće, a sad se oni pripremaju za europsko, pa je bolje za njih da se malo bolje pripreme. Meni je žao onih koji su se stvarno trudili(N. Kovač-s Brazilom je bio odličan, Pršo-iskazao se s Japanom, Srna-i s Japanom i s Australijom, a Kranjčar je igrao polovično).
A sad malo Brazil-Japan... Brazilci su ih stvarno s tih 4:1 sredili, ali i Japanci nisu bili loši, ipak su vodili 1:0. Ova je utakmica, bar po meni, bila čudna. Ronaldo, inače odličan nogometaš, koji se baš i nije iskazao na ovom sp-u je zabio dva gola i došo do rekorda. Dok su Kaka i Ronaldinho(koji super igraju) zamijenjeni u 71. minuti, a zamijenjen je i Dida(golman) koji je super branio. Golove su također zabili i Juninho(veza) i Gilberto(obrana) koji se baš i nisu puno čuli, a ni vidjeli. Brazil je s Hrvatskom igrao katastrofa, ali je pobjedio, s Australijom je igrao nešto bolje(i pobjedio), ali to nije bila onakva igra kakvu Brazil inače igra, a s Japanom je pokazao onu pravu igru, sad ne znam, jeli to zbog toga što je Japan slab protivnik, ili zato što je Brazilu krenulo. Ako vas nešto više zanima o Svjetskom Prvenstvu ili igračima, ili bilo čemu drugom potražite na googleu ili na ovoj stranici!!! Bok:)
- 13:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.06.2006., četvrtak

Danas-Hrvatska-Australija

hrvatskaLjudi danas je presuđujući dan!!!!!!!!!!Vatreno navijajte za vatrene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bokhrvatska
- 09:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

21.06.2006., srijeda


Cursors




- 22:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Cursors


- 22:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

MOGUĆE VARIJANTE(izvor:Sportske Novosti)

Hrvatska - Australija 1
Brazil - Japan 1
1. Brazil, 2. Hrvatska

Hrvatska - Australija 1
Brazil - Japan 0
1. Brazil, 2. Hrvatska

Hrvatska - Australija (s jednim golom razlike) 1
Brazil - Japan (s tri gola razlike) 2
1. Brazil, 2. Japan

Hrvatska - Australija 0
Brazil - Japan 1
1. Brazil, 2. Australija

Hrvatska - Australija 0
Brazil - Japan 0
1. Brazil, 2. Australija

Hrvatska - Australija 0
Brazil - Japan (s tri gola razlike) 2
1. Brazil, 2. Japan

Hrvatska - Australija 2
Brazil - Japan 2
1. Brazil, 2. Australija

Hrvatska - Australija 2
Brazil - Japan 0
1. Brazil, 2. Australija

Hrvatska - Australija (s dva gola razlike) 2
Brazil - Japan 2
1. Australija, 2. Brazil



- 19:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Cico izmjenio sustav i momčad(izvor: t-portal)

S visoka i gotovo omalovažavajući, izbornik Zlatko Kranjčar je za Hiddinkove taktičke i igračke pretumbacije govorio da ga se uopće ne tiču i da ovaj to vjerojatno radi jer se prilagođava (snažnijem) suparniku. Kako onda shvatiti to da je nakon popodnevnog treninga, posljednjeg u Bad Brückenauu prije odlaska na odlučujuću utakmicu u Stuttgart, kako doznajemo iz baze naše reprezentacije, najavio da će Hrvatska umjesto dosadašnjim, standardnim i uhodanim sustavom 3-4-1-2 protiv Australije zaigrati u formaciji 4-3-1-2?



Je li to najava da se i Kranjčar senior dosjetio da bi i Australiju i njezine igre na Svjetskom prvenstvu trebalo uvažavati, pa se počeo bojati našeg posljednjeg suparnika u skupini koji bi nam mogao biti i posljednji ako kojim slučajem ne pobijedimo? Ili je to možda ipak posljedica analize koja je dovela do smislene odluke da se suparniku može najuspješnije oduprijeti ovakvim sustavom igre. Činjenica je da je kao libero najavljivan Dario Šimić javno govorio da ne želi igrati libera, Igora Tudora izbornik treba u veznom redu, a treći izbor je 'tek' Mario Tokić. Roberta Kovača nema jer odrađuje žute kartone, a kako je drugi kandidat za mjesto libera 'otkazao poslušnost', možda Cico i nije imao boljeg izbora nego promijeniti sustav...



