femfem

četvrtak, 22.03.2007.

Samozadovoljavanje

Već sam napisala puno puta da cura koja se redovito samozadovoljava, zna doći sama do orgazma, puno lakše svrši i u seksu s partnerom/partnericom. Znam, malo ću se na nekim mjestima ponoviti. Ali ponavljanje je majka mudrosti :) Zašto je samozadovoljavanje važno (nije napisano po redu važnosti)?

1. Cura koja može zadovoljiti sebe uvijek može malo uputiti i drugoga, čak ne treba ni riječima, često je dovoljno malo se približiti i/li se okrenuti za pola stupnja.

2. Ako se svrši jednom, puno je lakše svršiti drugi put. To je između ostalog i nešto što se uči. Sjetite se kako je teško prvi puta voziti bicikl, a kako s vremenom prelazi u automatiku. Više ne mislite na okretanje pedala, samo uživate u vožnji.

3. Ako možete svršiti same, nitko vam ne može ni približno prodati priču da je stvar u vama. OK, žene su takve da može, ali recimo da je demagogija bar malo otežana.

4. Možete uživati u seksu u kojem partnerica ili partner, recimo, ulaze u vas, a vi pomažete diranjem klitorisa. Puno ljudi doživljava tako nešto izrazito napaljujućim.

Poza

Iako postoje cure koje su izrazito kreativne u samozadovoljavanju (ne biste vjerovali), isto tako postoje i neke koje su u tom pogledu izrazito kozervativne. Točnije, drže se onog što su davno isprobale i što funkcionira. Samozadovoljavanje koriste manje-više za brzo svršavanje kad za to osjete potrebu. Nemojte me krivo shvatiti, nije to loše, ali sadrži neke nedostatke. Naročito zato jer dosta cura/žena u tome upotrebljava malo više glavu, a malo manje ruke. Dovedu se do orgazma maštanjem, razmišljanjem o nekom ili slično, a ručice samo malo pomognu u kritičnim situacijama. Recimo, za razliku od općih slika samozadovoljavanja iz pornića (lezi na leđa i širi noge da se vidi što bolje), određen broj žena (ne želim ulaziti u procjene, ipak ne poznajem reprezentativni uzorak) samozadovoljava se ležeći na trbuhu. Sklope ruke, stave ih između nogu i legnu na njih. Samozadovoljavaju se pokretima ruku i tijela, ali još više filmićima u glavi. Ako pogledate gornje 4 prednosti, u ovoj vam pozi dvije automatski otpadaju. S druge strane, u nekoj drugoj pozi otpast će nešto drugo.

Nadam se da sam dobro objasnila. Ne mislim da trebate odustati od svoje omiljene poze, niti da se trebate sramiti ako se znate zadovoljiti samo na jedan način. Samo predlažem da kad ulovite vremena i volje pokušate nešto drugo. Moji su prijedlozi malobrojni, ali svakako dodajte svoje:

1. Pornić poza – omogućava da dobro pratite što se događa s vašim klitorisom i ostalim, kad se što povećava, kad se smanjuje, kad se vlaži

2. Tuš – mlaz određene jačine na pravo mjesto čini čuda. Vrlo neočekivana čuda. Poigrajte se.

3. Nadogradnja trbušnog položaja: dignite se na koljena ili namjestite tako (jastuk, naslon kauča ili slično) da možete malo slobodnije manevrirati rukama

4. Nabavite vibrator. Također čini čuda.

4. Opustite se, novi načini vjerojatno neće ići tako brzo. Ali zato ćete duže uživati i vjerojatno svršiti drugačije nego obično. Naime, svi smo mi zaboravili da nam ni naš omiljeni način nekad nije išao tako brzo. Ali užitak u procesu uvijek je dobar znak :)

5. Samozadovoljavajte se pred partnericom ili partnerom. Nagovorite ju da vam pomogne. Zabranite da dira klitoris ili čak zabranite da uopće dira. Možda može malo ljubiti i grliti. Ne znam koga to ne bi napalilo do bola. Pustite ih ako želite na samom kraju da dovrše posao. Uglavnom, samozadovoljavati se jako lijepo može i u društvu.

Ako vam se sve ovo čini gnjavažom, razmislite malo. Kako može u knjizi uživati netko tko jedva slaže slova. Da, seks je prirodna stvar. Ali dobar seks prepun užitaka, strasti, dobrih orgazama, klecavih nogu i sjećanja od kojih se odmah uzbudite, za to je potrebno biti otvoren, spreman uživati, isprobavati nove stvari, razgovarati, inicirati razgovor, riskirati da bude neugodno, nasmijati se toj nelagodi zajedno… Mazite se, ljubite, ševite, ližite, budite sretni i zadovolj(e)ni u krevetu i veliki broj problema u životu izgledat će puno lakši. Jamčim.

- 15:52 - Komentari (19) - Isprintaj - #