Izbornik stalno uvjerava javnost da je sve u redu, da je njegova momčad u potpunosti disponirana i obećava pobjedu protiv Australije. Međutim, najava da će umjesto Ivana Klasnića u vrhu napada uz Dadu Pršu zaigrati Ivica Olić ruši tu idilu na kojoj se iz tabora reprezentacije toliko inzistira. Klasnić, kaže izbornik, nije ispunio očekivanja i njegovom je igrom Cico nezadovoljan jer ovaj ne pridonosi dovoljno napadu na zadnju liniju protivničke momčadi, za razliku od silno požrtvovnog Prše koji se u takvim stvarima troši čak i previše.



Olić je poznat kao igrač koji stalno napada suparničke braniče, već u začetku kvari suparničke akcije i tako u dobroj mjeri pomaže veznom redu, pa bi takva igra očito trebala rezultirati lakšim oduzimanjem lopte suparniku. Sve bi to bilo sasvim logično kada ne bismo znali da je Olićevo zdravlje u priličnoj mjeri narušeno i da je on sve samo ne tjelesno spreman za 90 minuta ratničke utakmice protiv čvrstih Australaca. Na prvi pogled nelogično je i da u utakmicu u kojoj pod svaku cijenu moramo pobijediti ulazimo s, barem na papiru, defenzivnijim sustavom igre od dosadašnjeg. Taktika je, međutim, samo postava na terenu, a realizacija iste na terenu ovisi koliko su ofenzivne zadatke dobili pojedini igrači. Nadamo se da Cico Kranjčar ovom taktičkom postavom, možda iznuđenom, kako smo već ranije objasnili, nije odstupio od krucijalnog dijela svoje nogometne filozofije - napada!



Jasno je da nogometaši na kraju utakmice protiv Australije moraju biti 'sa štitom ili na njemu', odnosno da je to jedna od onih utakmica u kojima svi koji su na dispoziciji moraju 'poginuti'. Nadajmo se da je naš izbornik sve dobro proračunao i predvidio jer Hrvatska je u Njemačku došla, u najmanju ruku, proći prvu rundu natjecanja!



Prema najavama, Hrvatska bi protiv Australije trebala zaigrati u sastavu: Pletikosa - Šimić, Tomas, Šimunić, Babić - Srna, Tudor, Niko Kovač - Niko Kranjčar - Olić, Pršo.


- 19:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Hrvatska reprezentacija(izvor:t-portal)

Savez: Hrvatski nogometni savez (HNS)
Broj stanovnika: 4 420 000
Savez osnovan: 1912.
Registriranih igrača: 93.848
Nastupi na SP: 1998, 2002.

Najbolji rezultat na SP: treće mjesto 1998.
Kontinentalni naslovi: -
Izbornik: Zlatko Kranjčar (Hrvatska)
Najveće zvijezde: Dado Pršo (Rangers), Igor Tudor (Siena)


Kada se tome pridoda podatak da je naša reprezentacija nastupila i na dva od tri EP-a, od proglašenja neovisnosti, zaista možemo biti ponosni na učinak hrvatskih nogometaša.



Nakon raspada bivše države, Hrvatska je prvu utakmicu pod svojom zastavom i himnom odigrala 17. listopada 1990. godine u Zagrebu protiv SAD-a (2:1). Kao prvi strijelac upisao se Aljoša Asanović, dok je drugi pogodak postigao Ivan Cvjetković, a momčad je vodio Dražan Jerković. Prvi je put Hrvatska postala članica Međunarodne nogometne federacije (FIFA) 16. srpnja 1941. godine, nakon osamostaljenja FIFA nas je ponovno primila u svoju obitelj 1992. godine, a četiri godine kasnije uključila u kvalifikacije za SP u Francuskoj. Reprezentacija Hrvatske se svijetu predstavila na Europskom prvenstvu 1996.godine u Engleskoj. Zvonimir Boban, Davor Šuker i društvo stigli su do četvrtfinala, gdje su ih zaustavili Njemačka i švedski sudac Leif Sundell.



U izlučnim natjecanjima za SP u Francuskoj Hrvatska je natjecanje u skupini okončala na drugom mjestu, a potom u dodatnim kvalifikacijama porazila Ukrajinu - 2:0 u Zagrebu i 1:1 u Kijevu bilo je dovoljno za dobivanje vize za SP. Blistave francuske dane 'vatreni' na čelu s izbornikom Miroslavom Blaževićem okrunili su osvajanjem trećeg mjesta, što je još uvijek najveći uspjeh hrvatskog nogometa. 'Vatreni' su bili i na korak do finala, međutim Lilian Thuram je s dva pogotka nakon hrvatskog vodstva (Šuker) odveo 'tricolore' do finala. Hrvatska se morala zadovoljiti utakmicom za broncu u kojoj je pobijedila Nizozemsku sa 2:1, a sjajan rezultat upotpunio je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Davor Šuker (45 golova), koji je sa sedam pogodaka bio prvi 'topnik' turnira.



Europsko prvenstvo 2000.godine jedino je veliko natjecanje na kojem Hrvatske nije bilo, a nakon što je kvalifikacije za SP 2002. godine otvorila s dva neodlučena ishoda (Belgija, Škotska), Blažević je napustio kormilo reprezentacije. Naslijedio ga je Mirko Jozić, pod čijim je vodstvom reprezentacija izvadila vizu za Japan i Južnu Koreju kao pobjednik skupine. Nažalost, na Dalekom istoku, usprkos odličnom ždrijebu (Ekvador, Meksiko, Italija), Hrvatska nije uspjela proći skupinu te je nastup na SP-u završila u prvom krugu (pobjeda protiv Italije, porazi od Meksika i Ekvadora), zbog čega je Jozića na mjestu izbornika naslijedio Otto Barić.



Uslijedile su kvalifikacije za EP u Portugalu i još jedan repesaž, ovoga puta protiv Slovenije. Nakon 1:1 u Maksimiru, Dado Pršo je u Ljubljani donio veliku radost hrvatskim navijačima i osigurao plasman na još jednu europsku smotru. Na krajnjem zapadu Europe Barićeva momčad nije blistala i nastup u Portugalu Hrvatska je završila bez pobjede - uz dva neodlučena ishoda (Švicarska, Francuska) i poraz od Engleske. Treći uzastopni plasman na SP reprezentacija je izborila s novim izbornikom Zlatkom Kranjčarom. Natjecanja u skupini okončala je na prvom mjestu, ispred Švedske, Bugarske, Mađarske, Islanda i Malte. U deset utakmica Kranjčarovi odabranici ubilježili su sedam pobjeda i tri neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 21:5. Bez poraza je kvalifikacije završilo još sedam reprezentacija - Nizozemska, Portugal, Francuska, Švicarska, Izrael, SCG i Španjolska.

- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rezultati utakmica skupine F(nije mi se dalo sve druge)

12. lipnja
AUSTRALIJA-JAPAN 3:1
Cahill 84´,89´, Aloisi 92; Nakamura 26´

13. lipnja

BRAZIL-HRVATSKA 1:0
Kaka 44´

18. lipnja

JAPAN-HRVATSKA 0:0

BRAZIL-AUSTRALIJA 2:0
Adriano49´, Fred 89´

I čekaju nas još Hrvatska-Australija(koja i nije baš slabi protivnik, zato držimo fige)22. lipnja u 20:50, a Japan-Brazil (naravno da navijamo za Brazil)također će se održati 22. lipnja u 20:50 h


- 15:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Prvi post

Evo napravit ću par anketa o nogometu i rezultate nekih utakmica!!!See you soon!
- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Evo, pošto je sad u tijeku svjetsko prvenstvo pomislila sam kako bi mogla napraviti blog na kojem ćete naći (što više budem mogla i što mi se više bude dalo) vijesti o nogometnom prvenstvu...

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Free Site Counters
Get a Free Site Counters














Cursors